Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Plantmedicijn, Rapé Ceremonie

Sunday 27 November 2022 van 10:00 tot 16:00

Green Central, De Binderij 9, 1321 EE Almere, Nederland

Over dit evenement

Het thema voor deze ceremonie is ‘In verbinding komen met jezelf’.

De plantmedicijn die wij voor deze ceremonie gebruiken is Rapé (spreek uit Ha Peej).

Wat is Rapé?
Het is een samengesteld geheel tot fijngemalen poeder met als hoofdingrediënt Nicotiana Rustica, een tabaksplant uit het Amazonegebied, en een mix van andere fijngemalen plantaardige bestanddelen, zoals kruiden, planten, bloemen en boombast. Door de hoge nicotinegehalte heeft Rapé een oppeppende stimulerende werking dat via de neus ingeblazen wordt en laat hormonen als adrenaline, acetylcholine en dopamine vrijkomen. Dit leidt tot een verhoogde helderheid en toegenomen bewustzijn wat een intens effect kan veroorzaken dat de geest openstelt. Ook wordt men hierdoor bevrijd van fysieke, emotionele en of spirituele klachten.

Voor Sjamanen is Rapé heel heilig en wordt al van oudsher gebruikt voor ceremoniële rituelen en of medicinale doeleinden. Zij gebruiken dit onder meer om in balans te komen in hun energie, te verbinden met hun hogere zelf, het Universum en Moeder Aarde. De ceremonie wordt ook beschouwd als een methode om het lichaam te zuiveren en ontgiften.

De traditionele sjamanistische gebruik is dat de persoon die de Rapé naar binnen blaast een Sjamaan is. Hij blaast, samen met het plantaardige mengsel, zijn of haar ziel bij de persoon aan de andere kant van de pijp naar binnen. De Sjamaan die de rapé naar binnen blaast, deelt zichzelf met de ander en geeft de ontvanger zijn krachten. Het wordt gezien als een heilig ritueel tussen gever en ontvanger.

Het effect van Rapé is een soort intense klap op je geest, waarbij je je ineens bevrijd kan voelen en negativiteit makkelijker los kan laten. De precieze effecten verschillen uiteindelijk altijd per persoon.

Het wordt als normaal beschouwd dat je van Rapé moet braken of een loopneus van krijgt. Dit wordt namelijk gezien als een bijwerking dat hoort bij de afvoering van gifstoffen en negatieve energie. Je hoeft je er absoluut niet voor te schamen. Het hoort erbij.

LET OP:
De Rapé wordt toegediend in de neus door middel van een blaaspijp “tepi”. Als de Rapé bij jou wordt toegediend houd je je adem in. Na het toedienen adem je alleen even door je mond, zodat de Rapé niet in je keel terechtkomt (dit is heel onprettig). Houd dus ook niet je hoofd naar achteren gekanteld, want dan krijg je hetzelfde effect. Komt er toch Rapé in je keel, schraap dan je keel en spuug het uit.

9.45 – 10.00:
Inloop, koffie/ thee of water met iets lekkers.

10:00:
Start, iedereen welkom heten door de ruimte te beschermen vanuit het Sjamanisme.

Wij starten in een kring, waarbij wij met behulp van een talkingstick gaan delen over wie wij zijn. Nadien zullen wij de stick overdragen aan jou. Ook jij mag delen wie jij bent, waarom je deze ceremonie bijwoont en wat je ervan verwacht. Nadat wij met z’n allen hebben gedeeld, vertellen wij wat over de plantmedicijn Rapé welke wij gaan gebruiken en wat het met je kan doen.

10.15 – 10.30:
Aansluitend zal Marjolein de Rapé bij je in blazen, zodat je je innerlijke reis kan gaan maken. Het kan zijn dat je moet spugen of drinken. Er staan meerdere emmers, doekjes en flesjes water klaar om te gebruiken. Voel wat goed voelt om te doen. Het kan zijn dat je emotioneel wordt of moet gaan liggen, zitten of staan. Alles is OK. Saskia en Marjolein zullen de nodige begeleiding geven door healing te geven, zodat je meer in verdieping met jezelf kan gaan komen.

13.30:
Lunchen

14.30 – 16:00:
Wij nemen de tijd om met elkaar te delen wat er is gebeurd, wat je hebt gevoeld, ervaren of hebt waargenomen. Eventueel geven wij de nodige healing mocht dit nodig zijn. Er zal volop water/ thee en versnaperingen aanwezig zijn.

Sunday 27 November 2022 van 10:00 tot 16:00

Green Central, De Binderij 9, 1321 EE Almere, Nederland

Over de organisatie

2 Twin Souls brengen vanuit liefde en licht jou naar de bodem van je hart, zodat je volledig in liefde en licht vanuit je ziel weer durft te leven.

Praktijk Lenne - Love&Light

Volgen
Plantmedicijn, Rapé Ceremonie

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 28 Jan. om 10:00
Mexican Kambo Ceremony
Rosa Elizabeth
Plantmedicijn Detox Kambo
Saturday, 18 Feb. om 10:00
Magische Truffel Journey
Lonneke Aerts
Truffel ceremonie Plantmedicijn Innerlijke reis
Saturday, 28 Jan. om 14:00
Mexican Kambo Ceremony
Rosa Elizabeth
Plantmedicijn Detox Kambo
Saturday, 11 Feb. om 15:00
Sacred Cacao Bliss ceremonie
rePOSE & TANKSTATION...
Plantmedicijn Choco Bliss Breathwork
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl