Drieluik voor moeders zonder kind

Zondag 27 maart 2022 om 14:00 tot zondag 24 april 2022 om 17:00

Zee van Licht, holistisch centrum, Prins Hendrikplein 18, 2518 JC Den Haag, Nederland

Over dit evenement

Soms lijkt het alsof alle vrouwen om je heen kinderen krijgen of hebben. Wanneer je als vrouw (nog) geen kinderen hebt gekregen dan kan dat soms gevoelig liggen. Geen moeder worden raakt aan de essentie van je vrouw zijn, dat op diep niveau in je leven doorwerkt.
Wij bieden graag een warme en veilige plek voor deze vrouwen die wij ‘moeders zonder kind’ noemen. Wij geloven dat vrouwen zonder kind op eigen wijze vorm mogen geven aan het moederschap en hun moederhart. Wij merken hoe heilzaam en waardevol het is om moeders zonder kind samen te brengen, met elkaar te verbinden en iets voor elkaar te kunnen betekenen.

In dit drieluik bieden we liefdevolle ondersteuning en bekrachtiging bij verschillende thema’s die je als moeder zonder kind tegenkomt: het niet erkende verlies, de verbinding met de moeder in jezelf en het moederschap op een andere manier vormgeven.
We gaan een innerlijke reis maken door jouw (oer) moederschap.
Het is ook mogelijk om met 1 of 2 delen van het drieluik mee te doen!

VOOR WIE?
Voor vrouwen die (nog) geen kinderen hebben en graag met andere vrouwen rondom dit thema willen samenkomen voor verbinding, ondersteuning en bekrachtiging. Daarnaast wil je jouw eigen proces rondom dit thema onderzoeken, een plek geven en jouw innerlijke (oer) moeder tot bloei laten komen.

DRIELUIK

1) RITUEEL: MONUMENT VOOR HET ONGEBOREN KIND - Zondagmiddag 27 maart
Thema: het niet erkende verlies om een kind wat je niet gekregen hebt (of niet geboren is).

We hebben allemaal wel eens een geboortekaartje in de bus gehad en gedacht: ‘wat een mooie naam’ of juist ‘wie noemt zijn kind nou zo?' We hebben als vrouw vrijwel allemaal wel eens gefantaseerd over een naam die we aan ons kind zouden hebben gegeven als het geboren zou zijn. Flirten met het idee dat je zwanger bent en hoe je het kindje dan zou noemen. Dit blijft vaak verborgen in jezelf of je hebt het wellicht met je partner gedeeld, maar zonder kind wordt het niet vaak uitgesproken of gestalte gegeven. Terwijl hardop fantaseren juist zo veel creatieve energie genereert. In dit ritueel gaan we gestalte geven aan gefantaseerde naamgeving.
We werken met de kracht van imaginatie als creatief expressiekanaal en daarnaast fungeert het creëren van een monument als een mogelijkheid tot rouw en verwerking van dat wat er niet is (of wel is, maar niet daadwerkelijk geboren is).

VERLOOP VAN DE BIJEENKOMST
Aankomst: 13:45-14:00 uur
Opening: 14:00-14:10 uur
Korte meditatie om te landen: 14:10-14.30 uur
Kennismaking door middel van ‘sharing’: 14.30-15:15 uur
Uitleg en toelichting ritueel: 15:15-15.30 uur
Uitvoeren ritueel: 15.30-16:00 uur
Evaluatie in cirkel: 16:00-16:45uur
Afronding: 16:45-17:00 uur

2) OPSTELLEN INNERLIJKE MOEDER - Zondagmiddag 10 april
Thema: de verbinding met de moeder in jezelf.

De (oer)moeder is bij iedereen als archetype aanwezig, of je nu wel of geen kinderen hebt. Je kan ook zeggen dat we allemaal een innerlijke moeder hebben, net zoals we ook een innerlijk kind hebben. Deze twee staan natuurlijk ook in relatie met elkaar. Deze bijeenkomst gaan we middels opstellingen in 2-tallen en een opstelling met de hele groep de moeder in ons kenbaar maken. Een opstelling (ook wel systemisch werken genoemd) laat heel helder zien wat er in de onderstroom/onbewust aanwezig is. Wat er bijvoorbeeld naar voren kan komen is: hoeveel ruimte heeft jouw innerlijke moeder, op welke plek staat ze, hoe voelt ze zich, wat heeft ze nodig, hoe is de relatie met haar innerlijk kind? Er kan ook naar voren komen wat de verbinding met de moeder in jezelf in de weg staat. Deze middag staat ten dienste om uiteindelijk de relatie of verbinding met de moeder in jezelf te versterken.

VERLOOP VAN DE BIJEENKOMST
Aankomst: 13:45 -14:00 uur
Opening: 14.00 -14:10 uur
Sharing: 14:10 -15:00 uur
Opstelling in tweetallen: 15:00 -15:30 uur
Korte evaluatie: 15:30 -15:45 uur
Groepsopstelling: 15:45 -16:30 uur
Nabespreking en afronding: 16:30 -17:00 uur

3) IN BLOEI GAAN - Zondagmiddag 24 april
Thema: het moederschap op een andere manier vormgeven.

Als moeder zonder kind mag je op jouw eigen wijze invulling geven aan het moederschap. Dit kan in vele vormen en maten. Je moederschap inzetten op een voor jou passende manier draagt bij aan je zingeving en levensplezier.
Er is ruimte om ervaringen, verlangens en levensvragen rondom dit thema met elkaar te delen. Dit kan heel inspirerend en verrijkend zijn.
Verder gaan we deze middag d.m.v. dans en intuïtief schrijven onze creatieve stroom op gang brengen. Hiermee gaan we via het lichaam verbinding maken met wat er in jou tot bloei wil komen. Er kan iets abstracts uitkomen of wat concreter. Het ene vruchtje of zaadje heeft meer tijd en geduld nodig om te rijpen dan het andere. We gaan je uitnodigen om het in jou te laten stromen en je te verwonderen over wat er wil ontstaan.

VERLOOP VAN DE BIJEENKOMST
Aankomst: 13.45 -14.00 uur
Opening: 14:00 -14:10 uur
Sharing: 14:00 -14:10 uur
In het lijf komen door dans: 14:10 -15:00 uur
Intuïtief schrijven:15:00 -15:45 uur
Nabespreking en afronding: 16:30 -17:00 uur

PRAKTISCHE INFO
Data: 27 maart,10 en 24 april 2022
Tijd: Welkom vanaf 13.45 uur
Bijeenkomsten van 14.00 tot 17.00 uur
Locatie: Zee van Licht, Prins Hendrikplein 18, Den Haag
Prijs: hele drieluik € 145, per middag € 52,50, inclusief materialen thee & lekkers.

BEGELEIDING

Ruchama Kramer
Ik heb nooit een kinderwens gehad vanuit de veronderstelling dat ik het niet kon dragen en mijn eigen innerlijke kind eerst te leren dragen had. In mijn vak als geestelijke verzorger en ritueel begeleider (celebrant) voor stervenden (en hiervoor als verpleegkundige) kwam ik een groot moederhart tegen. Ik voel me regelmatig moeder in de zorg voor anderen: patiënten, vrienden en familieleden. Op mijn 42e werd ik geheel onverwacht zwanger en is de zwangerschap na enkele weken geëindigd. De zwangerschap heeft mij onverwacht veel inzichten gegeven hoe ik mijn moederschap in de breedste zin van het woord in kan zetten in de wereld om mij heen. Ik heb veronderstellingen over mijzelf kunnen herijken en beseft dat wat ‘waar’ is even ‘onwaar’ kan zijn en vise versa.


Michelle de Bree
Ik heb lange tijd een kinderwens gehad, na 1 miskraam ben ik niet opnieuw zwanger geworden. De ziel die even bij was heeft mij wel een mooie boodschap gegeven waardoor ik m’n miskraam goed heb kunnen verwerken en een plek heb gegeven. Ik ben nu 45 jaar en sinds een aantal jaar voel ik me echt een moeder zonder kind. Ik ervaar een sterke verbinding met het kind in mezelf en met de kinderen in m'n omgeving. Ik ben me heel bewust hoe ik m’n moederschap kan inzetten in mijn werk als purpose coach/energiewerker en docent. Ik kan me hierin ook echt een oermoeder voelen.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden:
Je plek in het drieluik is gereserveerd na volledige betaling.
Als wij het drieluik afzeggen, ontvang je het hele bedrag terug.
Als jij je na inschrijving afmeldt dan zijn de geld-terug-afspraken:
Afzeggen tot 1 week voor de start van het drieluik: 25 % retour.
Afzeggen later dan 1 week voor de start van het drieluik geen geld terug.


Zondag 27 maart 2022 om 14:00 tot zondag 24 april 2022 om 17:00

Zee van Licht, holistisch centrum, Prins Hendrikplein 18, 2518 JC Den Haag, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

𝑾𝒂𝒕 𝒅𝒐𝒆𝒏 𝒘𝒊𝒋 𝒏𝒐𝒈 𝒎𝒆𝒆𝒓?
Naast cirkels kun je bij ons ook terecht voor rituelen/ceremonies, opstellingen, lezingen en vanaf sept. 2022 voor een drieluik waarin we dieper ingaan op verschillende thema's die je als moeder zonder kind tegenkomt.
Het is ook mogelijk om een persoonlijk afgestemd ritueel of ceremonie rondom dit thema aan te vragen. Je kunt contact met ons opnemen voor vragen en informatie.Lees meer

Moeders zonder kind

Contact
1. Kies je tickets
Drieluik

€ 145,55
Inclusief € 0,55 servicekosten
Niet beschikbaar
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Drieluik voor moeders zonder kind

Meer evenementen van Moeders zonder kind

Woensdag, 08 jun. om 19:30
Moeders zonder kind cirkel
Moeders zonder kind
Vrouwen Cirkels ritueel
Woensdag, 06 jul. om 19:30
Moeders zonder kind cirkel
Moeders zonder kind
Vrouwen Cirkels ritueel

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Donderdag, 26 mei. om 10:00
Workshop Udu maken
Atelier Veer
Creativiteit Vrouwen workshops ritueel
Vrijdag, 27 mei. om 10:00
Truffelceremonie individueel, datum in overleg
Truffelceremonie.com
Truffel ceremonie ritueel Plantmedicijn
Zaterdag, 28 mei. om 13:00
Full Moon Circle
The Journey Coaching
Gemengde Cirkels Cacao ceremonie ritueel
Vrijdag, 10 jun. om 10:00
Truffelceremonie individueel, datum in overleg
Truffelceremonie.com
Truffel ceremonie ritueel Plantmedicijn
Made with ♥ Copyright 2022 hipsy.nl