Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Ontdek de transformatieve kracht van mythes en vertellingen

Thursday 11 July 2024 van 20:00 tot 21:30

Online

Over dit evenement

Op 11 juli staat het sprookje van Doornroosje centraal. De karakters en symbolen uit dit sprookje leren ons over onze onbewuste creatieve gaves, die we collectief over de eeuwen heen hebben weggestopt omdat deze niet welkom waren, niet passend, of het label ‘vreemd’ kregen in onze maatschappij. Via de vertelling, reflectievragen en tekeningen maken we contact met deze ‘waardevolle, onbewuste’ gaves.

Eeuwenoude vertellingen blijken verrassend actueel als we de gebeurtenissen uit de vertellingen niet alleen als dynamieken buiten ons, maar ook in onszelf zien. Jaar na jaar na jaar zijn deze vertellingen aan elkaar doorgegeven om steun en inspiratie te bieden op uitdagende momenten in ons leven. Je kan je voorstellen wat een diepe wijsheid er dus in deze verhalen besloten ligt!

In en tijd waarin veel om ons heen verandert en we zoekende zijn naar nieuwe richtingen loont het om ons met de inspiratie uit deze vertellingen te verbinden.

Maak kennis met deze kracht van vertellingen vanuit je huiskamer, onder begeleiding van facilitators Karin van Barneveld & Sanne Scheffer van Mythical Journeys Initiative. Elke editie staat een andere vertelling en daarmee een ander thema centraal. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met delen in onszelf die we hebben uitgesloten? Of hoe kunnen we ons op een constructieve manier verhouden tot het ouder worden?

Karin en Sanne creëren tijdens de workshop een intieme en vertrouwelijke sfeer. Na het vertellen van het verhaal, begeleiden ze je om via reflectievragen en tekeningen de lessen uit de vertelling te integreren die voor jou relevant zijn.
Over de organisatie

“Mythes en vertellingen geven nieuwe richting op basis van oude wijsheden.”

Mythical Journeys Initiative neemt je aan de hand van vertellingen mee op reis door door je innerlijk landschap om je eigen essentie te herontdekken.

Reviews

Paulien

Ontdek de transformatieve kracht van mythes en vertellingen

Bijzonder om zo met elkaar stil te staan bij de verschillende wijsheden die in een verhaal zitten. Het verhaal gonst nog na in mij. Waar sta ik in dit proces? Karin en Sanne nemen je op een hele open manier mee in het verhaal.

Lees meer

Lara

Ontdek de transformatieve kracht van mythes en vertellingen

Heel fijn om even online aan het kampvoor naar deze mythe te luisteren en vervolgens te kunnen reflecteren op mezelf en mijn ontwikkeling. Dank voor deze verwarmende avond!

Lees meer

Mieke Daane

Ontdek de transformatieve kracht van mythes en vertellingen

Afgelopen donderdag woonde ik een mythologische vertelling met nagesprek bij van Sanne Scheffers en Karin Barneveld. Je zult je misschien afvragen: "Lukt dat nou zo'n mythologisch verhaal beleven in je eentje achter een beeldscherm?" En daar hadden Sanne en Karin rekening mee gehouden. Iedereen werd gevraagd de camera uit te zetten. Met een mooi donker scherm met daarop een brandend kampvuur en op advies van hen een zelf aangestoken kaars kwam ik zeker in de juiste stemming. Het was een boeiend verhaal over onvruchtbaarheid, een agressieve slang en een moedige, maar liefdevolle vrouw. Dit verhaal liet ons onder begeleiding van Sanne en Karin nadenken over onze eigen blokkades en overwinningen in het leven. In een kleine setting van ongeveer 10 vrouwen verdeeld over het land, maar toch samen rond een "digitaal" kampvuurtje lukte het mij om een mooie avond te beleven. Bedankt Sanne en Karin en ook mede gespreksgenoten. 5 Juni komt er weer eentje. Ik ga weer meedoen.

Lees meer

Ontdek de transformatieve kracht van mythes en vertellingen

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 14 Sep. om 10:00
Exploring Kink Step 1: The Intensive
Exploring Deeper
Persoonlijke Ontwikkeling Schaduwwerk Transformatieseksualiteit
Tuesday, 29 Oct. om 19:15
Play Utrecht: Basiscursus Tantra
De School voor Verwondering
Tantra Cursus Persoonlijke Ontwikkeling
Tuesday, 27 Aug. om 17:00
Inside Circle - The Work (27/8-29/8)
Stichting Mankind Project Nederland
Mannencirkels Bewustzijnsontwikkeling Schaduwwerk
Wednesday, 11 Sep. om 19:15
Tantrische Ontdekkingsavond
De School voor Verwondering
Tantra Verbinding Bewustzijnsontwikkeling
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl