Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Ode aan (de) Mens

Zaterdag 10 december 2022 van 19:15 tot 22:00

Bornsesteeg 87, 6708 PD Wageningen, Nederland

Over dit evenement

ODE AAN (DE) MENS

Een avond om ons menszijn te vieren, uit te nodigen, te erkennen en er nog meer in te landen. Hoe zou het zijn als jij helemaal hier bent, er mag zijn met alles van jouw menselijkheid; je kwetsbaarheid, je imperfecties, je grootsheid, je speelsheid, je verlangens en grenzen, en precies daarin de ander kan ontmoeten? Is dat niet waarom we hier zijn, hier willen zijn? Om samen mens te zijn, echt te zijn, en in verbinding jezeLf te ontdekken en tot uitdrukking te brengen.

Met muziek uit de voorstelling Mens, de hart openende gift van de cacao, en tribal play, creëren we een intieme ruimte waarin we elkaar kunnen ontmoeten in authenticiteit. Eerst met woorden in een deelronde, zodat iedereen kan landen met dat wat er in je is in de cirkel. Na een openingsceremonie waarin we de cacao zullen drinken zullen muziek en contactoefeningen elkaar afwisselen en ondersteunen in een dans tussen contact met jezelf en de ander.
Zo zakken we samen in de volte van ons menszijn. Daar waar we onze maskers laten vallen en in echtheid belanden, te midden tussen het mensenvolk, mogen spelen, genieten, kwetsbaar mogen zijn, in verbinding gaan met alles wat er nu is.


~ACHTERGROND~

MUZIEK UIT DE VOORSTELLING MENS

De voorstelling MENS is een intieme voorstelling over mens zijn. Leven. Open gebroken worden, loslaten, dansen, liefde, rouw, genieten en de donkere nacht van de ziel.
Toen Roosmarijn haar relatie uit ging, haar gezin en daarmee haar leven uit elkaar viel en haar hart in stukjes op de grond lag, besloot ze om over deze menselijke ervaring een voorstelling te maken. Haar verdriet, rouw, woede, haar twijfels, eenzaamheid en onzekerheid, haar verlangen en haar liefde om te zetten in liedjes, in woorden, poëzie, in theater en in dans. Om zo een voorstelling te maken over de reis van menszijn, die zo helder wordt op het punt in je leven dat het niet gaat zoals jij had bedacht of gewild.


Begin dit jaar is de voorstelling MENS gemaakt en op meerdere plekken gespeeld door Roosmarijn, ondersteund in muziek door Michaël. De voorstelling is inmiddels uitgespeeld maar de liedjes zijn opgenomen op een EP zodat de ziel van dit stuk kan voortleven.

De liedjes uit deze voorstelling zijn rauw, puur en recht uit het hart en zullen je deze avond meenemen in herkenning en beleving van je eigen menszijn.


CACAO

Cacaobonen zijn de zaden van de Theobroma Cacaoboom, wat 'voedsel van de goden' betekent (theo = god en broma = voedsel). Naast dat Cacao enorm goed blijkt te zijn voor je lichaam en brein, is cacao ook een hartopener. Het opent en verzacht je hart en verbind je met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor het leven makkelijker door je heen stroomt. Cacao wordt al duizenden jaren gebruikt door de oude Maya’s en Azteken als een heilige drank, om te verbinden met het goddelijke. Zij zien de cacao als een plantmedicijn.

Op deze avond zullen we de cacao drinken als onderdeel van een openingsritueel, om met elkaar de avond in te stappen, onze authentieke menselijke harten te voelen en uit te nodigen om volledig hier te zijn, met alles wat er doorheen beweegt.


TRIBAL PLAY

Tribal play is een naam voor contact vormen die zich laten inspireren door Ritual play, Circling en authentic relating, en gaan over het maken van authentieke verbinding met jezelf en vanuit daar met de ander. Door stil te staan bij wat je voelt in contact met een ander, wat er gebeurd in je lichaam, je geest, kan je vanuit precies dat wat er is jezelf expressie geven. Hoe zou het zijn als je in contact met die ander niks hoeft te veranderen? Je verlegen mag zijn, aannames mag hebben, verlangens, grenzen, speelsheid, er emoties op mogen komen, of er juist helemaal niks mag gebeuren. Hoe is het als je je authentieke impulsen mag volgen? Is dat niet waar ware intimiteit over gaat, plaats kan vinden?


WIE ZIJN WIJ?

Roosmarijn: Ik ben theatermaker, therapeut, moeder en bovenal mens. Ik maak al meer dan 10 jaar theaterstukken met mensen over hun eigen leven; ervaringsverhalen in kunstvorm gegoten. Dit doe ik zowel individueel als in groepsverband met IK Theater: www.ik-theater.nl. Ik vind theater op z’n mooist als het echt is, als je als publiek geraakt wordt omdat je de ander herkent in jezelf.

Met mijn solovoorstelling Mens, heb ik mijn eigen verhaal op het podium verbeeld. Daarnaast heb ik een grote voorliefde voor authentiek verbinden en faciliteer en begeleid ik al jaren in verschillende vormen mensen in het authentiek relateren. ‘Ode aan (de) MENS’ is een mooie combinatie van mijn twee liefdes.

Michaël: Mijn leven draait al van jongs af aan rondom muziek. Daarin heb ik als optreden muzikant jarenlang gespeeld en bewandel ik ook het pad van soundhealer IK klank en vibratie inzet voor gezondheid en welzijn. Tot 3,5 jaar geleden was dit mijn mainfocus totdat het leven van mij een vader maakte. Deze ingrijpende gebeurtenis raakte me diep in mijn Mens zijn waardoor de artiest in mij naar de achtergrond ging en de Mens in mij met prominent op de voorgrond kwam te staan. Inmiddels gaan de twee weer hand in hand, wat oa resulteert in de prachtige samenwerking met Roosmarijn. “Mens” is wat mij betreft een boodschap en een les die we dagelijks te leren hebben.

Naast samenwerkingen, werk ik momenteel aan mijn tweede studioalbum, geef ik soundhealing behadelingen en begeleid ik zangcirkels. Meer informatie en muziek kun je vinden op www.michaelsheiran.com


EP

Deze dag zal de EP van MENS de wereld in gaan! Er zal dus ook mogelijkheid zijn om deze ter plekke te kopen en (digitaal) mee naar huis te nemen.


DE LOCATIE

Deze avond vindt plaats op een prachtige plek in de natuur, in een Yurt aan de rand van Wageningen. Waar het vuur in de houtkachel ons zal verwelkomen.


PRAKTISCH

- Aankomsttijd: inloop 19:15, we starten om 19:30.
- Adres voor je navigatie: Bornsesteeg 87, Wageningen
- Parkeren: Je kunt je auto parkeren op de Hoge Born. Steek het erf over, langs de boerderij en langs de weilanden. Ga recht door tunnel het terrein van "the creative garden" op en daar vind je de yurt.
- Bijdrage: 22 euro.
- Door de knusse ruimte is er beperkt plek. Dus koop je kaartje op tijd als je hierbij wilt zijn.
- Zitplaats: er zijn meditatie kussen aanwezig, twee stoelen en een bank.
- Meenemen: Als je het fijn vindt een lekker fleecedekentje, sloffen en alles waar je je comfortabel in voelt.

Zaterdag 10 december 2022 van 19:15 tot 22:00

Bornsesteeg 87, 6708 PD Wageningen, Nederland

Over de organisatie

“Sound will be the medicine of the future - Edgar Cayce”

Soundhealing // Zangcirkels // Stemvorkentherapie // Opnamestudio

Reviews

Miranda Van den Berg

Soundhealing Concert

In één woord….. Magisch 🙏🏻 Ik kom zeker nog een keer terug.

Lees meer

Irma Hofstra

Soundhealing Concert

Het was een diepe en ontroerende ervaring…. zo afgestemd op de groep.. de klanken, hun stemmen… heel bijzonder!!

Lees meer

Aty Wieringa

Zangcirkel Ede

Lieve allemaal, Het was geweldig! Rustig en integer begeleid door Michaël in rust en persoonlijk gerespecteerde ruimte en ieder zijn eigen gevoel in muziek mag laten resoneren. Een aanrader elkaar in liefdevolle sfeer te ontmoeten. 🙏

Lees meer

Ode aan (de) Mens

Meer evenementen van Vital Vibrations

Zaterdag, 06 apr. om 19:30
Zangcirkel + Concert Michaël Sheiran
Vital Vibrations
Zangcirkel Mantra zingen Live muziek
Zondag, 07 apr. om 15:00
Soundhealing Concert
Vital Vibrations
Soundhealing Klankreis-Soundbath Innerlijke Reis
Zondag, 21 apr. om 15:00
Zangcirkel Ede
Vital Vibrations
Zangcirkel Mantra zingen Live muziek
Zondag, 12 mei. om 15:00
Soundhealing Concert
Vital Vibrations
Soundhealing Klankreis-Soundbath Innerlijke Reis

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 31 mrt. om 15:00
A special (easter) CacaoCeremony Live SoundJourney & Shamanic Ecstatic
Ecstatic Dance Rotterdam & Raja Conscious Gatherings
Ecstatic Dance Cacao ceremonie Klankbad
Donderdag, 09 mei. om 12:00
NATURAL HIGH FESTIVAL ~ MAGIE VAN VERBINDING
Natural High
Cacao ceremonie Ecstatic Dance Tantra
Woensdag, 24 apr. om 19:00
MAANKARAVAAN-Full Moon Cacao Ceremony-Couple Positive-ESTA POLYESTA
Moonfool
Ecstatic Dance Full Moon Cacao ceremonie
Zondag, 19 mei. om 10:00
Love In Motion HartZing Anna Fernhout
Esther Landa -Love in Motion-
Stembevrijding Concert Mantra zingen
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl