Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Holi & Slowly: Assisted Yin Yoga, Live Piano & Cacao

Sunday 14 July 2024 van 10:30 tot 13:00

House of You, Hoge Ham 15a, 5104 JA Dongen, Netherlands

Over dit evenement

De 'Holi & Slowly' ceremonie biedt een unieke gelegenheid om dieper in contact te komen met jezelf door je over te geven aan de helende vibraties van klank, liefdevolle aanraking, herstellende beweging en innerlijke stilte.

Yin Yoga; een reis door het lichaam:
Yin yoga richt zich specifiek op de diepe lagen van het lichaam, zoals het bindweefsel (fascia), gewrichten en ligamenten. Hier ontdek je niet alleen de fysieke structuren van je lichaam, maar ook de plekken waar emotionele spanningen en oude wonden zijn begraven.

Tijdens yin yoga nemen we enkele minuten lang dezelfde houding aan, waardoor het lichaam de kans krijgt om opgebouwde spanning en emoties te erkennen en te verzachten, en misschien zelfs helemaal los te laten.

We doen dit door ons bewustzijn liefdevol te richten op onze ademhaling en lichamelijke gewaarwordingen. We forceren ons lichaam en systeem hierin niet, maar leren te ontspannen in de spanning en te verzachten in de verharding.

Het is hierbij belangrijk de instructies van ons verstand achter ons te laten, en niet langer te verdwalen in de verhalen van de mind, maar te vertrouwen op de wijsheid en inherente genezende capaciteit van ons lichaam. We hoeven slechts uit de weg te gaan, en ons lichaam de weg te laten wijzen.

Laat je liefdevol leiden door de zachte stem en aanraking van Carlijn terwijl je deze verrijkende reis door het lichaam maakt.

Live Piano & Klank; De helende werking:
Terwijl je je in de yin houdingen bevindt, wordt je uitgenodigd je mee te laten voeren op de helende cycli en ritmes van klank en vibraties van het live pianospel. Tijdens deze ceremonie overstijgt live muziek haar gewone vorm; ze wordt een betoverende resonantie die doordringt tot in de kern van ons zijn.

Je wordt hierin uitgenodigd voorbij de grenzen van rationeel denken te gaan, en te landen in een staat van ontvankelijkheid. Deze staat van zijn kan worden gezien als een vorm van diepe meditatie of ‘flow’, waarin je gemakkelijker toegang krijgt tot innerlijke bronnen van rust en heling.

Ook hebben de geluidstrillingen de potentie om diep in het lichaam door te dringen, wat kan bijdragen aan het loslaten van opgeslagen spanning en het bevorderen van emotionele verwerking.

De muzikale reis tijdens de ceremonie wordt geweven in het weefsel van de groepsdynamiek, waardoor een collectieve resonantie ontstaat. Dit gedeelde samenspel versterkt de helende kracht van de ceremonie, waar verbondenheid en eenheid voelbaar zijn.

Cacao: een zacht medicijn:
Elke ceremonie begint met het gezamenlijk drinken van cacao. Cacao wordt in zijn pure vorm beschouwd als een heilige plant met diepgaande helende eigenschappen. Het bevat een rijke mix van stoffen, waaronder flavonoïden, theobromine en anandamide (Ananda betekent gelukzaligheid in het Sanskriet). Deze krachtige combinatie bevordert ontspanning van de spieren, verwijding van de bloedvaten en stimulatie van gelukshormonen. Door deze effecten samen te voegen, kan cacao helpen bij het loslaten van vastgehouden emoties, blokkades en spanningen, waardoor je dichter bij je hart kunt komen - een mooie aanvulling op onze ceremonie.

De synergie tussen yin, klank & cacao:
Terwijl yin yoga ons de fysieke mogelijkheid geeft om rust en heling te vinden, voegen de muzikale vibraties een extra dimensie van emotionele en energetische resonantie toe, waarin je lichaam en geest weer op zoek kan gaan naar haar natuurlijke balans. De cacao is in beide processen enorm ondersteunend, omdat het ons lichamelijk en emotioneel opent en de verbinding met ons diepere wezen bevordert.

Laten we elkaar ontmoeten, voorbij de woorden.

De ceremonie & haar begeleiders:

Holi & Slowly is een liefdevolle en zachte ceremonie, geleid door Carlijn Geluk, gecertificeerde yogadocente en facilitator, en Wout Dingemans, pianist en opgeleid muziektherapeut.

In 2023 is uit onze liefde voor elkaar, en onze passie voor klank, cacao, yoga en beweging, dit prachtige concept ontstaan. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek en zo ontstond plotseling de unieke en krachtige combinatie van cacao, Assisted (yin) yoga en live intuïtieve piano - Holi & Slowly.

Door onze onderlinge verbondenheid kunnen we deze ceremonie liefdevol begeleiden en onze deelnemers op een veilige en zachte manier terugbrengen naar hun lichaam, voorbij het denken en analyseren. We vertrouwen erop dat, voorbij de woorden, precies mag gebeuren wat de deelnemer op dat moment nodig heeft.

Het is prachtig om te zien hoe deelnemers zich volledig durven over te geven aan de cycli en golven van de klanken, en zo een innerlijke reis naar binnen maken. Elke ervaring is uniek en niet intellectueel te sturen, maar wat we vaak waarnemen is dat er een dans ontstaat tussen het intuïtieve pianospel van Wout en de innerlijke ervaring van de deelnemers, waarbij intensere emoties zich afwisselen met complete ontspanning en vreugde. De ondersteuning van Carlijn, door middel van meditatieve begeleiding en liefdevolle aanraking, zorgt voor een zachte en veilige ervaring.

Ook speelt de groepsenergie een belangrijke rol. We beginnen elke sessie met het creëren van een veilige en ceremoniële setting, waarin iedereen wordt gezien in zijn intentie en unieke bijdrage. Dit is van groot belang, want alleen vanuit een veilige staat van zijn is het mogelijk om het lichaam de liefde en aandacht te geven waar het al zo lang naar verlangt.

Praktisch:
Inloop vanaf 10:30, de ceremonie zal om 10:45 van start gaan

De opbouw van de ceremonie omvat het gezamenlijk drinken van heerlijke ceremoniële cacao van Wout's cacao merk 'Sayahuana'. Daarna starten we met de yoga practice, die ongeveer 1,5 uur zal duren. We beginnen met intuïtieve bewegingen en een korte flow, gevolgd door yin houdingen waarin we steeds meer vertragen en verstillen, met aan het einde een fijne en lange savasana (eindontspanning), zodat de nodige integratie kan plaatsvinden.

We sluiten af in verbinding met elkaar, met ruimte om onze ervaringen te delen, onder het genot van wat snackjes.

We ontmoeten je graag in Liefde.

Liefs Carlijn & Wout

* De prijs is inclusief, cacao, thee, en snackjes. We hebben matjes, kussentjes, blokken en dekens op de locatie, maar voel je vrij om nog extra yoga attributen mee te nemen. Het is fijn om losse en fijn-zittend kleding te dragen, en wellicht met laagjes te werken voor het geval dat je het koud krijgt.

Er zijn 11 plekjes beschikbaar voor deze ceremonie.


Locatie & navigatie details:
House of You, Hoge Ham 15a - het handigst is om te navigeren op Hoge Ham 15. Je komt dan uit bij een wit huis en gelijk links hiervan is een steeg die je in kan rijden. Achterin de steeg kun je gratis parkeren. 15a, bevindt zich meteen aan het begin van het steegje, dubbele deuren, eerste verdieping.

Wil je alvast genieten van de muziek van Wout? Check Spotify:

https://open.spotify.com/artist/5AbiLRQB22Ug1fkhTMykPX?si=1ocPZf65Tb2d2VLUHfQ9HQhttps://open.spotify.com/artist/5AbiLRQB22Ug1fkhTMykPX?si=1ocPZf65Tb2d2VLUHfQ9HQ&nd=1

Of thuis genieten van een cacaotje? https://sayahuana.com/


Sunday 14 July 2024 van 10:30 tot 13:00

House of You, Hoge Ham 15a, 5104 JA Dongen, Netherlands

Over de organisatie

“there is no need to drown in the waves, when you remember you are the ocean”

Holi moves facilitates safe spaces to be and feel so you can restore, remember & rewire - through movement & yoga, touch & energetics.

In samenwerking met

Reviews

Jeanice Geluk

Holi & Slowly: Assisted Yin Yoga & Live Piano

Mogen stilstaan, niets moeten en daardoor ruimte krijgen om écht te voelen. Deze holi&slowly sessie heeft dingen blootgelegd waardoor ik weer iets meer bij mijn essentie kan zijn. Ook het samenzijn met mensen die je niet kent maar waarmee je je toch zo één voelt op zo’n ochtend. Iedereen mocht zijn wie ze op dat moment waren, met liefde ontvangen. Niet alleen door de groep maar zeker ook door Carlijn en Wout. Dankbaar 💛

Lees meer

Anke

Holi & Slowly: Assisted Yin Yoga & Live Piano

Woorden doen tekort aan deze fijne ervaring, maar ik ga een poging wagen. In een liefdevolle, warme, veilige omgeving terug naar Zijn. Weg uit dat hoofd. Dit fijne, gegronde gevoel van thuiskomen bij mezelf.. zo dankbaar voor lieve Carlijn!

Lees meer

Caroline Vermin

Holi & Slowly: Assisted Yin Yoga & Live Piano

Wat een prachtige ervaring en heerlijke ochtend! Geen twijfel over mogelijk dat ik bij de volgende editie weer van de partij ben!

Lees meer

Holi & Slowly: Assisted Yin Yoga, Live Piano & Cacao

Meer evenementen van Holimoves

Sunday, 25 Aug. om 10:30
Holi & Slowly: Assisted Yin Yoga, Live Piano & Cacao (Nederweert)
Holimoves
Cacao ceremonie Ligconcert Yoga

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Sunday, 13 Oct. om 15:00
Klankreis met zangeres Krystl in Lutherse Kerk Groningen
Krystl Music
Klankreis Ligconcert Klankbad
Tuesday, 22 Oct. om 19:15
Yin & Nidra Concert - Daniëlle Uriël in de Bergkerk -
Omikami Yoga
Yoga Klankreis-Soundbath Innerlijke Reis
Friday, 02 Aug. om 09:00
Summer Morning Retreat • Millinger Theetuin
Sol & Salie
1-Dags retraite Yoga Reiki
Sunday, 27 Oct. om 15:00
Klankreis met zangeres Krystl in Witte Kerkje in Baarn
Krystl Music
Klankreis Ligconcert Klankbad
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl