Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Rapé & Sananga ritueel

Donderdag 22 juni 2023 van 19:30 tot 22:30

Hilvarenbeek, 5081 Hilvarenbeek, Nederland

Over dit evenement

Hapé – uitgesproken als ha-PAY en ook wel rapé genoemd is een bereiding van geneeskrachtige kruiden in poedervorm, vaak op basis van tabak, die via de neus wordt ingeblazen. Deze vorm van het consumeren van plantaardige medicijnen in poedervorm via de neus is precolumbiaans en werd voor het eerst waargenomen bij de Braziliaanse inheemse stammen.

Tegenwoordig gebruiken inheemse stammen in het Amazonegebied rapé nog steeds in alle aspecten van het leven, van formeel ritueel gebruik bij puberteitsriten, inwijdingen, sociale bijeenkomsten en genezingsceremonies, tot simpelweg afstemmen op de natuur en de genezende kracht van heilige plantmedicijnen alleen of met vrienden. Het rituele gebruik van rapé vindt ook zijn weg over de hele wereld, in het Westen geïntroduceerd via ceremonies door reizende sjamanen en door bezoekers die tijd hebben doorgebracht in de jungle met de Indianen.

Het rituele gebruik van rapé onder inheemse stammen van het Amazonegebied

Vanuit inheems oogpunt is rapé een heilig sjamanistisch middel met diepgaande helende effecten. rapé is gemaakt van verschillende geneeskrachtige planten voor verschillende doeleinden - om visioenen op te wekken, om energie te hebben, om de zintuigen te versterken met de aromatische geur van de planten die in het mengsel worden gebruikt. Aangezien er talloze geneeskrachtige planten zijn die je in rapé kunt mengen, zijn er net zoveel rapé-recepten, en deze recepten worden vaak streng bewaakt door de stammen. Het delen van rapé is een traditioneel rituele beleving onder de Indianen die specifieke gezangen kan bevatten om de kracht van de rapé te activeren en om de helende kracht van het bos aan de rapé-ontvanger te verlenen.

Pas recent delen de stammen hun heilige medicijn met buitenlandse vrienden en geven ze de kennis en toepassing door aan de volgende generaties. Toch blijven veel van de blendcomposities een geheim van de stam. Bovendien helpt rapé bij het loslaten van emotionele, fysieke en spirituele ziekten en verlicht het negativiteit en verwarring, waardoor een grondige aarding van de geest mogelijk wordt. Evenzo gebruiken sjamanen rapé om opnieuw af te stemmen op hun energiekanalen en met hun hogere zelf, en om hun verbinding met de wereld en het universum te intensiveren. Bovendien effent rapé de weg om het lichaam te ontgiften en reinigt het van alle overtollige slijm, gifstoffen en bacteriën.

Sananga-oogdruppels zijn gemaakt van de wortel en de bast van de Tabernaemontana Undulata en komen rechtstreeks uit Amazone-gebieden die de druppels doordrenken met de bedoeling van absolute helderheid en focus. Dit heilige en krachtige medicijn wordt gebruikt om fysieke en spirituele kwalen te genezen, om de geest en energieën te zuiveren en een geheel nieuwe manier van waarnemen te verkrijgen.

De pure geest van Sananga werkt als een diepe reiniging van geblokkeerde energieën in het emotionele, fysieke en spirituele lichaam. Sananga kan je energie in evenwicht brengen en verhogen, en de wortels van je ziekten en blokkades vinden, wat leidt tot volledige balans, focus en rust. Bovendien helpen de druppels ons om onze spirituele visie en bewustzijn te vergroten, en kunnen ze ons vermogen om de intenties van andere mensen te lezen verbeteren.

Sananga vergroot het zicht op lange afstand, wat belangrijk is voor visualisaties en voorspellingen van de toekomst. Afgezien hiervan worden de druppels ook gebruikt om een ​​breed scala aan oogproblemen te genezen en te verbeteren, zoals onder meer bijziendheid, diepte- en kleurwaarneming, beelddefinitie.
Daarnaast is dit magische medicijn geïndiceerd bij ernstige oogziekten, zoals glaucoom, staar en blindheid.
Omdat deze druppels zulke krachtige effecten kunnen hebben op de visualisatie, worden ze ook vaak toegepast voor of tijdens andere plant-ceremonies.

Bij het gebruik van Sananga moeten contactlenzen worden verwijderd!

Warme groet,
Ad Hamers, Chippewa
Bastiaan Brabers

Donderdag 22 juni 2023 van 19:30 tot 22:30

Hilvarenbeek, 5081 Hilvarenbeek, Nederland

Over de organisatie

“Trust the wisdom of your soul, it knows the way!”

Verbinding met jezelf, bewustwording van jezelf, verdieping voor jezelf. Herken jezelf, erken jezelf.

Reviews

Jeroen.biesta@gmail.com Jeroen.biesta@gmail.com

Back To Nature Mannenretraite

Onwijs dankbaar voor wat deze mannen hebben neergezet. Op veel ervaringen lag voor mij van te voren een bepaalde weerstand, maar het wordt zo duidelijk uitgelegd en vanuit hun persoon voelde ik zo een sterk vertrouwen, dat ik me volledig aan het proces kon overgeven. Voor spirituele ontdekkingen en verdiepingen in jezelf is dit the place to be🙏

Lees meer

Gerry Notenboom

Zweethutceremonie gemengd

Gisteren in de zweethut geweest. De derde ronde was erg pittig. Daarna in overgave gegaan onder andere door de ondersteuning die er was, de fijne klanken van Ad en de stimulance die we kregen om geluiden te maken. Daarna heerlijk geslapen. De groep was klein, maar intiem en ondersteunend. De koude aarde en bad en de helende natuur was magisch. Een hele fijne ervaring. 🎶🔥🪷❤️DAnk je wel

Lees meer

Esther Van Zon

1 op 1 zweethutceremonie

Een intense, maar ohzo waardevolle reis in en met mezelf samen met Ad, Chippewa🙏🏼✨, die mij vanaf het 1ste moment het vertrouwen gaf en diepgang om oude patronen, angsten en overtuigingen, die al zolang vastzaten en mij weerhielden om mijzelf te mogen zijn, aan te gaan en los te mogen laten. Onder de Nieuwe Maan het oude mogen loslaten en krachtige intenties plaatsen om mijn ware ik te openen in mijn hart. Een nieuwe weg ben ik ingeslagen, waar ik het oude pad heb verlaten. Zo' n bevrijdend gevoel en rust aan het einde van deze geweldig mooie dag....hierin alle dank aan Ad, Chippewa🙏🏼✨, die mij hierin heeft gesteund, uitgedaagd en geconfronteerd in fijne gesprekken, begeleidt in alles wat zich aandiende. Ook in stilte, waarin ik werd uitgedaagd om uit mijn hoofd te gaan, naar mijn diepste zelf. Veilig en in vertrouwen om te mogen zijn wie ik werkelijk ben. Deze dag als een herinnering, die ik in mijn hart heb gesloten, om mijn pad verder te mogen vervolgen. Ik koester deze dag voor de rest van mijn leven. Ad, Chippewa🙏🏼✨, is een prachtige ,warme en krachtige man...ik ben je eeuwig dankbaar!🙏🏼✨🔥🪶

Lees meer

Rapé & Sananga ritueel

Meer evenementen van Herken Jezelf

Maandag, 13 mei. om 10:00
1 op 1 zweethutceremonie
Herken Jezelf
Zweethut 1-Dags retraite Retraite 1-op-1
Zaterdag, 18 mei. om 10:00
Vision Quest
Herken Jezelf
Sjamanisme Zweethut Vision Quest
Zaterdag, 08 jun. om 10:00
Fire and ice mini-retraite
Herken Jezelf
Zweethut Ijsbad Mini retraite in de natuur
Vrijdag, 14 jun. om 15:00
Offline Weekend Retraite
Herken Jezelf
Sjamanisme Ontspanning Mini retraite in de natuur

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 28 apr. om 11:00
Women's Circle - Manifesting dreams
Isabel Fonseca
Vrouwen workshops Ritueel Vrouwencirkels
Zondag, 28 apr. om 11:30
Micro-dosing Tea Ceremony with Handpan Sound Journey in Amsterdam
LeilArts
Plantmedicijn Truffel Ceremonie Thee Ceremonie
Zondag, 12 mei. om 19:00
Ligconcert (op moederdag) met live muziek van Pauline van Mourik
Yoga Studio Kokos
Cacao ceremonie Live muziek Ritueel
Vrijdag, 26 apr. om 18:30
Temple of Offerance - 26 April
Liz Hunter Coaching
Ritueel Tantra Conscious Sexuality
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl