Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Cacao Ceremonie & Ademreis

Saturday 25 November 2023 van 12:30 tot 17:00

Mariëndaalstraat 25, 3551 XH Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Op deze middag nemen wij (Lenneke & Lizette) je mee op reis de vertraging in..

In een wereld waarin we veel leven vanuit ons hoofd en het 'denken', is het zo belangrijk om momenten te plannen om uit je hoofd, weer terug je lijf in te zakken. Jouw lijf, een bron vol wijsheid en een werkelijke aangever van jouw 'ja' en je 'nee'. Het is een intuïtief kompas, dat je met regelmaat even mag ijken en afstemmen op je binnenwereld.

Heel graag organiseren wij dit moment om samen met jou uit die denderende trein te stappen om de bestemming los te laten en de vragen te stellen: hoe voel ik me eigenlijk op deze reis (des levens)/wat leeft er in mij? Die bagage die ik allemaal bij me heb, heb ik dat allemaal nog nodig? En wil ik eigenlijk wel naar het Noorden? Of liever naar het Zuiden? Óf, mag ik ontspannen in het richtingloos zijn?

De vragen des levens, die zo uit het hoofd lastig te beantwoorden kunnen zijn.
Daarom laten tijdens deze ceremonie het lijf spreken. Jouw hart, jouw longen en jouw buik (gutfeeling).
Oordeelloos. Vol verwondering en ter verwelkoming. Vanuit liefde en zachtheid.

En waar kunnen we dit nu beter doen dan bij Plek om te zijn, in Utrecht.
Een plek om te zijn, te verbinden (met jezelf en elkaar), te onderzoeken, te verstillen en te vertragen, je hart te openen met cacao, je geluid te laten horen door het zingen van mantra's en je diepere verlangen te onderzoeken middels verschillende ademhalingstechnieken.

Cacao Ceremonie
We drinken de cacao in een ceremoniële setting onder begeleiding van Lizette. Daarmee bedoelen we dat we een ruimte openen waarin we alle aandacht naar het hier en nu brengen; het eren van het moment, jouw aanwezigheid en dit mooie medicijn dat zijn weg vanuit Centraal Amerika naar jouw kopje heeft gevonden. Samen creëren we een en veilige ruimte die we mèt en voor elkaar neerzetten.
Deze middag drinken we cacao in zijn puurste vorm om zo de volledigheid van dit hartopenende plantmedicijn te ervaren; de ervaring van overvloed, liefde, verbinding en oprechte aandacht. Ik begeleid je door het ruiken, voelen, proeven en drinken van deze bittere maar volle drank om vervolgens onder begeleiding van mantra's meer en meer af te zakken naar onze gevoelswereld.

Ademreis
Vervolgens begeleidt Lenneke je in beweging en door diverse (verbonden) ademhalingstechnieken.
Deze technieken zullen afwisselend activerend en ontspannend zijn en je op reis nemen om je eigen binnenwereld op een liefdevolle manier te verkennen. Wederom een beweging van het hoofd naar je lichaam, waarin de focus gaat naar elke in- en uitademhaling van deze levensenergie.

Wat is cacao?
Cacao -een vrucht uit Meso Amerika- is een hartopenend plantmedicijn en wordt vrij vertaald als 'godenspijs'. Welke al 5000 jaar geleden werd gebruikt als helende drank door de Maya's en Azteken in het Amazone gebied.
Cacao een zowel verzachtend als een energie verhogend effect kan hebben. De uitwerking kan per persoon en per moment verschillen, maar is over het algemeen subtiel (en niet hallucinerend)
Om de cacao zijn volledige potentie te laten leven, vragen we je tot 2 uur van tevoren nikst te eten en tot 24 uur van tevoren (idealiter) geen koffie of alcohol te drinken.

Contra indicaties voor de verbonden ademhalingstechnieken zijn: extra attentie bij recente epilepsie en hart & vaatziekten en zwangerschap.
In sommige gevallen wordt geadviseerd om minder cacao te nemen, bijvoorbeeld bij het gebruik van antidepressiva op basis van MAO, gebruik van anti-psychotica, bij een hoge bloeddruk en bijbehorende medicijnen, bij overgevoeligheid, bij hartproblemen en bij zwangerschap/borstvoeding.
In principe kan iedereen een kleine dosering cacao drinken, en zou je daar altijd mee kunnen starten.
Mocht je echt twijfelen over jou situatie, dan kun je met ons (of je eigen arts) even contact opnemen om je overwegingen te bespreken.

Voel je heel erg welkom.

Mocht je een vraag hebben, dan kun je lizette bellen via het nummer op haar hipsy account.
Of stuur een berichtje via instagram:
Lenneke @lennekebuitinga
Lizette @littlelovestoriess

Liefs,
Lenneke & Lizette

Saturday 25 November 2023 van 12:30 tot 17:00

Mariëndaalstraat 25, 3551 XH Utrecht, Nederland

Over de organisatie

“Set your life on fire. Seek those who fan your flames - Rumi ”

Ceremonies & (woonkamer)sessies. Verstilling, vertraging & verbinding. Met cacao, zang, tantra, mantra-muziek, stilte en beweging.

Reviews

Eveline

Yin Cacao Ceremonie in de Boshut

Een hele fijne ochtend! Mooi vormgegeven. Veilige en fijne sfeer 😊. Mooie combi van cacao, intenties zetten, mantra en yin yoga. Heel erg ontspannen na deze dag :). Aanrader!

Lees meer

Claire Verweij

Yin Cacao Ceremonie in de Boshut

Heerlijke ochtend vol zachtheid en rust. De cacao werkt subtiel en brengt je in combinatie met de Yin Yoga terug naar de kern. Een aanrader!

Lees meer

Marthe

Yin Cacao Ceremonie in de Boshut

Het was een heerlijke ochtend. Alles was tot in de puntjes verzorgd en met zo veel liefde. Alles werd goed uitgelegd en er was genoeg ruimte voor vragen. De cacao ceremonie en yin yoga sloten heel goed op elkaar aan. Maar ook alles er omheen, het klopte gewoon. Een hele goede investering in jezelf. Dank

Lees meer

Cacao Ceremonie & Ademreis

Meer evenementen van Lizette Nouwens

Sunday, 21 Jan. om 10:00
One Day Yin Cacao Retreat - middenin de Flevonatuur
In het moment yoga
Cacao ceremonie 1-Dags retraite Yoga

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 01 Dec. om 19:30
PLAY! Zwolle Ecstatic Dance met DJ Bravon met cacaoceremonie
Play Zwolle
Ecstatic Dance Playfulness Cacao ceremonie
Tuesday, 02 Jan. om 10:30
The Flow of the Heart - Tantradag met cacaoceremonie en open space
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meditatie Cacao ceremonie
Tuesday, 12 Dec. om 19:30
Cacao & Sound met May & June @ Het Verre Oosten
Het Verre Oosten
Cacao ceremonie Klankbad Sharing Circle
Saturday, 30 Dec. om 10:00
One Day Retreat - Mind Flow
Anneloes van den Hurk
Vrouwen workshops Meditatie Ademwerk
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl