Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Tantra Ritual - The Hidden Secret of Darkness (VOL)

Wednesday 28 December 2022 van 19:00 tot 23:00

Spiritueel Centrum Utrecht | Mandira, Maliebaan 70A, 3581 CV Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Update: deze workshop zit vol. Op 5 januari geef ik 'm daarom nog een keer: https://hipsy.nl/event/7933-tantra-ritual-the-hidden-secret-of-darkness
----------------------------------------------------------------------------------------------------
In dit unieke tantra ritueel kun je de intense en helende kracht van de duisternis ervaren. Vrijwel het gehele ritueel vindt namelijk in volledige duisternis plaats.

In non-duale tantra omarmen we alles. Niet alleen het lichte dus, maar ook het donkere. De duisternis wordt zelfs als bijzonder krachtig gezien en heeft een verborgen schat in zich, die lang niet iedereen zomaar ontdekt.

Gedurende enige tijd volledig in het donker zijn en mediteren kan je verbinding met het oneindige universum en met je diepste kern extra voelbaar maken. Het tijdelijk wegnemen van 'het zien' kan diepgaand werken omdat de meeste prikkels normaal gesproken via onze ogen binnenkomen. Als we het zicht volledig afsluiten, is er een andere verbinding met je essentie mogelijk. Je kunt je zelfbeelden makkelijker loslaten en zo met een dieper aspect van jezelf verbinden. Tevens zullen je andere zintuigen gevoeliger worden.

Ook zorgt de afwezigheid van licht ervoor dat de chemie van het brein verandert, waardoor je systeem makkelijker terug kan gaan naar z’n ongerepte, oorspronkelijke staat van zijn. Dit kan overigens wel gepaard gaan met angst, iets waar je gedurende het ritueel op jouw manier doorheen mag bewegen.

Tot slot kan een ervaring in het donker je ondersteunen bij het ruimte maken voor nieuwe dingen in je leven die passen bij dat wat en wie jij werkelijk bent.

Vorm
Vrijwel het gehele ritueel vindt in volledige duisternis plaats. Hiervoor zijn we in een ruimte die deze unieke mogelijkheid biedt. Ter aanvulling gebruik je een deel van de tijd tevens een (speciale) blinddoek.
Het ritueel bestaat uit zowel verschillende vormen van stille meditatie als ook uit actieve meditaties zoals trance dance & release.
Een deel van de tijd ben je op je eigen matje op jezelf, hoewel je de kracht van de groep dan zeker ook zult ervaren. Later op de avond is er ook fysiek contact met anderen mogelijk.
Uiteraard laten we je aan het eind rustig aan weer wennen aan het licht en zorgen we er voor dat je goed gegrond weer naar huis gaat. Mocht je verder weg wonen, dan kan het fijn zijn om een slaapplek in Utrecht te regelen.

Praktisch
Je dient een eigen blinddoek mee te nemen die je zicht echt helemaal afsluit. Bij voorkeur schaf je een Mindfold blinddoek aan die dikker is dan anders. Hierdoor kun je met open ogen de blinddoek om hebben wat je ervaring zeker zal versterken (het is krachtiger om met open ogen de volledige duisternis in te staren, dan wanneer je je ogen dicht houdt). Dit brengt natuurlijk wat extra kosten met zich mee, maar in de toekomst kun je deze blinddoek vast nog bij andere workshops (van Bliss of elders) gebruiken. Vanwege de kerstdrukte raden we je aan om de blinddoek ruim op tijd aan te schaffen (o.a. via bol.com mogelijk).

Voor wie?
Voor deze workshop is ruime ervaring met tantrameditatie nodig (Intensive level 1 en/of 2 bijvoorbeeld).
Hoewel er uiteindelijk altijd support mogelijk is, dien je in grote mate je eigen proces te kunnen dragen. Reken er op dat je vrijwel de hele workshop in het donker zult zijn.
Zit je momenteel psychisch in een zware periode, dan is dit ritueel even niet zo'n goed idee. Neem bij twijfel eerst contact met mij op.

Groepsgrootte
Er kunnen max 14 deelnemers meedoen.

Aanmelden
Koop je ticket in de ticketshop.
Ruim een week van tevoren ontvang je nog een mail met praktische info.

Disclaimer
Je dient je te beseffen dat een aantal uren in duisternis vertoeven een andere ervaring is dan een aantal dagen. Om toch ten volste de effecten van het ritueel te kunnen ervaren, raden we je aan om de 27e en 28e rustig aan te doen en zo veel mogelijk al naar binnen te keren. Eventueel kun je thuis alvast op een aantal momenten wennen aan de duisternis via de Mindfold blinddoek.

Meer info
Wendy Doeleman, wendy@blissyourbody.nl
Ik begeleid sinds 2010 mensen in tantra.
www.blissyourbody.nl

Wednesday 28 December 2022 van 19:00 tot 23:00

Spiritueel Centrum Utrecht | Mandira, Maliebaan 70A, 3581 CV Utrecht, Nederland

Over de organisatie

“Tantra brengt meditatie, lichaam, bewust leven, aanraking en mindfulness samen ”

Bliss Your Body combineert westerse neo-tantra met klassieke oosterse tantra en heeft een jonge, nuchtere en dynamische stijl van werken.

In samenwerking met

Reviews

Lotte

The Sacred Body Experience - vierdaagse retreat

Wat een prachtige ervaring, geen woorden voor! De begeleiding door Wendy, Hein en de rest van het team was heel fijn, met veel liefde, kennis en kunde, ze wisten binnen no time een veilige setting te creëren. De locatie was mooi, het eten (vegan, biologisch) meer dan geweldig. Boven alle verwachtingen!

Lees meer

Joan

Queer tantraworkshop 'Look Beyond Borders'

Topavond, met dank aan de zorgvuldige en deskundige begeleiding van Bente en Marije. Aanrader, voor zowel stellen als individuele deelnemers die op avontuur willen.

Lees meer

Casper

Kennismakingsworkshop Tantra

Fijne workshop gehad. Bijzonder hoe Bliss voor iedereen een veilige plek creeert om de eerste stappen in Tantra te zetten. De meest gehoorde reactie in het evaluatie moment was: verrassend.

Lees meer

Tantra Ritual - The Hidden Secret of Darkness (VOL)

Meer evenementen van Bliss Your Body

Uitverkocht
Sunday, 12 Feb. om 10:00
In verbinding via het hart - dagworkshop voor stellen
Bliss Your Body
Tantra Meditatie
Uitverkocht
Friday, 17 Feb. om 19:00
Kennismakingsworkshop Tantra voor stellen
Bliss Your Body
Tantra Meditatie Aanraking
Sunday, 19 Feb. om 10:00
Awakening into New Life - yoga & tantra dagworkshop
Bliss Your Body
Tantra Yoga
Uitverkocht
Sunday, 19 Feb. om 18:30
Tantric Journey - avondcursus
Bliss Your Body
Tantra Lichaamswerk Meditatie

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 04 Mar. om 16:00
Erotic Presence Workshop + Eden Space 🌶🌶🌶
Be Touched Community
Conscious Sexuality Aanraking Tantra
Sunday, 12 Feb. om 14:00
TANTRA-MANTRA (A'dam)
Heartsinging
Mantra zingen Tantra Verbinden
Wednesday, 29 Mar. om 19:30
Play - Tantracursus voor stellen
Play Utrecht
Tantra Relaties
Sunday, 12 Mar. om 14:45
Sensual Play Party: Magic Ropes & Dance
Healing Movements
Tantra Conscious Sexuality Playfulness
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl