Aliveness Retreat: rewilder & breathe

Friday 21 October 2022 om 13:00 tot Sunday 23 October 2022 om 17:00

Avani, Het Hoog 3, 5268 LL Helvoirt, Nederland

Over dit evenement

Aliveness Retreat; Rewilder & Breathe

Kom volledig tot leven van 21 t/m 23 oktober op de Aliveness Retreat; Rewilder & Breathe. Op Avani komen we drie dagen samen met een groep van maximaal 24 mensen. Samengesteld en georganiseerd door Janneke Meijers.

ADEMWERK // IJSBAD // MANTRA & CACAOCEREMONIE // BOSBELEVING //
WOEDEPROCES // DANSEXPRESSIE // MANNEN- VROUWENCIRKEL // RITUAL PLAY

Zakken in een diepe ontspanning, waar we ons compleet, plezierig en vredig voelen. Hoe komen we daar? Onze diepere gevoelens verstoppen we vaak. Er is weerstand om ze te voelen. In deze retreat werken en spelen we mét de weerstand in plaats van er tegen. We gebruiken de kracht die deze weerstand heeft door deze heel hard aan het werk te zetten. Door de nieuwsgierigheid en speelsheid aan te wakkeren. Na dat harde werken is het vaak ineens veel makkelijker om onszelf toe te staan echt te voelen. We arriveren in een staat van overgave, waar de helende energie door ons heen stroomt en we in zachtheid worden ontvangen en de gevoelens kunnen integreren. We gebruiken diverse elementen uit de natuur, contact met ons eigen lichaam en verbinding met elkaar voor dit werk.

Het ijsbad leert ons focus.
We trotseren samen de kou. Via jouw adem en scherpe focus ervaar je hoe krachtig jij bent en train je jouw brein hoe je bewust kiest om met een stress reactie om te gaan. In plaats van paniek of uit je lijf te schieten, vertrouwen we op onze ademhaling die ons laat meebewegen door de jungle van onze zelf gecreëerde weerstand.

Het vuur leert ons verbinding.
In tribes is samen om het vuur zitten een gegeven. Hier wordt gedeeld zonder maskers. Hier verbinden we via de warme en transformerende vlammen. Hier leren we gezien en gehoord te worden. Rond het vuur houden we hart openende cacao ceremonie, voor nog een extra verdiepende laag in het samen doen.

De adem leert ons reizen.
Vaak denken we dat we ons fysiek moeten verplaatsen of planten moeten innemen, om te reizen. Maar juist door je eigen adem te gebruiken, kan je echt ergens komen. Op plekken waarvan je niet eens wist dat je er moest zijn. Jouw eigen adem bied via verbonden ademhaling ruimte en heling op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak.

Het bos leert ons communiceren.
Via een intieme bosbeleving, waar we letterlijk met ons lijf door de aarde rollen, leren we opnieuw te communiceren met de natuur. Ons instinct wordt uitgedaagd en aangewakkerd. De stem van het bos geeft ons de richting van ons levenspad. We laten het speelse, nieuwsgierige kind in ons buitenspelen.

“Levendigheid is zijn met wat er is. Ook als dit frustratie of angst is. Door ons meer te verbinden met de natuur, die niets afwijst, leren we alle delen van onszelf te zien als natuurlijk. Zo komen we weer meer in heelheid, waardoor we voller in onze levendigheid kunnen stappen.” - Janneke

Jij bent welkom om samen drie dagen diep te verbinden met de natuur, jouw levensenergie en de groep.. Samen maken we de reis terug naar het voelen van onze essentie. Drie dagen waar alle ruis weg valt en jij en ten volste ervaart wat de bedoeling is van jouw rijke leven. Waar je de steun voelt van de natuur, van de wijsheid van je eigen lijf en van het leven in een tribe.

Voor wie?
Als je samen met gelijkgestemden een diepe duik wil maken naar jou ware, wilde natuur. Deze Aliveness Retreat wakkert jou innerlijke vuur aan. Je voelt je na afloop opgeruimd, in contact met je lijf en in je levenskracht.
Dit weekend is voor jou als je alles wat je niet mee de winter in wilt nemen, van je af wilt schudden als de herstbladeren van de boom. Als je nieuwsgierig bent wat processen als Woedeworkshop, Volg je Verlangen en Bosbeleving in jou teweeg brengen. Als je behoefte hebt om aandachtig ruimte en tijd vrij te maken om zonder afleiding, in een stevige bedding te kijken naar wat er in jou leeft.

Reacties van vorige deelnemers:
• De verbinding met de deelnemers, het zijn in een plek waar zo oprecht geluisterd wordt, dat is voor mij zeer helend. Het samen doen.
• De ademsessie was onbeschrijfelijk mooi. Ik heb stukken in mezelf ervaren die al zo lang aan het sluimeren waren. Ik voel mij fris, wakker en opgeruimd.
• Het samenzijn met andere broeders rond het vuur heeft mijn band met andere mannen voor goed veranderd.
• Oh die stromende levensenergie die nu wakker is in mij, wat een heerlijkheid. Ik ga opgeladen, vol energie weer naar huis!
• Lopen door een bos zal nooit meer hetzelfde zijn na deze ervaring.
• Totale overgave aan het programma bracht dat ik uitkwam bij stukken in mij die ik niet kende maar waar ik als een klein kind zo blij ben mezelf zo te mogen ontmoeten. Als het ware opnieuw heb leren kennen.

Programma:
13:30 Aankomst, landen
14:00 Sessie 1: ontmoeten, zakken in je lijf
16:00 Eigen tijd: natuur & vuur
17:00 Diner
19:00 Sessie 2: verbonden ademhalingssessie onder muzikale begeleiding van Johannes
22:00 kampvuur ter integratie
23:00 Rust

Zaterdag
08:00 Ochtend activatie: belly2belly
09:00 Stilte Ontbijt
11:00 Sessie 1: Rewilding en ritual play
13:00 Lunch
15:00 Sessie 2: Woede, Weerstand en Overgave
17:00 Diner
19:00 Sessie 3: mannen / vrouwen cirkel
20:30 Cacao ceremonie incl mantra zingen met Johannes
23:00 Rust

Zondag:
08:00 Ochtend activatie: koudwaterbad!
09:00 Stilte Ontbijt
11:00 Sessie 1: Conscious Movement
13:00 Lunch
14:00 Sessie 2: Volg je verlangen
16:00 Afrondende Dankbaarheidsceremonie
16:30 Naar huis

Accommodatie:
Avani is gelegen tusssen de bossen, bij de Loonse en Drunense Duinen. Het heeft een eigen stukje bos, een zwemvijver, half overdekte vuurplek en een fijne zaal met houten vloer en ruime douches en toiletten.

Er zijn verschillende opties om te overnachten

Er zijn twee mooie, ruime 6 persoons slaapzalen met wasbak en roomdividers voor de nodige privacy.
Op Avani staat een prachtige mongoolse Yurt met een houtkachel in het midden en 6 veldbedden. Het is een bijzondere ervaring om in een traditionele yurt, zo dicht bij de natuur te overnachten.

Ook is er een luxe single room of een bed in een double room met eigen douche en toilet optioneel bij te boeken.

Er is tevens de mogelijkheid om met je eigen camper te komen kamperen in het bos. Kamperen in een tentje kan helaas niet hier.


Eten:
Onze chef Karlijn kookt voor jouw gezondheid en geluk. In verbinding met de natuur en de elementen worden de ingrediënten met liefde geoogst en verwerkt. De maaltijden zijn vega, gluten-en suikervrij. Verdere dieetwensen kan je vooraf doorgeven aan de organisator.

Facilitator:
Janneke Meijers heeft meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden en trainen van groepen gericht op persoonlijke ontwikkeling en innovatief denken. De afgelopen vijf jaar is ze zich meer gaan richten op de private sector via haar bedrijf Aliveness: rewilder & breathe, waar ze de natuur, sjamanisme, je eigen lijf en adem inzet om je speelse, wilde natuur wakker te maken in jezelf. Janneke organiseert daarnaast ecstatic dance gatherings en consious festivals waar je op prachtige natuur plekken op dansreis gaat in je eigen lijf. Ze is ontwapenend, wakker, uitnodigend en invoelend. Haar stevige bedding nodigt uit tot het durven om het even niet te weten, maar nieuwsgierig rond te kijken in je eigen binnenwereld, met dit Aliveness weekend als jouw veilige laboratorium.

Janneke: “Ik heb lang gezocht naar mijn plek in deze wereld. Waar ben ik thuis? Via de natuur, het leren activeren van mijn eigen lichaam middels adem en kou én door de kracht van het samen doen, heb ik mijn antwoord gevonden. Dit is wat we dit weekend gaan ervaren. Door heel dichtbij de natuur te zijn, vind ik een intimiteit die me zingeving brengt. Van hieruit kan ik steeds dieper zakken met alles wat er in mezelf speelt. Contact met het zachte lichaam van mijn zijn. Met de verwondering die te vinden is in o.a. woede, verdriet, verlangen en instinct. Deze natuurlijke intimiteit activeert steeds diepere lagen van levendigheid en vreugde in mij!”

Deelnemers over Janneke:
- Authentiek, ontwapenend en uitermate speels. Ik voelde mij welkom en uitgenodigd om mezelf te ontmoeten in alles wat er is.
- Tijdens de ademreis gaf Janneke mij zulke rake woorden, die mij ontroerde en die zo kloppend waren voor mij. Ik heb het idee dat ze met haar ogen recht in mn hart kan kijken.
- Ze is duidelijk zeer gepassioneerd in wat ze aanbied, ze is erg zelfverzekerd door haar ervaring en kennis maar toch ook heerlijk ontwapenend in haar eigen zoektocht.

Team:
Het zeskoppige team bestaat uit de main facilitator en trainer Janneke Meijers en haar professionele team aan spaceholders, muzikant, chef en fotograaf:

Floor van Kollenburg
Spaceholder. Daarnaast is ze Reikie Master, YinYoga docent en faciliteert ze Familieopstellingen

Patrick Tops
Spaceholder en host de Mannencirkel. Geeft daarnaast Stoeiworkshops en Ademcoaching

Johannes Siemann
Muzikant, Cacao Ceremonie en Vuurhoeder. Geeft daarnaast ook zweethutten.

Karlijn van den Elshout
Chefkok: Voeding voor lichaam, geest en ziel. Is daarnaast ook vuur hoedster en hosting van heart cirkels.

Ilse Wolf
Fotografe en spaceholder. Is daarnaast ook kruidenvrouw en zangeres.

Annuleringsvoorwaarden:
Zodra je jouw ticket hebt gekocht ben je verzekerd van een plekje. Na aankoop is er geen mogelijkheid om nog te annuleren of geld terug te krijgen. Je kan wel jouw kaartje doorverkopen als je onverwachts niet meer kan komen. Neem in dat geval contact op met de retreate gever.

Voel je welkom!

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

De organisatie heeft nog geen beschrijving toegevoegd.

Janneke Meijers

Contact
1. Choose your tickets
Aliveness Retreat: Rewilder & Breathe

Ticket is enkel voor de retreat, extra bijboeken van slaapmogelijkheid

€ 440,55
Including € 0,55 service fee
+ Camperticket

Kamperen met eigen camper naast de zaal in het bos, er zijn ruime, fijne douches en toiletten in de locatie.

€ 5,55
Including € 0,55 service fee
+ Bed in 6 persoons slaapzaal

6 persoons ruime, mooie slaapzaal met roomdividers. Incl bed en badlinnen

€ 15,55
Including € 0,55 service fee
+ Bed in traditionele 6 persoons Yurt

Slapen in traditionele Mongoolse Yurt met in het midden een houtkachel. Er zijn 6 veldbedjes beschikbaar. Hier neem je je eigen deken, handdoek en kussen mee.

€ 25,55
Including € 0,55 service fee
Sold out
+ Bed in luxe double room met eigen douche en toilet Almost sold out

Incl. bed en badlinnen

€ 115,55
Including € 0,55 service fee
+ Single Room met eigen douche en toilet

incl bed en badlinnen

€ 150,55
Including € 0,55 service fee
Sold out
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
Continue
Aliveness Retreat: rewilder & breathe

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 07 Oct. om 20:00
Ecstatic Dance Nijmegen │ LIVE *DRAGONFLY* │ Cacaoceremony
NijmegenDanst.NL
Live muziek Ecstatic Dance Cacao ceremonie
Saturday, 12 Nov. om 13:00
Sister Circle 'Way of the Heart' met Jennifer Ann & Binkie
Binkie
Vrouwen Cirkels Cacao ceremonie Klankreis-Soundbath
Thursday, 20 Oct. om 11:00
Letting Go Deeper - Verblijf
Unveiling Intimacy
Meerdaagse retraites
Saturday, 08 Oct. om 19:00
Ecstatic Dance Special Cacao Ceremonie - DJ Yarun Dee
Ecstatic Dance Zutphen 💃
Ecstatic Dance Cacao ceremonie
Made with ♥ Copyright 2022 hipsy.nl