Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Play Tantra-reeks & -weekend - Seks: Vrijheid en Vervulling

Wednesday 14 September 2022 om 19:30 tot Sunday 16 October 2022 om 17:00

Playground Utrecht & De Vlierhof Kleve, Duitsland

Over dit evenement

Ga mee in dit unieke traject van 4 avonden (14, 21, 28 sep & 5 okt) met een aansluitende 3-daagse retraite van 14-16 oktober! Een unieke kans om met een groep mede-avonturiers een langere tijd te onderzoeken en te verdiepen in dit fascinerende thema.

Vraag je eens af wat het thema ​​Sēks zoal in je kan oproepen. Voel je vreugde? Schaamte? Onzekerheid? Zin? Nieuwsgierigheid? Er zijn maar weinig mensen die niet iets voelen bij dit onderwerp. Wil je dieper duiken in de wondere wereld van de sēks? Kom dan met ons mee op deze ontdekkingsreis bij het Play traject ‘Sēks: Vrijheid en Vervulling’.

We doorleven in deze avonden en dagen verschillende facetten van sēksualiteit. De spanning en de zachtheid, het plezier en de schaamte, de juicyness en de belemmeringen, de heiligheid en de lichtheid. Een spannende tocht met diepgang en luchtigheid.

We leren (impliciet) een hoop over hoe seks ‘zou moeten zijn’. Ken je ook dat gevoel dat het toch niet helemaal is wat je hoopte dat het zou kunnen zijn? Ben je ook benieuwd naar wat er nog méér is dan het bekende plaatje? Wil je weten wat er kan gaan stromen, in contact met een ander en met jezelf? Wat er gebeurt als je je negatieve overtuigingen rondom sēks wat kunt dempen? Als je jezelf helemaal toestaat?

Er zit een rauwe schoonheid in sēksualiteit, vinden wij, alsook een kwetsbaarheid en speelsheid. Ontwapenend en machtig krachtig. Het hele spectrum, van pijn tot pracht, van angst tot extase.

Kom vooral als je mee wilt op onderzoek naar de vrijheid en vervulling die er in sēks te vinden is.

Hoe ziet zo’n traject er uit vraag je je af?
We gaan spelen en ontdekken, onderzoeken en voelen. Plezier en juicyness is welkom, maar ook weerstand, verdriet en raakbaarheid. Vanuit een stevige basis in jezelf, gaan we ook de oprechte verbinding met de ander aan.
We nemen je mee op een reis waarin we afwisselend gebruik maken van:
Tantra; het contact maken en bevrijden van je sēksuele (levens)energie, zowel in contact met jezelf als de ander
Lichaamswerk, ademwerk, dans & beweging
Meditatie, zowel in stilte als dynamisch
Oefeningen om je beperkende overtuigingen en structuren te onderzoeken
Oefeningen om de verbinding met jezelf steviger te maken
Oefeningen over dynamieken, leiden en overgave
Inzichten en oefeningen uit de seksuologie
Momenten om met elkaar te delen

Hierbij komt ook nog:
Een mooie groep gelijkgestemde jonge mensen tussen de 20 en 40 jaar.
Zelf-zorg, heerlijk gezond eten en een aantal dagen in de natuur.
Een warme bedding van het team en de groep, met een open en down-to-earth aanpak.
Tijd samen, tijd voor jezelf.

‘Gaan we dan ook sēks hebben in deze reeks?’ Er zal tijdens dit traject geen penetratie of gerichte stimulatie van geslachtsdelen van anderen zijn. We werken wel met sēksuele energie en aanraking.

En vooropgesteld: interacties met anderen zijn nooit een verplichting. We zorgen voor een setting waarin we met respect en openheid met elkaar omgaan. Veiligheid en vrijwilligheid staan altijd bovenaan ons prioriteitenlijstje. Als je hier vragen over hebt, neem alsjeblieft contact met ons op.

Als je nou denkt ‘Ja ik kom om met mooie mensen te sēksen’: dan is dit traject waarschijnlijk niet voor jou. Dat is niet waar het hier om draait. Kom vooral wel als je nieuwsgierig bent naar je eigen sēksualiteit en hoe je dat nog rijker, voller en meer bevrijdend kunt beleven.

𝐇𝐞𝐭 𝐭𝐞𝐚𝐦:
Dit traject bij PLAY wordt begeleid door Bart-Jan, Laura en een geweldig team assistenten.

Bart-Jan Dokter
Mijn passie voor het geven en organiseren van events en retreats op het gebied van
persoonlijke ontwikkeling komt voort uit de wens ruimte te willen scheppen voor iedereen die het onderzoek naar vrijheid aan wil gaan. Het is zo prachtig om mensen te zien die leven vanuit ontspanning en enthousiasme, die plezier kunnen ervaren in het aankijken van zichzelf en daarin kunnen omarmen en accepteren en vieren.
En soms is het een rauw pad, of je gaat langs wat absurde bochten. Confronterend kan het zijn, want we kunnen onszelf behoorlijk dwars zitten en voor de gek houden. En we kunnen vastlopen, verdoofd raken, onszelf overschreeuwen, en nog meer truuks van ons systeem die ons beschermen en tegelijk tegenhouden. Soms is er wat moed voor nodig. Bungee-jumpen voor de ziel noem ik het wel eens.
Ik hou ervan. Vreugdevol of rauw, voelen dat je leeft, hier zijn en alle kleuren ervan zien.
Ik ben inmiddels al meer dan 10 jaar bezig met Tantra, lichaamswerk en andere vormen van persoonlijke ontwikkeling. Ik hou van een no-nonsense aanpak, speels, niet te zwaar, maar ook niet te vermijdend. Ik geloof in een waanzinnige kracht in mensen. Flexibel en met grote potentie, vaak veel omvangrijker dan we onszelf wijsmaken. Ik vind het heerlijk om dit samen te ontdekken en elkaar te ondersteunen en te spiegelen.
Leuk als je ook komt om te ontdekken wat er allemaal nog meer mogelijk is in het leven!

Laura Eggens
Ik ben dol op sēks. Op het gevoel van me volledig levend voelen, en van zo dichtbij en grenzeloos contact met een ander ervaren. Van hoe spannend, en confronterend, en waanzinnig het is om écht naakt te zijn - voorbij het lichaam. Ik hou van de zachtheid en van de dierlijkheid. Van de volheid. En hou ook zo van het praten over sēks. Van het - al spelend en krabbend - barstjes maken in de taboes rondom sēks.
Dit is lang niet altijd zo geweest. Hoewel ik sēks altijd machtig interessant heb gevonden, zag ik het tot een aantal jaar geleden niet als een plek voor vrijheid. Het was een activiteit, iets wat ik deed met een ander, ook om me gevalideerd te voelen. Om iets te bewijzen. Ik had plezier, zeker, maar ik voelde ook zoveel gedoe en beperkingen.
Tijdens de afgelopen zes jaar, waarin ik intensief met tantra en andere persoonlijke ontwikkeling bezig was, kwam gelukkig ook mijn sēksualiteit in beweging. Het is nu vooral een veld om in te spelen, onderzoeken en genieten.
Tegenwoordig werk ik op allerlei verschillende manieren met dit onderwerp: ik geef workshops en retraites, coach mensen, maak tekeningen en schrijf.
Ik werk met ontzettend veel aandacht, met twee voeten op de grond en een blije kijk op het leven.
Meer over mij kun je bekijken op www.pratenoverseks.com.

𝐏𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐬𝐜𝐡
Avondreeks 14, 21, 28 sept & 5 okt
Start: 19:30 (inloop 19:00)
Eind: 22:30

Begin weekendretreat: 14 oktober 2022 - 11:00 (inloop vanaf 10:00)
Einde weekendretreat: 16 oktober 2022 - 16:00

Alhoewel het onze voorkeur heeft om het hele traject met 1 groep te beginnen en eindigen, kan je evt. de avondreeks of het weekend ook los volgen. We vragen je hoe dan ook na aanmelding een vragenformulier in te vullen en nemen eventueel even contact met je op om te kijken of je ervaring voldoende aansluit op de inhoud van het traject.

𝗞𝗮𝗮𝗿𝘁𝗷𝗲𝘀:

Weekendretreat 14-16 okt
Early bird: € 425,- (t/m 8 september 2022)*
Regular bird: €450,- (t/m 14 oktober 2022)

Avondreeks 14, 21, 28 sept & 5 okt
€ 150,-

Avondreeks + Weekendretreat
Early bird: € 550,- (t/m 8 september 2022)*
Regular bird: € 575,- (t/m 14 september 2022)

In het kaartje is alles inbegrepen: vier workshop-avonden, drie dagen retreat, gezond veganistisch eten door een knappe kok, uitzicht op de weilanden en schapen, slapen in 2- en 3-persoons slaapkamers (met gemengde kamers en aparte kamers voor mannen/vrouwen).

Er is plek voor maximaal 20 deelnemers, waarin we een balans in verschillende genders proberen te houden. De retraite is geschikt voor individuen en koppels. Koppels zullen ook oefeningen met anderen doen, maar hebben bij intiemere oefeningen de keus deze samen te doen.

* Mocht je een echte ja voelen, maar is dit bedrag niet mogelijk voor je, schrijf ons dan. Er zijn beperkte budget mogelijkheden.

→ Deze retraite is speciaal voor 20-ers en 30-ers. De leeftijdsgrens ligt dus op 40 jaar. Zit je daar net boven, ben je jong van geest en wil je toch graag meedoen? Schrijf ons dan even.

𝗟𝗼𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲:
De avondreeks is op de Playground aan de Kanaalweg 84A in Utrecht. Parkeren kan gratis naast de deur & het is gemakkelijk te bereiken met OV.

We mogen voor het weekendretreat vertoeven op de Vlierhof. Een fijne ruime locatie op het platteland met een boomgaard, veel groen en een sauna.
Adres: Klever Str. 115 47533, Kleve (net over de grens bij Nijmegen)

Over de organisatie

Play Utrecht organiseert workshops, cursussen en reeksen op het gebied van meditatie, dans, lichaamswerk, ademwerk, tantra, masage en nog veel meer.

Reviews

Mercan Sert

Play Utrecht - Express Yourself!

Vond het een hele mooie workshop. Samenhang was echt super. Heel liefdevol, welkom, Super sfeer. Wat een mooie energie hebben we van daaruit kunnen creëren. Was echt letterlijk Expres yourself!!. Heerlijk. Me innerlijke kind kwam naar boven. De veiligheid die ik voelde. Waardoor ik ook echt heel fijn mezelf kon zijn. Dankjewel lieve Sanne en Bravon! 🙏 Many Blessings.

Lees meer

Tim De Visser

Play Heart: Daten zonder woorden

It was a safe place to practice intentional intimacy, even if it was a daunting experience.

Lees meer

Adriana

Play Utrecht: Knuffelcafé!

Fantastisch! Heel prettig opgebouwd, ook met oefeningen rondom nee zeggen en grenzen aangeven. Daarna kon en mocht alles, dansen, knuffelen, thee drinken, alleen, samen. Heerlijk! Ben er sowieso volgende keer weer bij

Lees meer

Play Tantra-reeks & -weekend - Seks: Vrijheid en Vervulling

Meer evenementen van Play Utrecht

Friday, 09 Dec. om 19:30
Play Utrecht: Vrouwencirkel: Geld en Overvloed
Play Utrecht
Vrouwen Cirkels
Saturday, 10 Dec. om 14:00
Play Utrecht - Mannencirkel
Play Utrecht
Mannencirkels Leven vieren
Monday, 12 Dec. om 19:15
Play Utrecht: Fijn Mantra's Zingen!
Play Utrecht
Mantra zingen Kirtan Stembevrijding
Saturday, 17 Dec. om 16:00
Play Retreat - Seks: Ruimte & Extase
Play Utrecht
Tantra bewustzijnsontwikkeling Conscious Sexuality

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 06 Jan. om 13:00
Ecstatic Dance Festival Holland NY with Ayla Schafer
Ecstatic Dance Festival Holland
Ecstatic Dance Meerdaagse retraites Soundhealing
Thursday, 29 Dec. om 10:00
Winter gathering @Vlierhof
Vlierhof Community
Meerdaagse retraites Oud & Nieuw Zweethut
Thursday, 29 Dec. om 14:00
Rite of Passage - Verblijf
Unveiling Intimacy
Meerdaagse retraites
Sunday, 11 Dec. om 15:00
Sensual Play Party
Healing Movements
Tantra Conscious Sexuality Playfulness
Made with ♥ Copyright 2022 hipsy.nl