Play Utrecht - verbonden ademen

Maandag 27 juni 2022 van 19:00 tot 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Op deze avond gaan we een reis naar binnen maken, naar wat op dit moment in jou leeft. Naar dat wat gevoeld wil worden in jou. Dit doen we door middel van de bewust verbonden adem (in het engels transformational breath). De bewust verbonden adem is een krachtige en tegelijk zachte manier om in contact te komen met je lichaam, en met je mentale en emotionele staat.
Deze ademtechniek is een katalysator, het helpt het integreren van ongeïntegreerde emoties en herinneringen. Het helpt je naar binnen kijken, en dat wat je dan ziet en omarmt, kan daarna losgelaten worden. Dit kan een gevoel van bevrijding geven: je hebt aan durven kijken wat er toch al was, en nu word je er niet meer door geregeerd. Je mag de ballast loslaten.
Maar al te vaak lopen we rond als een wandelend hoofd. We weten aan de oppervlakte wel wat we nodig hebben, maar dit voelen tot op de diepere lagen in onszelf is soms afwezig. Werken met de adem geeft je een ingang naar jezelf los van je denken, los van de verhalen die je jezelf vertelt. Waar we zachtjes naartoe ademen, daar voelen we onszelf weer.
Ademen is leven, en ademen is voelen. Dit ken je waarschijnlijk wel: je begeeft je in een spannend moment, en je adem gaat hoog in je borstkas zitten of stokt zelfs helemaal. Wanneer we niet ademen, hoeven we niet te voelen. Alleen: die spanning die we op dat moment niet binnenlaten in onze gevoelswereld, wordt opgeslagen in ons lichaam. Door met de verbonden adem die plekken in jezelf weer aan te raken, zeg je ‘ja’ tegen het voelen van die spanningen, en daarmee zeg je ‘ja’ tegen het leven. Spannend, maar ook zo mooi. Precies de stap zetten die voor jou op dit moment de juiste is.
Zijn met wat is, is krachtig. Het hoeft niet meer te zijn dan dat. Dat is het werk: precies de stap zetten die voor mij de volgende is, is het enige dat ik kan doen, het spannendste dat ik kan doen, én tegelijk het krachtigste dat ik kan doen voor mezelf en voor de wereld.

Tijdens deze avond gaan we gezamenlijk ademen. Ademen in een groep geeft een bedding voor je eigen proces: je hoeft het niet alleen te dragen. Doordat we dit proces samen ingaan, kun je je laten dragen door de energie van de groep. Samen loslaten dat je iemand moet zijn, samen ja zeggen tegen wie je al bént.

We beginnen de avond met een korte meditatie en ontspanningsoefening om in jezelf en in het gemeenschappelijke veld te landen. Daarna zetten we een intentie die jou ondersteunt tijdens de ademsessie. Dan gaan we de bewust verbonden ademsessie in.
Tijdens het ademen zal Devika je ondersteunen. Zij kijkt naar wat ze ziet in je adempatroon en reageert daarop. Wat zachte, aanmoedigende woorden, een aanraking bij je borst om de adem meer uit te nodigen in het hartgebied, of juist een aanraking bij je buik om te rusten en te vertrouwen op je eigen bedding. Daar zit de kracht van de begeleiding: wanneer je alleen ademt, blijf je soms hangen in je huidige (adem)patroon omdat je je er niet bewust van bent. Doordat Devika ziet hoe je ademt, waar je ademt, en waar het misschien spannender voelt, kunnen we je op een zachte manier uitnodigen om toch te gaan, toch precies de stap te zetten die voor jou op dat moment gepast is.
~~~~~~~ Over Devika ~~~~~~~
Devika is vijf jaar geleden in contact gekomen met de kracht van de adem. Zij had net mijn opleiding afgerond en voelde dat zij vooral in haar hoofd zat. Zij herinnerde zich dat ze zich niet altijd zo heeft gevoeld en dat het anders kon, maar ze wist niet hoe. Toen kwam ze een krachtige ademtechniek tegen die nu op veel plekken bekend is: de Wim Hof ademhaling. Door deze techniek kwam zij weer in contact met het vuur in haarzelf. Sinds dat moment heeft zij veel ademwerk gedaan en is zij met veel ademtechnieken in contact gekomen.
In 2019 liep Devika een zware hersenschudding op, die ervoor zorgde dat zij niet veel meer kon. Zij kon nauwelijks meer prikkels aan, alles zorgde voor vermoeidheid, hoofdpijn en mist in haar hoofd. Dit was een enge en donkere periode, omdat zij het contact met zichzelf kwijt was. Devika was het vertrouwen kwijt dat zij zich weer kon voelen zoals zij haarzelf kende: vol vertrouwen, stabiel en krachtig.
Tot zij in een les ademwerk weer contact maakte met de adem, en boem. Opeens was dat gevoel er weer even. Het vertrouwen dat zij er onder al die symptomen die ik de hele tijd ervaarde, nog was. Daardoor wist zij: het hersenletsel heeft niet mijn basis van me weggenomen. Ik ben er nog.
Die ervaring zorgde ervoor dat zij zich verder is gaan verdiepen in wat er allemaal mogelijk is met de adem.
Devika heeft een aantal opleidingen gevolgd, waaronder de opleiding tot ademcoach in de Verbonden Adem bij Holos Academie. Voor Devika is de adem een simpele, duidelijke en toegankelijke weg terug naar haarzelf, steeds opnieuw.
Praktisch informatie
Voor: 20-ers en 30-ers
Door: Devika Vorstermans
Voor: Bewuste mannen van in de 20 en 30
Kosten: €15,- , Of één strip van je PLAY strippenkaart. (Inclusief thee en lekkers)

Inloop: 19:00
Workshop: 19:30-22:00
Chill-space: 22:00-22.30
Locatie: Playground, Kanaalweg 84A, Utrecht
(Parkeren is naast het gebouw): Geplaatste speld:
https://goo.gl/maps/kRggcVAyKz9wDL2WA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PLAY agenda: https://www.playcommunity.nl/

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

Play! organiseert workshops, dansfeesten, meditaties en festivals voor 20’ers en 30’ers die willen voelen dat ze leven!

1. Kies je tickets
Regulier Ticket

€ 15,00
Inclusief servicekosten
Uitverkocht
Strippenkaartreservering

Gratis
Uitverkocht
Play 5-Strippenkaart

€ 65,00
Inclusief servicekosten
Uitverkocht
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Play Utrecht - verbonden ademen

Meer evenementen van Play! Community

Maandag, 04 jul. om 19:30
PLAY Utrecht - Fijn Mantra’s Zingen - SEIZOENSAFSLUITER ❤
Play! Community
Mantra zingen
Vrijdag, 15 jul. om 19:30
PLAY Utrecht - Open Playground
Play! Community
Playground Playfulness
Uitverkocht
Maandag, 25 jul. om 16:00
PLAY! Vakantie 2022 - Vrijheid Blijheid
Play! Community
Festival Jongeren Leven vieren
Donderdag, 01 sep. om 18:30
Freedive festival
Play! Community
Festival

Dit vind je misschien ook interessant

Zaterdag, 03 sep. om 14:00
RE:SET your body-mind and mind-body connection
re-align coaching
Healing Persoonlijk leiderschap Ademwerk
Zondag, 03 jul. om 10:00
Breathwalk at De Grote Beek in Eindhoven
Be To Be Yoga & Languages
Yoga Meditatie Adem
Donderdag, 07 jul. om 19:30
Breathwork Utrecht Ademcirkel
Breathwork Utrecht
Ademcirkel Adem
Donderdag, 14 jul. om 19:30
Ademreis
KIEM Praktijk
Ademwerk
Made with ♥ Copyright 2022 hipsy.nl