Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

The Sacred Body Experience - vierdaagse retreat

Donderdag 02 februari 2023 om 10:30 tot zondag 05 februari 2023 om 16:30

Zwolle, Nederland

Over dit evenement

Welkom bij The Sacred Body Experience!

In deze vierdaagse retreat krijg je de hemel op aarde :). We combineren namelijk de spirituele visie van non-dualiteit met concreet lichaamswerk zoals embodiment-oefeningen en de-armouring (drukpuntmassage).

De retreat gaat je helpen om meer bewustzijn en aanwezigheid in je lichaam te ervaren, je natuurlijke levensenergie (weer) meer te voelen stromen én tegelijkertijd steeds meer in de staat van non-dualiteit te rusten.

We werken met o.a. dans, lichaamswerk, meditatie (op jezelf en in contact met anderen), embodiment-oefeningen, contactoefeningen vanuit neo-tantra, de-armouring (drukpuntmassage) en rituelen.

Wat is non-dualiteit?
De visie van non-dualiteit gaat er vanuit dat we uiteindelijk allemaal bewustzijn in de vorm van energie zijn en dat we daarom onlosmakelijk met alles en iedereen verbonden zijn. Hoewel onze persoonlijkheid ook aanwezig is en ook niet weg hoeft, besef je je in non-dualiteit dat al die zelfbeelden en ideeën over jezelf uiteindelijk een illusie zijn. Het is allemaal niet meer dan een rol die je speelt, terwijl je tegelijkertijd weet dat er op een dieper niveau zo veel meer is. Als je je dit eenmaal realiseert (zelfrealisatie) en het ook steeds vaker concreet gaat ervaren, zul je steeds meer acceptatie, rust en overgave gaan voelen. Hierdoor zul je ook steeds meer kunnen meegaan met de natuurlijke flow van het leven. Deze staat van 'non-duaal gewaarzijn' is niet iets vaags of zweverigs, het is een staat van zijn die je heel duidelijk in je lichaam kunt voelen.

Wat zijn embodiment-oefeningen?
Embodiment-oefeningen helpen je om meer bewust aanwezig te zijn in je lichaam. Dat is dus iets anders dan bewust zijn ván je lichaam. Door meer en meer aanwezig te zijn in je lichaam, kun je jezelf steeds meer ervaren als een integratie van bewustzijn, emotie en fysieke sensatie. Hierbij kun je tegelijkertijd volledig aanwezig en volledig open zijn. De oefeningen in het belichamen (embodiment) van fundamenteel bewustzijn bereiden je voor op non-duaal ontwaken, oftewel te zien en ervaren wat je werkelijk bent (bewustzijn in de vorm van energie).

Wat is de-armouring?
De de-armouring-sessies richten zich op het ontmoeten en verzachten van verkrampingen/spanningen in je lichaam. Deze spanningen dragen we, hoe subtiel ook, allemaal met ons mee. Ze komen voort uit situaties in het verleden waarin je je verdedigde, terugtrok of verstijfde. De de-armouring-sessie zoals wij die aanbieden zijn een liefdevolle, aandachtige ontmoeting met oude pijn, zodat die beetje bij beetje kan verzachten en helen. Via deze verzachting wordt het mogelijk om weer volledig open, volledig aanwezig te zijn in je lichaam. Deze retreat omvat géén de-armouring van geslachtsdelen.

Wanneer?
Donderdag 2 februari 2023 10.30 uur t/m zondag 5 februari 16.30 uur.

Voor wie?
Voor deze retreat is het nodig dat je ervaring met meditatie/lichaamswerk/tantra hebt en dat je houdt van een dynamische stijl. Het programma is intensief en het is belangrijk dat je fysieke en psychische gezondheid goed en stabiel is. Als er bijzonderheden zijn, stuur dan eerst een mail voordat je een ticket koopt.
De meeste mensen komen zonder partner. Als je met een partner komt, verwachten we dat je ook oefeningen met anderen doet. Iedereen zal ook meditaties en oefeningen met beide genders doen.
Ben je (mogelijk) zwanger? Dan is deze retreat helaas niet geschikt voor je.

Waar?
Op een fijne locatie in de buurt van Zwolle. Je slaapt in principe op een 2, 3 of 4 persoonskamer. Voor 20 Euro per nacht kun je een 1 persoonskamer boeken (beperkt beschikbaar).

Maaltijden
De maaltijden zijn standaard vegetarisch of veganistisch. Voor andere diëten wordt mogelijk een kleine vergoeding gevraagd.

Begeleiding
Hein van Heck & Wendy Doeleman
Wendy begeleidt via Bliss Your Body sinds 2010 mensen in tantra waarbij ze meditatie, lichaamswerk en ook de-armouring gebruikt. Zie www.blissyourbody.nl.
Hein co-organiseert sinds 2015 boeddhistische retraites en is gecertificeerd embodiment teacher. Zie www.centrumvoormeditatie.nl

Prijzen:
De kosten zijn 649 Euro, incl btw.

Groepsgrootte
16-20 deelnemers

Aanmelden
Koop je ticket in de ticketshop, maar stuur ook een mail over je ervaring in tantra (als we elkaar nog niet kennen) naar wendy@blissyourbody.nl en/of hein@centrumvoormeditatie.com.

Donderdag 02 februari 2023 om 10:30 tot zondag 05 februari 2023 om 16:30

Zwolle, Nederland

Over de organisatie

“Tantra brengt meditatie, lichaam, bewust leven, aanraking en mindfulness samen ”

Bliss Your Body combineert westerse neo-tantra met klassieke oosterse tantra en heeft een jonge, nuchtere en dynamische stijl van werken.

Bliss Your Body - School voor Tantra

Reviews

Paul

Intensive Tantra Training level 1

Ik kan Bliss Your Body van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een diepere laag in het leven. Of je nu een doorgewinterde tantrika bent of gewoon nieuwsgierig bent naar tantra, de workshops en retraites van Bliss Your Body bieden een ongeëvenaarde kans om jezelf te ontdekken en te omarmen op een manier die diep helend is. Dank je wel, Bliss Your Body, voor het creëren van zo'n buitengewone ruimte voor groei en transformatie. Mijn hart is vervuld met dankbaarheid en straalt van vreugde na deze onvergetelijke reis. Ik kijk uit naar mijn volgende avontuur bij jullie!

Lees meer

Marcel Jager

Wekelijkse Tantrales van Bliss Your Body (online)

Een vaste avond in de week was een een mooie manier om onze eerste ervaringen met tantra verder vorm en verdieping te geven.

Lees meer

Klazien Schaap

Intensive Tantra Training level 1

Mijn eigen beknellende patronen van hechting (liefdesverslaving) hebben me uiteindelijk op het pad van tantra in het algemeen en Bliss your Body in het bijzonder gebracht. Ik had over hechtingsdynamieken al alles gelezen in de boeken en merkte: het is niet genoeg om het proberen te bevatten met mijn hoofd. Ik denk dat ik het moet gaan ervaren en daarvoor heb ik mijn spirituele luik open te zetten. Deze hele Intensive level 1 heeft mij zo goed geholpen met het ervaren van meer zelfliefde, zelfrespect, mijn ware essentie, connectie met het hogere, healing van mijn beknellende patronen, en liefdevolle, authentieke connectie met anderen. Dit alles aan de hand van meditaties, rituelen, lichaamswerk, en vele lieve, ondersteunende maatjes. Ik heb me al ingeschreven voor de Intensive level 2.

Lees meer

The Sacred Body Experience - vierdaagse retreat

Meer evenementen van Bliss Your Body - School voor Tantra

Vrijdag, 29 mrt. om 10:00
Intensive Tantra Training - basistraining level 1
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Opleiding Meerdaagse retraites
Vrijdag, 29 mrt. om 19:00
Queer kennismakingsworkshop Tantra
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra
Uitverkocht
Zondag, 31 mrt. om 18:45
Kennismakingsworkshop Tantra voor stellen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meditatie Aanraking
Dinsdag, 02 apr. om 19:15
In verbinding met je seksualiteit - avondcursus voor vrouwen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Vrouwen workshops Conscious Sexuality

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 26 apr. om 14:00
Keelchakra - 3 day Tantra Retreat: throat chakra
Tantra Awakening
Tantra Meerdaagse retraites Lichaamswerk
Donderdag, 04 apr. om 19:00
PLAY! Eindhoven - Cuddle jam (alle leeftijden)
PLAY! Eindhoven
Verbinding Knuffelworkshops Tantra
Zondag, 23 jun. om 14:45
Sensual Play Party: Kinksterfest
Healing Movements
Tantra Conscious Sexuality 1-Dags retraite
Donderdag, 11 apr. om 18:30
Temple of Alchemy (Experienced Edition) | The Farm in Diemen
Partners in Magic
Tempel Tantra Conscious Sexuality
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl