Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Butoh-meditatie

Zaterdag 20 augustus 2022 van 19:30 tot 22:00

Weg naar Rhijnauwen 3, 3584 AD Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Butoh is een dansvorm die haar oorsprong vindt in Japan. Als reactie op bestaande dansvormen die zich vooral richtten op schoonheid en perfectie, zocht Butoh juist de fragiliteit en donkere kanten op van het menszijn. De innerlijke belevingswereld van de danser staat centraal. Butoh kan gezien worden als een kruising tussen dans, theater en meditatie.


Janna

Naast Butoh-meditaties geeft Janna ook les in yoga en pilates.

Ik heb een passie voor vertraging. Vertraging is iets waar we in onze samenleving nauwelijks ruimte voor maken. Als we echt luisteren en aanwezig zijn bij ons lijf, kan het lijf ons gaan leiden en voelen we dat het richting geeft. Dit is magisch om te laten gebeuren. Het lichaam laat zo zelf spanning los, waardoor we in een natuurlijke staat van ontspanning raken.


Concreet

Janna werkt met meditatie en expressie. Met technieken uit mindfulness, Tai chi en stemwerk creëert ze een basis van ontspanning in het lijf. We volgen de impulsen van het lichaam en laten dagelijkse spanning los. Vanuit hier betrekken we het emotionele lichaam in de dans en leren ons lichaam en belevingswereld verder kennen.


Praktisch

Datum: 20 augustus
Locatie: Weg naar Rhijnauwen 3, Utrecht
Parkeren is gratis
Tijd: 19.30 – 22.00
Inloop 19.00
Prijs: €30,-
Vragen: janna_vanleeuwen@hotmail.com

Ervaring met Butoh, dans of meditatie is niet nodig.

Zaterdag 20 augustus 2022 van 19:30 tot 22:00

Weg naar Rhijnauwen 3, 3584 AD Utrecht, Nederland

Over de organisatie

Over Janna:

Twee van mijn belangrijkste passies zijn beweging en innerlijke groei. Het leren toelaten en voelen van gevoelens en emoties is voor mij de belangrijkste sleutel tot ontspanning. Vanuit alle onderricht die ik heb ontvangen op het gebied van lichaams- en emotioneel werk en mijn eigen levenservaring zijn de dansmeditatie-lessen ontstaan.

In de Authentic Movement lessen van Armand van den Hamer, waarin ook met Butoh werd gewerkt, kwamen persoonlijke groei en beweging voor mij samen. Zijn werk gaf meer verdieping en mogelijkheden dan de bewegingslessen die ik tot dan toe had gehad. Zijn lessen lieten mij ervaren dat het lichaam spreekt en richting geeft en precies weet wat het nodig heeft om tot ontspanning te komen. De technieken uit zijn werk vormen de basis voor mijn lessen.

Meer informatie: www.jannavanleeuwen.nl

Lees meer

Janna van Leeuwen

Reviews

Herman Snijders

Butoh-meditatie

Veel vrijheid en experimentele ruimte om een 'creature' in jezelf te laten ontstaan dat op een bepaalde manier beweegt en geluiden maakt. Zo ontdekte ik een nieuw aspect in mezelf, wat de volgend ochtend nog wat doorwerkte. Ik vond het fijn om meer contact te voelen met mijn innerlijk kind.

Lees meer

Butoh-meditatie

Dit vind je misschien ook interessant

Dinsdag, 16 apr. om 19:30
Play Utrecht - Drieluik Massage & Aandacht
Play Utrecht
Massage Healing Meditatie
Zaterdag, 13 apr. om 19:00
Ecstatic Dance Journey met Esta Polyesta
Ecstatic Dance Journeys Nijmegen
Ecstatic Dance Conscious Dance Intuitive Dance
Zaterdag, 30 mrt. om 19:00
Ecstatic Dance Edition with DJ Inphiknight
Ecstatic Dance Rotterdam & Raja Conscious Gatherings
Ecstatic Dance Conscious Dance Dansmeditatie
Zaterdag, 30 mrt. om 20:00
DansJeVrij Special met Filmmuziek
Dansjevrij!
Intuitive Dance Vrije Dans Dansen in verbinding
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl