Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Cacaoceremonie

Woensdag 21 juni 2023 van 19:30 tot 22:15

Hilvarenbeek, 5081 Hilvarenbeek, Nederland

Over dit evenement

Het deelnemen en drinken van cacao doe je voor jezelf, dit om;

- Tijd en aandacht voor jezelf te hebben
- Jezelf over te geven aan het moment om inzicht in je eigen processen te krijgen
- Een ervaring van intense rust in overgave en vertrouwen
- Door de beleving worden er deurtjes geopend om nieuwe stappen te nemen in je bewustzijn
- Werkt helend op meerdere lagen in je bewustzijn
- Door de beleving ervaar je rust en krijg je inzicht in de processen die er toe doen
- Is hartverwarmend en openend in liefde voor jezelf
- Hersteld de verbinding met jezelf

Cacaoceremonie in de tipi of buiten bij goed weer, net even anders!
Met de nieuwe maan is er op de woensdagavond een cacaoceremonie in de natuurlijke omgeving van Hilvarenbeek. Dit verzorg ik samen met Carola van Akasha Guidance

Tijdens deze avonden komen we samen rond het vuur, dit kan zowel buiten in de natuur of binnen in de tipi zijn. We vormen hier een cirkel van licht en liefde om met de juiste intenties in ceremonie te gaan.

Alvorens we onszelf welkom heten in de ceremonie worden we gesmuged (energetische reiniging) waarna we een deelronde doen waarin iedere deelnemer zich welkom heet en zijn / haar intenties voor deze ceremonie benoemd om te bekrachtigen.

De liefde en zachtheid van Cacao is hartverwarmend. Het nodigt je uit om even helemaal te zakken in het moment van overgave. Rust te vinden in jezelf en samen met de groep op reis te gaan tijdens een begeleide meditatie met zang en de stilte in het moment.

De cacaoboon is de basis van chocolade, misschien wel het meest geconsumeerde voedsel ter wereld en het was zo heilig voor sommige culturen dat ze het zelfs als betaalmiddel gebruikten.

De waarde ervan is niet alleen symbolisch, maar ook voedzaam: in recente wetenschappelijke studies is ontdekt dat cacao theobromine bevat. Deze stof maakt in je lichaam serotonine en dopamine aan, beide hormonen van welzijn, die je helpen je gelukkig te voelen en ook een verbinding met jezelf te creëren.

Cacao is op zijn beurt een zeer nobele stimulans: het is een natuurlijk antidepressivum en onze voorouders namen het ritueel om te leren denken met hun hart en voelen met hun hoofd. Op deze manier zal je opnieuw contact maken met de energie van die sterke en zelfverzekerde persoon. Van wat er allemaal achter onze emoties zit om problemen te verdoezelen, zoals depressie of angst.

Dit gedaan te hebben is er tijd om het een en ander los te laten en aan het vuur te geven voor transformatie en voor het afsluiten van deze ceremonie in dankbaarheid voor de cacao, het vuur en onszelf.
Deze ceremonie is voor iedereen toegankelijk en iedereen mag zichzelf welkom voelen.

Inloop tijd vanaf 19:15u. we starten om 19:30 en we zullen eindigen rond 22:00 uur. Er is thee en water met iets lekkers.

Tip! neem als avondeten niet teveel en eet niet te laat.

Woensdag 21 juni 2023 van 19:30 tot 22:15

Hilvarenbeek, 5081 Hilvarenbeek, Nederland

Over de organisatie

“Trust the wisdom of your soul, it knows the way!”

Verbinding met jezelf, bewustwording van jezelf, verdieping voor jezelf. Herken jezelf, erken jezelf.

Reviews

Jeroen.biesta@gmail.com Jeroen.biesta@gmail.com

Back To Nature Mannenretraite

Onwijs dankbaar voor wat deze mannen hebben neergezet. Op veel ervaringen lag voor mij van te voren een bepaalde weerstand, maar het wordt zo duidelijk uitgelegd en vanuit hun persoon voelde ik zo een sterk vertrouwen, dat ik me volledig aan het proces kon overgeven. Voor spirituele ontdekkingen en verdiepingen in jezelf is dit the place to be🙏

Lees meer

Gerry Notenboom

Zweethutceremonie gemengd

Gisteren in de zweethut geweest. De derde ronde was erg pittig. Daarna in overgave gegaan onder andere door de ondersteuning die er was, de fijne klanken van Ad en de stimulance die we kregen om geluiden te maken. Daarna heerlijk geslapen. De groep was klein, maar intiem en ondersteunend. De koude aarde en bad en de helende natuur was magisch. Een hele fijne ervaring. 🎶🔥🪷❤️DAnk je wel

Lees meer

Esther Van Zon

1 op 1 zweethutceremonie

Een intense, maar ohzo waardevolle reis in en met mezelf samen met Ad, Chippewa🙏🏼✨, die mij vanaf het 1ste moment het vertrouwen gaf en diepgang om oude patronen, angsten en overtuigingen, die al zolang vastzaten en mij weerhielden om mijzelf te mogen zijn, aan te gaan en los te mogen laten. Onder de Nieuwe Maan het oude mogen loslaten en krachtige intenties plaatsen om mijn ware ik te openen in mijn hart. Een nieuwe weg ben ik ingeslagen, waar ik het oude pad heb verlaten. Zo' n bevrijdend gevoel en rust aan het einde van deze geweldig mooie dag....hierin alle dank aan Ad, Chippewa🙏🏼✨, die mij hierin heeft gesteund, uitgedaagd en geconfronteerd in fijne gesprekken, begeleidt in alles wat zich aandiende. Ook in stilte, waarin ik werd uitgedaagd om uit mijn hoofd te gaan, naar mijn diepste zelf. Veilig en in vertrouwen om te mogen zijn wie ik werkelijk ben. Deze dag als een herinnering, die ik in mijn hart heb gesloten, om mijn pad verder te mogen vervolgen. Ik koester deze dag voor de rest van mijn leven. Ad, Chippewa🙏🏼✨, is een prachtige ,warme en krachtige man...ik ben je eeuwig dankbaar!🙏🏼✨🔥🪶

Lees meer

Cacaoceremonie

Meer evenementen van Herken Jezelf

Maandag, 13 mei. om 10:00
1 op 1 zweethutceremonie
Herken Jezelf
Zweethut 1-Dags retraite Retraite 1-op-1
Zaterdag, 18 mei. om 10:00
Vision Quest
Herken Jezelf
Sjamanisme Zweethut Vision Quest
Zaterdag, 08 jun. om 10:00
Fire and ice mini-retraite
Herken Jezelf
Zweethut Ijsbad Mini retraite in de natuur
Vrijdag, 14 jun. om 15:00
Offline Weekend Retraite
Herken Jezelf
Sjamanisme Ontspanning Mini retraite in de natuur

Dit vind je misschien ook interessant

Donderdag, 23 mei. om 19:00
MAANKARAVAAN - Ecstatic Full Moon Cacao Ceremony-DJ Caroline S’Jegers
Moonfool
Ecstatic Dance Cacao ceremonie Mantra zingen
Zondag, 02 jun. om 09:30
Vrouwencirkel in Breda 'The journey'
Jetske Rijneveld
Vrouwencirkels Cacao ceremonie
Zondag, 28 apr. om 11:00
WHAT ABOUT LOVE? dans-inspiratie dag
Annelies SacredRebel 5Ritmes
5 Ritmes Ritueel Dansmeditatie
Zondag, 28 apr. om 10:30
Tibetan Healing Festival
Tibetan Healing Festival
Meditatie Creativiteit Ritueel
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl