Over dit evenement
Wil je vaker vegetarisch gaan koken? En dan graag zonder de kant-en-klare burgers met allerlei toevoegingen zoals smaakversterkers en conserveermiddelen waar je helemaal niets aan hebt? Dat kan! Vegetarisch eten is namelijk meer dan alleen het vervangen van het vlees op het bord.
In deze kookworkshop leer hoe je met biologische en (lokale) seizoensproducten een evenwichtige vegetarische maaltijd op tafel op zet. Je gaat aan de slag met verschillende eiwitbronnen zoals tofu, noten, zaden en pitten, zuivel, eieren, seitan en peulvruchten en je maakt hiermee allerlei smakelijke gerechten. Daarnaast leer je ook hoe je granen en peulvruchten kunt combineren om zo een optimaal eiwitaanbod te creëren. Dus meld je snel aan voor een avondje gezellig samen koken en ontdek dat vegetarisch koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn!
Na deze workshop:
Ben je op de hoogte hoe je een gezonde vegetarische maaltijd samenstelt
Weet je alles over dierlijke- plantaardige eiwitbronnen en hoe je deze kunt combineren in de lekkerste gerechten
Bezit je over voldoende inspiratie om zelf de smakelijkste combinaties in je eten te maken
Kun je zelf een smakelijke vegetarische burger maken
Weet je welke granen en peulvruchten je kunt samenbrengen in een maaltijd, om zo een volwaardig eiwitaanbod te krijgen
Word je geïnspireerd om gezonder te leven
Ga je naar huis met een volle maag en natuurlijk een boekje vol lekkere recepten