Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza

Wednesday 17 July 2024 van 19:30 tot 22:00

De Terp (witte kerkje), Kerklaan 4, 1829 BS Oudorp, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Producers: Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Speciale internationale gastspreker / Wisdom Keeper:
* Carola Esparza (Mapuche Ancestry - Chili)
* Medicijnman Henry de la Croix (NL/Java)
+ Filmmaker Marijke Kodden
* Gehost door Corinne Wéleda Moerbeek (Germaniten)

We leven in een wereld van chaos en verdeeldheid. In een wereld die steeds verder van de natuur verwijderd en uit balans lijkt, is er een grote behoefte aan een ander perspectief, dat van harmonie en herverbinding.
Deze film legt de essentie van de unieke en eeuwenoude KIVA-ceremonie vast, waar leiders van inheemse volkeren uit de hele wereld samenkomen voor vrede, gelijkheid en herverbinding met de aarde én elkaar! ‘De oorspronkelijke volkeren zijn het contact met de natuur nooit verloren, realiseren zich dat we natuur zíjn en kunnen ons inspireren om een meer verbonden en duurzame manier van leven te creëren.

Synopsis:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gebruikt. Honderden Inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’ Via de KIVA-ceremonies wereldwijd, komt deze roep en uitnodiging vanuit alle inheemse volkeren. Tegelijkertijd brengen de Wisdom Keepers heling en oplossingen door het delen van ceremonie, gebeden en eeuwenoude inheemse wijsheid.

Voor meer achtergrond info en de trailer: www.kiva-wisdomkeepers.com


INTERNATIONALE GASTSPREKER / WISDOM KEEPER:

* CAROLA ESPARZA - Mapuche ancestry (CHILI)
Carola is geboren in Chili, aan de voet van de Andes. Zoals veel Chilenen is ze van gemengd bloed, als gevolg van de kolonisatie van Chili door de Spaanse veroveraars. Op zoek naar antwoorden kwam ze in contact met de organisatie Sacred Fire of Itzachilatlan, een Native American Red Road (een metafoor voor een spirituele manier van leven). Geïnspireerd ging ze de berg op om vier dagen lang deel te nemen aan een Vision Quest in de Indiaanse traditie. Vervolgens nam ze deel aan een langere Vision Quest (zeven dagen), drie Sundance- en drie Spirit Dance-ceremonies. Al 15 jaar treedt ze in de voetsporen van Dona Rosa Huenufil, een Mapuche-grootmoeder, bewaarder van de Mapuzungun (de taal van de aarde), die haar de heilige kunst van de gebedsvrouw (Guillipullera) leerde. Carola Esparza is een echte vredestichter, sterke communicator vanuit het hart. Mensen ondersteunen om de communicatie van het hoofd naar het hart te ‘verplaatsen’, zodat ze elkaar beter kunnen begrijpen. Om vrede in elkaars hart te brengen.

* ELDER RAQUEL HAUG (KIVA - Nederland)
Van 2016 tot 2019 was Raquel een van de organisatoren van de Nederlandse KIVA. Via ceremonieën, heilige verhalenvertelling en rituele optredens deelt Raquel haar wijsheid en kennis over de mysteriën van de 'Heilige Vrouw'. Deze eeuwenoude kennis over de heiligheid van het leven en onze diepe verbondenheid met de cycli van de natuur vormt de basis van haar onderwijs en gebeden. Als Nederlandse wisdomkeeper is Raquel gevraagd om een nieuwe ceremoniële plek in Nederland te starten voor het heilige KIVA-vuur.

* HENRY DE LA CROIX (Medicine Wheel)
Henry’s missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren en uit te nodigen om te herinneren wie ze zijn, zodat ze met passie, bezieling en enthousiasme vanuit hun hart kunnen leven. Vanaf zijn vierde leerde hij van zijn vader Indonesische energetische massages. Op zijn 26e, tijdens zijn reis naar Indonesië, heeft hij verbinding met zijn roots gemaakt. Henry bewandelt het pad van het medicijnwiel, het pad waarbij je stap voor stap wordt uitgenodigd je eigen verbinding met aarde, lucht, water en vuur te herinneren. Het pad van de krijger, heler, leraar, medicijn man en leider. Henry nodigt je uit jouw authentieke pad te gaan, zodat jij je zielendroom kan herinneren en je persoonlijke missie en bestemming kan leven.

* Music by SHAZ & THE MEDICINE MAN (NL)
Sharon & Henry ontdekten - toen ze elkaar in 2020 ontmoetten - dat ze een gedeelde passie hebben voor muziek en ceremonie. Ze brengen allebei hun eigen talenten in, wat resulteert in een magische stroom aan nieuwe nummers. Sindsdien delen ze hun muziek samen als Shaz & the Medicine Man tijdens ceremonies, zangkringen, concerten en vuurbijeenkomsten. Al hun liedjes zijn geïnspireerd door plantengeneeskunde, ceremonies, oude teachings en tradities en de onuitputtelijke wijsheid en geest van de natuur. Hun muziek nodigt uit om thuis te komen.

* CORINNE WÉLEDA MOERBEEK (Germaniten)
Corinne Wéleda Moerbeek is sinds februari 2023 aanhesloten bij het inheemse volk Germaniten. De Germaniten volgen een innerlijke roeping, een wens en gevoel om zich te verbinden met onze germaanse wortels. Corinne: 'We willen deze traditionele kracht van onze inheemse gemeenschap in de tegenwoordige tijd voortzetten en doorgeven'. Ze is met 2 andere vrouwen een missiepost begonnen, een plek waar je als volksgenoot informatie kunt krijgen, waar oorspronkelijke feesten en tradities worden teruggehaald en met elkaar gevierd. Vanavond vertelt Corinne kort iets over de Germaniten.Wednesday 17 July 2024 van 19:30 tot 22:00

De Terp (witte kerkje), Kerklaan 4, 1829 BS Oudorp, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

Sparkle Eye Photography, Film and Design inspires to reconnect with the magic of nature, people and regenerative communities

Sparkle Eye

Reviews

Elly Wouda-Lie

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers ism The School of Life Amsterdam

Lieve Marijke ,Jaap en anderen Innig dank voor deze indrukwekkende documentaire! Heel herkenbaar! Genoten maar ook heel verdrietig b.v. Om te horen dat rivieren droog zijn en alle gevolgen van dien.. Enorm genoten van Carola de Condorwoman! Ik geniet nog na van haar zang! Kortom superbedankt! ❤️🍀😍❤️blij dat ik haar foto heb,deze hangt te stralen naast een foto van Tich Nhat Hanh 😍

Lees meer

Willemien

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers ism The School of Life Amsterdam

Wat een mooie ceremonie Inspirerend en hoopgevend voor de toekomst

Lees meer

Leila Jolink

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 2 Wisdom Keepers

mooie docu met mooie liedjes, ook leuk dat er twee dames wisdomkeepers bij waren

Lees meer

1. Choose your tickets
KIVA The Call of the Wisdom Keepers

€ 25,00
Including € 0,80 service fee
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza

Meer evenementen van Sparkle Eye

Thursday, 25 Jul. om 19:30
KIVA, THE CALL OF THE WISDOM KEEPERS, SPECIAL
Sacred SoulTribe Events
Film Cacao ceremonie Klankbad
Friday, 26 Jul. om 19:00
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza
Sparkle Eye
Film Natuur

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 09 Aug. om 10:30
De Zomerviering
Even naar Eva
Meerdaagse retraites Ritueel Natuur
Friday, 23 Aug. om 09:00
Maak Je Eigen Inheemse Fluit
zowie.nl
Natuur Zelf iets maken Drum Maken
Monday, 15 Jul. om 19:30
Krachtplekken in de Westlandse Duinen (4/7)
Voetiaans
Energiewerk Lichaamsbewustzijn Natuur
Saturday, 14 Sep. om 14:00
In de stilte – Retraiteweekend 14/15 sept’24
de Bedding.nu
Stilteretraite Natuur Bewustzijnsontwikkeling
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl