Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

SELF-LOVE Cacao Ceremony

Friday 26 January 2024 van 11:00 tot 14:00

Oudehorne, Nederland

Over dit evenement

SELF-LOVE Cacao Ceremonie

Lieve jij,

Ben je toe aan een verrijkende dosis (zelf)liefde? Ga mee op een diepgaande, magische reis en ontvang inzichten en antwoorden vanuit je ware, hogere Zelf.

Wat is een Cacao Ceremonie?
We zijn allemaal vertrouwd met de heerlijke smaak van cacao. Maar wanneer je cacao in een ceremoniële setting tot je neemt, ontvouwt zich een geheel nieuwe belevingswereld. De term "Cacao Ceremonie" mag wellicht als een moderne, spirituele trend klinken, maar zijn oorsprong ligt in de diepe tradities van Midden- en Zuid-Amerika. De oude Maya's en Azteken waardeerden cacao niet slechts als een delicatesse, maar vooral als een krachtig plantmedicijn om het hart te openen en de intuïtie te versterken.

De ceremoniële ervaringen van vandaag de dag putten inspiratie uit deze heilige tradities. Het gaat bij deze ceremonies niet enkel om de smaak of de fysieke voordelen van cacao. Je wordt uitgenodigd voor een diepgaande verbinding met je authentieke Zelf, de kern van je ware identiteit.

Tijdens de ceremonie geniet je van een drank gemaakt van 100% pure ceremoniële cacao. Deze cacao wordt, net zoals bij de oude tradities, als een medicijn gedronken, dus met een specifieke intentie. De avond wordt verrijkt met rustgevende klanken en meditatie om je hart volledig te openen en je dieper in je intentie te laten zakken. Deze begeleide meditatie ondersteunt je in het volledig openstellen voor de helende werking van cacao en het versterken van de verbinding met je eigen lichaam en intuïtie. Het is een liefdevolle ervaring die antwoorden en inzichten biedt vanuit je meest innerlijke kern.

Je intentie tijdens de ceremonie kan uiteenlopend zijn. Enkele voorbeelden zijn:
• Het doorzien en loslaten van oude patronen en trauma’s.
• Het verkrijgen van dieper inzicht in jezelf en je levenspad.
• Het ontdekken van je ware zielsmissie.
• Het verdiepen van zelfliefde.
• Of andere thema’s die op dat moment voor jou belangrijk zijn en waar je aan wilt werken.

In essentie is het een ceremonie waarbij je de overgang maakt van het drukke hoofd naar het liefdevolle hart, om daar je ware zelf te ontmoeten en te omarmen.

Cacao: Food of the Gods
Cacao, rijk aan voedingsstoffen, mineralen en antioxidanten, heeft niet zonder reden de titel 'Food of the Gods' gekregen. Zeker de cacao die wordt gebruikt in een ceremonie is puur, zonder toevoegingen, en wordt met zorg en toewijding geteeld, geoogst en verwerkt. Ceremoniële Cacao functioneert als een plantmedicijn dat op diepe niveaus werkt, heling biedend op zowel het fysieke, mentale, emotionele als spirituele vlak. Het onderscheidt zich van sommige andere plantmedicijnen doordat het geen hallucinerende effecten heeft. Integendeel, cacao leidt je op een zachte en subtiele manier naar je innerlijke bewustzijn en versterkt je intuïtie.

De kennis en wijsheid rondom cacao is in Midden- en Zuid-Amerika al eeuwen bekend. Wat een voorrecht dat wij nu ook met deze schat aan kennis in contact kunnen komen. Het biedt ons de mogelijkheid om diepere inzichten te verkrijgen, nauwer in verbinding te staan met onze intuïtie, duidelijkheid te vinden op ons levenspad, onze creativiteit te stimuleren en wellicht antwoorden te vinden op essentiële levensvragen.

Wanneer je nieuw bent op het pad van plant medicijnen is Ceremoniële Cacao een fijne eerste stap aangezien cacao een hele vriendelijke en warme energie heeft die je veilig laat voelen.

Maar hoe werkt dat dan?
Cacao bevat een bijzondere stof genaamd fenylalanine. "Fenylala-wat?", zou je je kunnen afvragen. Fenylalanine is een essentieel aminozuur dat in ons lichaam wordt omgezet tot dopamine, één van onze gelukshormonen. Dit hormoon draagt bij aan een gevoel van euforie en stimuleert onze creativiteit. Maar cacao heeft meer te bieden dan alleen fenylalanine; het is rijk aan voedingsstoffen en mineralen, waaronder het ontspannende magnesium. Deze combinatie helpt je om dieper naar binnen te keren, stimuleert je gevoel van (zelf)liefde en compassie, en bevordert je spirituele groei.

Positieve eigenschappen van Ceremoniële Cacao:
1. Ultieme hartopener: Het opent en versterkt de verbinding met het hart, de zetel van je Ziel.
2. Spirituele voordelen: Verruimt je bewustzijn en versterkt de verbinding met je innerlijk weten, je intuïtie.
3. Emoties verwerken: Helpt bij het verwerken en loslaten van vastzittende emoties.
4. Vrolijker zijn: Dankzij de natuurlijke stoffen die het humeur verbeteren.
5. Gezondheidsvoordelen: Denk aan een betere bloedsomloop, verhoogde hersenfunctie en een sterker immuunsysteem.
6. Koffievervanger: Een natuurlijk, gezonder alternatief voor cafeïne.
7. En nog veel meer...

Een Verbinding met het Zelf
Als vrouw raken we in de hectiek van het dagelijks leven soms het contact met onze binnenwereld kwijt. Een Cacao Ceremonie biedt een moment van rust en bezinning. Je wordt begeleid op een diepgaande innerlijke reis met meditatie, klank en healing. Cacao heeft de bijzondere gave om je weer in contact te brengen met je dromen en verlangens, recht uit het hart van je ziel. Hierdoor (her)ontdek je de bron van je innerlijke kracht en wijsheid en ervaar je weer helder wie je in essentie bent. Deze ceremonies zijn liefdevol samengesteld voor vrouwen zoals jij, die verlangen naar meer licht, (zelf)liefde en diepe verbinding in hun leven.

“Cacao opent de deur naar je hart; de keuze om erdoorheen te gaan is aan jou.”

Wat kun je verwachten?
De ceremonie biedt een veilige ruimte om te reflecteren, te voelen en te verbinden. Met begeleide meditatie, ademwerk, visualisatie en sharing-sessies krijg je de kans om je hart verder te openen en je dieper in de intentie te laten zakken. Dit alles in het gezelschap van gelijkgestemde vrouwen, wat een onbeschrijfelijke kracht en verbinding creëert.

De ceremonies zijn prachtige oplaadmomenten, zodat jij in je liefde en kracht blijft staan wat er ook om je heen gebeurt.

Waarom een Cacao Ceremonie?
Stel je voor: een hartverwarmende ontmoeting met andere vrouwen in een sfeer van vertrouwen en geborgenheid. Het is een moment van bezinning, van écht even stilstaan, reflecteren en je diepste emoties toelaten. De ceremonies bieden je de mogelijkheid om los te laten wat je niet meer dient en je innerlijke vuur aan te wakkeren. Je duikt diep in je eigen wijsheid, krijgt waardevolle inzichten en voelt de kracht van een hechte vrouwengemeenschap om je heen. En dit alles vindt plaats in de sfeervolle Yurt in Oudehorne, waar elke bijeenkomst verandert in een betoverende ervaring.

"Cacao verzacht je lichaam en opent je hart voor een heerlijke portie zelfliefde"

Het resultaat?
Je heelt, je groeit, en bovenal, je komt tevoorschijn. Samen kiezen we voor liefde in plaats van angst. Oude gedachten van zelftwijfel mogen we achter ons laten. Ze zijn niet waar!

Hoe bereid je je voor op een Cacao Ceremonie:
• Intentie bepalen: Vraag jezelf af welke intentie je hebt voor de ceremonie. Op welke vragen zoek je antwoorden? Welke inzichten wil je verwerven?
• Locatie: De ceremonie vindt grotendeels plaats in de yurt, met de mogelijkheid om bij mooi weer ook buiten te zijn.
• Schoenen & zorgen: In de yurt hanteren we een 'schoenen en zorgen achterlaten bij de deur'-beleid. Gezien de yurt zich in een veld bevindt, is het dragen van hakken niet aan te raden. Kies het beste voor makkelijke schoenen of laarzen.
• Zitcomfort: Binnen de yurt zitten we voornamelijk op de grond, gedrapeerd op schapenvachtjes. Er zijn enkele meditatiekussentjes beschikbaar, maar voel je vrij om je eigen kussen mee te nemen. Overweeg ook een deken en een extra kussen mee te nemen om je eigen comfort te garanderen.
• Kledingadvies: Draag comfortabele kleding, bij voorkeur in laagjes. Dit stelt je in staat je kleding aan te passen aan de temperatuur. Hoewel er een houtkachel brandt in de herfst en winter, kun je extra sokken meenemen, vooral voor liggende meditaties.
• Lichamelijke voorbereiding: Om de cacao optimaal te voelen, eet je best enkele uren voor de ceremonie niets en vermijd je koffie. Mocht dit niet lukken, wees dan gerust; de cacao doet alsnog zijn heilzame werk.
• Notities maken: Breng pen en papier mee om eventuele inzichten die je tijdens de ceremonie krijgt op te schrijven.Dus, ben je klaar voor deze diepgaande, verrijkende en authentieke ervaring? Je bent van harte welkom. We wachten op je. Met open hart en een kopje ceremoniële cacao.

PRAKTISCHE INFORMATIE:
Locatie:
Yurt van Life Your Nature, Oudehorne, Friesland.

Data & Tijd:
26 januari 2023: 11.00 – 14.00 uur.

Potluck:
De ceremonie sluit af met een potluck-lunch rond 13:00 uur. Wij verzorgen een heerlijk biologische soep en je bent zelf welkom om iets lekkers mee te nemen om te delen met je sisters.

Informatie-formulier:
Na aanschaf van je ticket zenden we jou een informatie-formulier. Dit formulier is belangrijk om in te vullen en door te lezen. Naast een aantal vragen voor jou, kun je hier alle benodigde informatie voor de dag vinden. Mocht je dit formulier nu niet ontvangen neem dan even contact met ons op: contact@pennylee.nl

Maximaal 10 vrouwen per ceremonie.

Ben je klaar voor deze diepgaande ervaring? Je bent van harte welkom. We wachten op je. Met open hart en een kopje ceremoniële cacao.

Friday 26 January 2024 van 11:00 tot 14:00

Oudehorne, Nederland

Over de organisatie

“Intuïtie is de vonk die ons leidt naar de juiste antwoorden”

Penny-Lee is intuïtief coach & mentor en heeft als missie om vrouwen (terug) in verbinding te brengen met de kracht van hun intuïtie.

Reviews

Floor Van de Loo

THE POWER OF INTUITION - Plant your Soul Seeds for 2024

heel inspirerend, met veel warmte en aandacht voor iedereen! In prachtige omgeving en super heerlijk verzorgd! Ondanks dat het ook "werken" was: een echte verwennerij! Ik ga met meer inzicht en hoop het nieuwe jaar tegemoet! Veel dank aan Coco en Penny-Lee, en alle aanwezige vrouwen!

Lees meer

SELF-LOVE Cacao Ceremony

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 20 Jul. om 18:15
Mantra Zingen met Cacao @Theetuin van Kraaybeekerhof
Mandira
Mantra zingen Kirtan Cacao ceremonie
Friday, 06 Sep. om 13:00
Praful & Vimal :: Shamanic Breath SoundJourney with Sacred Cacao
HeartFire.nl
Klankreis-Soundbath Cacao ceremonie Innerlijke Reis
Saturday, 24 Aug. om 15:00
The Violet Flame of the Dragon
so’hannah
Ecstatic Dance Blauwe Lotus Cacao ceremonie
Sunday, 21 Jul. om 14:30
Mexicaanse Cacao Ceremonie & Vrouwencirkel in Amsterdam
Elke & Layla
Cacao ceremonie Full Moon Vrouwencirkels
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl