Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Theater retraite 'Creativiteit, ontspanning en verbinding'

Friday 27 September 2024 om 17:00 tot Sunday 29 September 2024 om 17:00

Stichting "De Refter", Rijksstraatweg 37, 6574 AC Ubbergen, Nederland

Over dit evenement

Stap uit je dagelijks leven en voel je vrij in een andere wereld. In een prachtige, bosrijke omgeving, dompel je je onder in een volledig verzorgd programma. Heerlijk eten, rust en ontspanning wisselen zich af met workshops die uitdagen, inspireren en uitnodigen tot plezier maken.

Contact met je lichaam is de basis: we starten de dag met meditatie en beweging. Daarna maken we de overgang naar workshops waarin je theatertechnieken (om tot beweging, beeld, tekst, geluid en spel te komen) leert en ervaart, waardoor je als vanzelf gaat spelen en maken. In een veilige omgeving, waarin niets moet en ‘fouten maken’ niet bestaat, voel je je uitgenodigd om jouw eigen fascinaties en ideeën te volgen. Ook jij blijkt een creatief persoon te zijn!

Tijdens deze retraite zet je jouw creatieve motor aan, en voel je de ruimte en vrijheid om te gaan spelen. Je gaat opgeladen, geïnspireerd en misschien zelfs ontroerd van zo’n mooie ervaring, weer terug naar huis.

PAST DEZE RETRAITE BIJ MIJ?
De theater retraite is ingericht op creativiteit, verbinding en plezier. Herken je jezelf in de onderstaande punten?

Deze retraite is helemaal voor jou als:
✧Je toe bent aan een volledig verzorgd weekend, waarin je lekker kunt ontspannen
✧Je je creativiteit wilt aanboren (ook al geloof je niet dat je ‘creatief’ – genoeg – bent)
✧Je zin hebt om te bewegen, spelen en plezier te maken
✧Je denken, analyseren en twijfelen wilt inruilen voor uitproberen, experimenteren en genieten
✧Je nieuwsgierig bent en open staat om je onder te dompelen in een theater programma, ook al weet je niet précies wat je gaat doen
✧Je houdt van natuur en graag in een bosrijke omgeving bent
✧Je houdt van een ongedwongen sfeer
✧Je wilt verbinden met anderen op basis van samen iets meemaken (i.p.v. ‘koetjes en kalfjes’, je werk of waar je vandaan komt)
✧Je houdt van een no-nonsense aanpak door een professionele begeleider
✧Je opgeladen en geïnspireerd terug naar huis wil gaan!

WAT IS HET PROGRAMMA?
Hieronder vind je het globale programma. De inhoud van de workshops blijft een verrassing, zodat je er open in kunt gaan!

Je kunt uiteraard zelf weten of je aan alles meedoet, of dat je een programmaonderdeel overslaat om te gaan rusten of een wandeling te maken.

Vrijdag
17.00 – 18.00 uur Ontvangst
18.30 uur Diner
20.00 uur Openingssessie landen & theatraal kennismaken
22.00 uur Avondmeditatie

Zaterdag
Optioneel: individuele ochtendmeditatie (audio)
9.00 uur Ontbijt
10.00 uur Bewegingssessie: ‘uit je hoofd, in je lijf’
11.00 – 13.00 uur Workshop
13.30 uur Lunch
Optioneel: Boswandeling maken
15.15 – 17.15 uur Workshop
18.00 uur Diner
20.00 uur Avondactiviteit
Optioneel: individuele avondmeditatie (audio)

Zondag
Optioneel: individuele ochtendmeditatie (audio)
9.00 uur Ontbijt
10.00 uur Bewegingssessie: ‘uit je hoofd, in je lijf’
11.00 – 13.00 uur Workshop
13.30 uur Lunch
14.30 – 16.30 uur Workshop
16.30 – 17.00 uur Afsluiting

WAT IS DE LOCATIE?
In de buurt van Nijmegen, in het dorpje Ubbergen, vind je tussen de heuvels en het bos het indrukwekkende gebouw De Refter. Dit voormalige klooster is nu bewoond en heeft een apart gedeelte voor retraites. De natuur in de omgeving is prachtig: bos en heuvels wisselen zich af met open velden, en door het klimmen en dalen doet het buitenlands aan.

In de accommodatie is een sfeervolle kloosterzaal waar de workshops worden gegeven. Aangrenzend is een eetzaal: waar we ons laten verwennen met heerlijke vegetarische, biologische en seizoensgebonden gerechten.

Bij mooi weer, kun je lekker buiten vertoeven op een terrasje met tafels en stoelen. Ook kun je een spelletje spelen op het nabijgelegen tennisveld, en stoken we in de avond misschien een vuurtje op onze eigen kampvuurplek. Vanaf de accommodatie loop je zo het bos in, waar diverse wandelroutes starten.

WAAR SLAAP IK?
De slaapzaal is ingericht met authentieke houten chambrettes: vroeger sliepen hier de Franse pensionaatmeisjes. Iedere chambrette heeft een bed, kast en wastafel. De chambrettes zijn aan de achterzijde en aan weerszijden omgeven door hout en aan de voorzijde afgescheiden met een gordijn. Dit biedt privacy: je kunt elkaar wel horen, maar niet zien. Op de gang bevinden zich gedeelde douches en toiletten.

Voor een toeslag van € 60,- slaap je op een eenpersoonskamer (o.v.b. van beschikbaarheid). Je eenpersoonskamer heeft een eenpersoonsbed óf stapelbed, een wastafel en een kast.

WAT ETEN WE?
Alle maaltijden zijn goed verzorgd, gezond, voedzaam en vegetarisch. Om te smullen en te genieten!

Karin en Paul bereiden met liefde en zorg de maaltijden voor. Zij koken voor ons elke avond een voor-, hoofd- en nagerecht en werken met groenten die zo veel mogelijk uit het seizoen en de regio komen en vooral verse, biologische producten.

Het ontbijt bestaat uit een broodmaaltijd met diverse soorten beleg, muesli, yoghurt en fruit, en soms ook een gekookt eitje. De lunch bestaat uit een zelfgemaakte verse soep met een rijkgevulde salade, en daarnaast brood met diverse soorten beleg en fruit.

Koffie en thee kun je het gehele weekend pakken, net zoals fruit.

KAN IK INHOUDELIJK MEER LEZEN OVER HET PROGRAMMA/DE WORKSHOPS?
Het programma is er helemaal op ingericht om jouw creatieve motor aan te zetten: er is een mooie afwisseling van ontspanning en inspirerende workshops. De ochtenden starten rustig: je maakt contact met je lichaam door begeleide meditaties en beweging. Het intuïtief bewegen helpt je om uit je hoofd en in je lijf te gaan, waardoor bij de workshops het ‘denkende brein’ al is gekalmeerd en je mee kan doen vanuit een speelse, creatieve energie.

De workshops starten met een vrolijke opwarming, waarna je verschillende theatertechnieken leert om te komen tot beeld, beweging, tekst, geluid en spel. Het leren gebeurt organisch: door te doen en te ervaren. In de ene workshop staat tekst centraal, waar je bijvoorbeeld bezig gaat met schrijven en spoken word. In de andere workshop kom je tot geluid (als je een instrument speelt, kun je die meenemen) en beweging. Op zaterdagavond is een ontspannende avondactiviteit, bijvoorbeeld bij het kampvuur. Op zondag combineren we alle invalshoeken en sluiten we af met kleine groepspresentaties.

WAT ALS IK NOG GEEN, EEN BEETJE OF JUIST VEEL ERVARING HEB MET THEATER?
Ervaring met theater, improvisatie, acteren en spel is niet belangrijk. Als je al wél ervaring hebt, is deze retraite net zo verfrissend en plezierig. Probeer eerdere ervaringen niet als uitgangspunt te nemen: we doen géén improv of theatersport en werken ook niet met scripts en rollen. Laat je verrassen door de kracht van fysiek theater, dat ontstaat in het ‘hier & nu’.

Als je nieuwsgierig bent en openstaat om te leren, dan is deze retraite voor jou: hoe weinig of veel ervaring je ook hebt.

WAT IS DE GROEPSGROOTTE?
Er zijn maximaal 12 deelnemers. Vanaf 10 deelnemers nodig ik een gastdocent uit, en krijg je dus ook nog een toffe workshop van een andere docent/maker.

VRAGEN?
Als je meer informatie wil of vragen hebt, stuur een bericht! Dit mag ook direct naar info@theatraite.nl. Als je je telefoonnummer achterlaat, bel ik je even terug. Natuurlijk kun je ook even naar de website voor meer informatie en veelgestelde vragen.

Friday 27 September 2024 om 17:00 tot Sunday 29 September 2024 om 17:00

Stichting "De Refter", Rijksstraatweg 37, 6574 AC Ubbergen, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

“Kom 'uit je hoofd' en in je lichaam. Praktische handvatten voor meer verbinding.”

Theatraite is het beste van theater gecombineerd met het beste van retraites. Bij theatraite komen stilte, verbinding en (spel)plezier samen.

1. Choose your tickets
SINGLE TICKET chambrette €395,-

Je doet nu een aanbetaling van €60,-. Je krijgt vervolgens een factuur van het resterende bedrag. Deze dien je uiterlijk 5 weken voor aanvang van de retraite te voldoen. Let erop dat je je met aankoop van dit ticket verplicht tot betaling en check de annuleringsvoorwaarden op de website van Theatraite.

€ 60,80
Including € 0,80 service fee
SINGLE TICKET eenpersoonskamer €455,- Almost sold out

Je doet nu een aanbetaling van €60,-. Je krijgt vervolgens een factuur van het resterende bedrag. Deze dien je uiterlijk 5 weken voor aanvang van de retraite te voldoen. Let erop dat je je met aankoop van dit ticket verplicht tot betaling en check de annuleringsvoorwaarden op de website van Theatraite.

€ 60,80
Including € 0,80 service fee
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
Theater retraite 'Creativiteit, ontspanning en verbinding'

Meer evenementen van Theatraite

Friday, 06 Dec. om 16:00
Stilte retraite 'Van denken naar voelen en zijn'
Theatraite
Meerdaagse retraites Stilteretraite Mini retraite in de natuur
Friday, 31 Jan. om 16:00
Stilte retraite 'Van denken naar voelen en zijn'
Theatraite
Meerdaagse retraites Stilteretraite Mini retraite in de natuur

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 13 Sep. om 10:00
Weekend retreat Land aan Zee
Millefiori Yoga
Meerdaagse retraites
Friday, 20 Sep. om 15:00
Ecstatic Vibrations Dans Weekend
Light Spirit Events
Ecstatic Dance Meerdaagse retraites Embodiment
Friday, 09 Aug. om 16:00
Root of Joy 2024
Root of Joy
Mini retraite in de natuur Gatherings
Sunday, 28 Jul. om 16:00
Quantum Healing Workshop - Past Life Regression & Heart Opening
Conscious Evolution
Healing Meditatie Past Life Regression
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl