Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Maandelijkse Ademcirkel - Woensdagavond - Jouw innerlijk kompas

Wednesday 10 July 2024 van 18:30 tot 21:15

W.M. Dudokweg 62, 1703 DB Heerhugowaard, Nederland

Over dit evenement

Praktisch
Datum: Elke tweede Woensdagavond van de maand
Tijd: 18:30 – 21:15 (inloop v.a. 18:00)
Locatie: Huis vol Adem – W.M. Dudokweg 62, Heerhugowaard
Investering: €40,- (incl. btw)
Parkeren: Gratis rondom pand.

Aanmelden voor de maandelijkse Ademcirkel kan onderaan deze pagina. Geef hierbij aan voor welke datum je je opgeeft. Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers per cirkel.

De Ademcirkel
Heb je behoefte om te ademen in een kleine groep zonder je meteen financieel te binden? In deze laagdrempelige groep werken we regelmatig met thema’s. Via een gezamenlijke focussessie maken we contact met het thema. Via het ademwerk maak je een reis naar binnen en geef je je lichaam de ruimte het thema verder te verwerken. Uiteraard ben je vrij om te werken met wat op dat moment in je leeft. We volgen hierbij de signalen en sensaties van je lichaam en blijven zoveel mogelijk uit het verhaal.

Felt sense
Je kunt een ademsessie specifiek en non-specifiek in gaan. Wanneer je specifiek de ademsessie in gaat ga je op zoek naar een zogeheten ‘felt sense’. Een felt sense is een ‘iets’ dat je voelt in je lichaam dat gaat over een thema in je leven. Je voelt het in je lijf maar het is niet van je lijf. Het is een specifiek soort weten dat je ontwikkelt door met aandacht bij een lichamelijke gewaarwording te blijven.
Een felt sense houdt dus verband met thema’s in je leven en kan worden gebruikt als specifieke ingang voor een ademsessie. Op deze manier vergroot de kans om tot een betekenisvolle ervaring te komen.

Ademen
Ademwerk is een kapstokbegrip dat alle ademhalingstechnieken en ademoefeningen omvat. In de kern is Ademwerk een holistische aanpak voor het creëren van innerlijke welbevinden, ondersteuning van emotionele heling en het vergroten van ons bewustzijn. Veel van deze technieken vinden hun oorsprong in de oude yogatradities.

Het zijn krachtige methoden waarbij verschillende adempatronen worden gebruikt om fysieke, mentale, emotionele en spirituele transformatie te faciliteren.

De verbonden ademhaling is een specifieke techniek van ademwerk waarbij je zonder pauze tussen de in- en uitademhaling door je open mond diep in je buik ademt. Je kunt op een rustige of versnelde manier verbonden ademen.

Deze ademhalingstechniek veroorzaakt verschillende veranderingen in je lichaam. Het activeert het sympathisch deel van je zenuwstelsel. Daarnaast verandert de verhouding van zuurstof en stikstof in je bloed, wat ervoor zorgt dat er minder zuurstof naar de neo-cortex gaat. In dit gedeelte van je brein bevinden zich veel van onze controlesystemen die ervoor zorgen dat we hoofdzakelijk in het denk gedeelte van ons brein leven. Hierdoor blijven onze emoties en gevoelswereld buiten ons bereik.

Door de verbonden ademhaling wordt ons lichaam in een trancestaat gebracht waarin we opnieuw toegang krijgen tot onverwerkt ervaringen en vastzittende emoties. De aandacht gaat weg uit het denkbrein en zakt in het gevoelsbrein. Het lichaam krijgt hierdoor de ruimte om onverwerkte ervaringen eindelijk te processen.

Tijdens de ademsessie word je ondersteunt door opgeleide ademcoaches en vrijwilligers van Huis vol Adem. Wij zorgen voor een veilige en liefdevolle setting zodat jij een stukje van wie jij werkelijk bent kunt ontmoeten en bevrijden.

Voel jij een JA om met elkaar een cirkel te vormen?

Je bent meer dan welkom

Wednesday 10 July 2024 van 18:30 tot 21:15

W.M. Dudokweg 62, 1703 DB Heerhugowaard, Nederland

Over de organisatie

“Laten we samen een stukje oplopen..”

Huis vol Adem is nog jong. De weg die we lopen is echter oeroud. Het is een plek waar we al jouw verschillende delen willen eren. Welkom mooi mens.

Reviews

Marion Rijerse

Maandelijkse Ademcirkel - Woensdagavond - Ons Levende Lichaam

Het was een byzonder mooie ervaring, ik heb iets op kunnen ruimen waar ik heel blij mee was. Hele lieve mensen en een fijne energie. Wat ze doen is zo waardevol. Als je jezelf toestaat om het te laten gebeuren dan is het er. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, niet op deze manier. Dank aan het hele team van Huis vol Adem. In het byzonder aan Maikel en Mireille. 🙏

Lees meer

Ellen Dekker

Maandelijkse Ademcirkel - Zaterdagavond - Ons Levende Lichaam

Wat een prachtige ruimte mèt w.c. 😂 ... ik zit nog even na te sudderen van de ervaring. Alles klopt bij jullie: de rust, de ruimte, de begeleiding, de egoloosheid, de afstemmingen en de mooie storytelling door Maikel tot zelfs aan het heerlijke bakkie thee aan toe! #namasté 🥰

Lees meer

Hiske

Maandelijkse Ademcirkel - Speciale editie - Woensdagavond

Gisteren een hele bijzondere ademsessie gehad bij Huis vol Adem. Uitgangspunt was een hechtingsthema wat me emotioneel raakte, maar wat ik vervolgens ervaarde in de ademsessie was adembenemend..! Bij Huis Vol Adem mag je echt 'thuis' komen bij jezelf. Dank!

Lees meer

Maandelijkse Ademcirkel - Woensdagavond - Jouw innerlijk kompas

Meer evenementen van Huis vol adem

Saturday, 03 Aug. om 18:30
Maandelijkse Ademcirkel - Zaterdagavond - Donker en Licht
Huis vol adem
Ademwerk Schaduwwerk Hartsverbinding
Wednesday, 14 Aug. om 18:30
Maandelijkse Ademcirkel - Woensdagavond - Donker en Licht
Huis vol adem
Ademwerk Schaduwwerk Hartsverbinding
Wednesday, 11 Sep. om 18:30
Maandelijkse Ademcirkel - Woensdagavond
Huis vol adem
Ademwerk Schaduwwerk Hartsverbinding
Saturday, 21 Sep. om 18:30
Maandelijkse Ademcirkel - Zaterdagavond
Huis vol adem
Ademwerk Schaduwwerk Hartsverbinding

Dit vind je misschien ook interessant

Tuesday, 20 Aug. om 10:00
Stralend LichtHart gathering
Stralend LichtHart
Collectieve Evolutie Hartsverbinding Multidimensionaliteit
Thursday, 25 Jul. om 19:00
Ademcirkel - met Niels en Anika - Adem Opleiding september
Niels en Anika
Adem Ademwerk Ademcirkel
Tuesday, 23 Jul. om 19:00
Ademwerk 23 juli 2024 (all genders)
Club Dogma
Ademwerk Ademcirkel
Thursday, 14 Nov. om 14:00
INFINITE - Tantra Retraite
Integrated Tantra
Meerdaagse retraites Tantra Ademwerk
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl