Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza

Friday 26 July 2024 van 19:00 tot 21:00

FC Hyena, Aambeeldstraat 24, 1021 KB Amsterdam, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Producers: Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Speciale internationale gastsprekers / Wisdom Keepers:
* Carola Esparza (Mapuche Ancestry - Chili)
* Roberto Lopez (Mexico)
+ Filmmaker Marijke Kodden

We leven in een wereld van chaos en verdeeldheid. In een wereld die steeds verder van de natuur verwijderd en uit balans lijkt, is er een grote behoefte aan een ander perspectief, dat van harmonie en herverbinding.
Deze film legt de essentie van de unieke en eeuwenoude KIVA-ceremonie vast, waar leiders van inheemse volkeren uit de hele wereld samenkomen voor vrede, gelijkheid en herverbinding met de aarde én elkaar! ‘De oorspronkelijke volkeren zijn het contact met de natuur nooit verloren, realiseren zich dat we natuur zíjn en kunnen ons inspireren om een meer verbonden en duurzame manier van leven te creëren.

Synopsis:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gebruikt. Honderden Inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’ Via de KIVA-ceremonies wereldwijd, komt deze roep en uitnodiging vanuit alle inheemse volkeren. Tegelijkertijd brengen de Wisdom Keepers heling en oplossingen door het delen van ceremonie, gebeden en eeuwenoude inheemse wijsheid.

Voor meer achtergrond info en de trailer: www.kiva-wisdomkeepers.com


INTERNATIONALE GASTSPREKER / WISDOM KEEPER:

* CAROLA ESPARZA - Mapuche ancestry (CHILI)
Carola is geboren in Chili, aan de voet van de Andes. Zoals veel Chilenen is ze van gemengd bloed, als gevolg van de kolonisatie van Chili door de Spaanse veroveraars. Op zoek naar antwoorden kwam ze in contact met de organisatie Sacred Fire of Itzachilatlan, een Native American Red Road (een metafoor voor een spirituele manier van leven). Geïnspireerd ging ze de berg op om vier dagen lang deel te nemen aan een Vision Quest in de Indiaanse traditie. Vervolgens nam ze deel aan een langere Vision Quest (zeven dagen), drie Sundance- en drie Spirit Dance-ceremonies. Al 15 jaar treedt ze in de voetsporen van Dona Rosa Huenufil, een Mapuche-grootmoeder, bewaarder van de Mapuzungun (de taal van de aarde), die haar de heilige kunst van de gebedsvrouw (Guillipullera) leerde. Carola Esparza is een echte vredestichter, sterke communicator vanuit het hart. Mensen ondersteunen om de communicatie van het hoofd naar het hart te ‘verplaatsen’, zodat ze elkaar beter kunnen begrijpen. Om vrede in elkaars hart te brengen.

* ROBERTO LOPEZ - (MEXICO)
Als Mexicaanse storyteller en kunstenaar begeleidt Roberto sjamanistische workshops en magische feather-readings. Muziekinstrumenten, medicijnbuidels, talkingsticks, smudges en prayersticks zijn enkele voorbeelden van de krachtvoorwerpen die tijdens deze sjamanistische workshops worden gecreëerd. Ook begeleidt hij mensen bij het werken met lederwaren, zoals handgemaakte tassen, kleding en schoenen. Tijdens dit creatieproces blijft elk krachtvoorwerp in verbinding met Moeder Aarde.

*FILMMAKER / FOTOGRAAF MARIJKE KODDEN
Natuur is haar leven lang al haar grootste inspiratiebron. Ze werkte meer dan 10 jaar als ontwerper en fotograaf voor Wereldnatuurfonds en Staatsbosbeheer. In 2028 kreeg ze - als een van de eersten en weinigen - toestemming om de filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Nederland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met best friend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die betrokken raakte in 2021) maakten zij een hoopvolle documentaire, waarin de KIVA ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde én elkaar kunnen helen.

Friday 26 July 2024 van 19:00 tot 21:00

FC Hyena, Aambeeldstraat 24, 1021 KB Amsterdam, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

Sparkle Eye Photography, Film and Design inspires to reconnect with the magic of nature, people and regenerative communities

Sparkle Eye

Reviews

Elly Wouda-Lie

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers ism The School of Life Amsterdam

Lieve Marijke ,Jaap en anderen Innig dank voor deze indrukwekkende documentaire! Heel herkenbaar! Genoten maar ook heel verdrietig b.v. Om te horen dat rivieren droog zijn en alle gevolgen van dien.. Enorm genoten van Carola de Condorwoman! Ik geniet nog na van haar zang! Kortom superbedankt! ❤️🍀😍❤️blij dat ik haar foto heb,deze hangt te stralen naast een foto van Tich Nhat Hanh 😍

Lees meer

Willemien

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers ism The School of Life Amsterdam

Wat een mooie ceremonie Inspirerend en hoopgevend voor de toekomst

Lees meer

Leila Jolink

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 2 Wisdom Keepers

mooie docu met mooie liedjes, ook leuk dat er twee dames wisdomkeepers bij waren

Lees meer

1. Choose your tickets
KIVA The Call of the Wisdom Keepers

€ 25,00
Including € 0,80 service fee
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza

Meer evenementen van Sparkle Eye

Wednesday, 17 Jul. om 19:30
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza
Sparkle Eye
Film Natuur
Thursday, 25 Jul. om 19:30
KIVA, THE CALL OF THE WISDOM KEEPERS, SPECIAL
Sacred SoulTribe Events
Film Cacao ceremonie Klankbad
Wednesday, 31 Jul. om 19:30
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza
Sparkle Eye
Film Lezing

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 20 Jul. om 13:00
Art Cirkel in de duinen van Bloemendaal.
Mandala Monday
Creativiteit Healing Natuur
Friday, 09 Aug. om 10:30
De Zomerviering
Even naar Eva
Meerdaagse retraites Ritueel Natuur
Thursday, 18 Jul. om 19:00
Zomer Avond Bosbad - Shinrin-yoku landgoed Amelisweerd (Utrecht)
The Art of Forest Bathing
Natuur Bosbaden Bosbad -Shinrin Yoku
Friday, 16 Aug. om 19:45
Movie Night in the EESystem
Flowmotion Energy Center
Film Energiewerk Verbinding
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl