Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Summer Solstice | Earth Embodiment & Despacho Ceremony

Donderdag 22 juni 2023 van 9:30 tot 17:00

De Bronhoeve, Ossenwaard 14, 3945 PG Cothen, Nederland

Over dit evenement

Alle info vind je op http://www.womensalchemy.nl/despacho-ceremony.html
Summer Solstice | Earth Embodiment & Despacho Ceremony

Op 22 juni, de dag van de Zomer Zonnewende, neem ik je mee op een reis naar Belichaming en Gebed.

Een lichaamsgerichte workshop en een Ceremonie vlg. het Inca Sjamanisme.

Door te verbinden met het element aarde in jezelf, via je aardelichaam en een ceremonie om de Aarde te eren. Deze twee verbinden we met elkaar, zodat de Ceremonie zowel een persoonlijke als collectieve betekenis krijgt, een viering wordt en bijdraagt aan heling en groei.

Een Despacho Ceremonie is een traditionele ceremonie die afkomstig is van de Quero indianen, de afstammelingen van de Inca's, die leven in de Andes, de gebergten van Zuid Amerika. Lang hebben zij zich terug getrokken vanwege de Spaanse invasie, maar sinds een aantal decennia delen zij hun wijsheid en helende methodes met de wereld.

De Paqo's, dat zijn de beoefenaars van het Inca Sjamanisme, zijn op een speciale manier vrebonden met de aarde. Zij communiceren met haar en met de ongeziene krachten en energieën. Zij eren haar en onderhouden continue hun relatie met de Aardemoeder, via onder andere de Descpacho Ceremonie.

Ayni
Eén van de belangrijkste principes in het Inca sjamanisme is Ayni. De betekenis is zoiets als wederkerigheid, harmonie, uitwisseling. Het betekent eigenlijk dat je verbonden bent met het geheel en dat alles wat je geeft, je ook ontvangt en vice versa. Leef je in harmonie met mensen, alle wezens en met de natuur?

Een Despacho Ceremonie is ervoor bedoeld om na inquiry (zelf onderzoek en contemplatie) na te gaan wat jij wilt terug geven aan moeder aarde. Waar ben je dankbaar voor? En wat vraagt heling/ groei of herstel in je leven? Waar vraag je heling voor?
Al deze dankbaarheid en intenties leggen we neer in de vorm van bonen, snoepjes, bloemblaadjes, rozijnen, rijst, en gezamenlijk creëren we hiermee een mandala op een groot vel papier.

Wanneer we al onze gebeden op het vel papier hebben neergelegd, maken we het pakket dicht en offeren we het aan het vuur of aan de aarde.

In het Inca sjamanisme start op 21 juni het nieuwe jaar, en volgens de Keltische tradities vind hier de wending van de zon plaats, de langste dag en de kortste nacht. We zijn in deze periode het meest verbonden met het licht, en dus is het voor beide tradities een prachtige dag om dankbaarheid vorm te geven en nieuwe intenties te maken voor de nieuwe ronde om de zon. Een nieuwe cyclus.

Jouw Aarde lichaam
Tijdens deze dag is een deel ook gewijd aan het in contact komen met jouw aarde - lichaam. Het instrument dat je 'nodig' hebt om bewustzijn te kunnen ervaren in vorm. Dit lichaam bestaat uit alle elementen, zoals ook de natuur uit alle elementen bestaat.
Wij zijn daarmee dezelfde energie al de aarde. In verbinding met de aarde zul je je essentie steeds meer herkennen.
Natuurlijk zijn wij meer dan alleen het aarde lichaam, en om alle energieën door ons heen te kunnen laten bewegen, al onze ziele delen te kunnen dragen, vraagt dat om bewust ruimte maken in het aarde lichaam. Dit gaan we deze dag doen door een hele krachtige, leuke en fijne journey van adem, yoga, dans en meditatie, allemaal gericht op zachte verbinding en vrij maken van de energie / chi in het lichaam.

Wat is zo speciaal aan deze dag?
We brengen een Zuid Amerikaanse Native traditie èn een Keltische traditie samen.
Veel Sjamanen uit bijvoorbeeld Noord en Zuid Amerika zeggen tegen ons dat we onze eigen roots weer mogen gaan eren en naleven. Vandaar op deze dag twee stromingen die samen komen.
Verder is het bijzonder dat we deze dag zowel een 'persoonlijk' lichaamswerk deel gaan doen, als een ceremonie waar we met de groeps-en collectieve energie werken.
Het eerste deel, waar we de aarde energie in onszelf gaan ervaren en letterlijk de energie, de chi in het lichaam gaan laten doorstromen, zodat je vanuit belichaming en heldere intentie jouw bijdrage en offerandes mag ontvangen in de ceremonie.

Waarom zou ik meedoen?
Deze dag is voor jou wanneer je
- de verbinding van je eigen (aarde)-lichaam en met Moeder Aarde wilt versterken.
- je dankbaarheid wilt vorm geven en daarmee meer overvoed wilt aantrekken.
- je intenties voor de komende periode / het komende jaar wilt ophelderen en bestendigen
- je voelt dat je dit ritueel niet alleen als concept wilt begrijpen, maar ook wilt ervaren vanuit je lichaam en je hete wezen (lichaam, geest en ziel).

Hoe ziet de dag eruit?
9:30 aankomst & thee
10:00 start programma, openen windrichtingen
lichaamsgerichte workshop, verbinden met je Aarde Lichaam
13:00 lunch (zelf meenemen)
14:30 voorbereidingen Despacho Ceremonie
Despacho Ceremonie
17:00 vertrek

Donderdag 22 juni 2023 van 9:30 tot 17:00

De Bronhoeve, Ossenwaard 14, 3945 PG Cothen, Nederland

Over de organisatie

“Vrouwelijk Leiderschap in de Nieuwe Wereld ”

www.womensalchemy.nl

Reviews

Lot Vis

Solstice Wisdom | Vrouwen zweethut Ceremonie

Een diep transformerende reis met het vuur, veel water, de aarde en lucht. De creatie van een mooie groep vrouwen samengebracht door Dieke en Chandana. Zachte begeleiding waarbij de alignment zo voelbaar was. Geen kunstje, maar diep verbonden met de kennis van dit oeroude ritueel. Een fijne plek, in het Drentse land. Een oude plek om goed in te kunnen zakken. Ik heb me gedragen gevoeld en uitgenodigd om dat aan te gaan wat geraakt werd. Het was een prachtige reis en ben dankbaar voor de liefdevolle maar ook krachtige begeleiding van deze 2 wonder vrouwen🙏❤️

Lees meer

Sea Hermans

Solstice Wisdom | Vrouwen zweethut Ceremonie

Een prachtige liefdevolle ervaring waarin Dieke en Chandana het veld bewaken en de veiligheid borgen. Alle vrouwen met hun eigen thema en transformatie en toch in verbinding met elkaar, als een tribe. De natuur, elementen en de windrichtingen hielpen ons naar binnen te keren. De drum, adem en warmte om te zakken. Het vuur brandde door mijn weerstand heen. Bedankt voor deze reis. Liefs Sea

Lees meer

Mira Middeldorf

Rise Up Sister | Vrouwelijk Leiderschap in de Nieuwe Wereld

Dieke leeft het Vrouwelijk Leiderschap in de Nieuwe Wereld voor. Afgestemd, zorgvuldig met veel intuïtie en in haar eigen midden, nam ze ons mee op reis. Naar ons hart, ons bekken en onze mind. Onze plek innemen, zichtbaar worden, dmv een ademsessie, trancereis, opstelling, dansen, inquirie, meditatie en visualisatie meer zicht krijgen op onze potentie en obstakels. Het was een bekrachtigende, helende reis en weekend. Liefs Mira

Lees meer

Summer Solstice | Earth Embodiment & Despacho Ceremony

Meer evenementen van WomensAlchemy

Uitverkocht
Vrijdag, 26 apr. om 19:00
Authentic s*x & Sensuality weekend intensive
WomensAlchemy
Tantra Vrouwen workshops Sensualiteit
Vrijdag, 31 mei. om 19:00
Authentic s*x & Sensuality weekend intensive
WomensAlchemy
Tantra Vrouwen workshops Sensualiteit
Maandag, 16 sep. om 09:30
Authentic Woman | Transformationeel kwartaal traject
WomensAlchemy
Opleiding Vrouwen workshops Lichaamswerk
Donderdag, 26 sep. om 10:00
Vrouwen Zweethut
Het Verre Oosten
Zweethut Vrouwencirkels 1-Dags retraite

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 28 apr. om 11:00
Women's Circle - Manifesting dreams
Isabel Fonseca
Vrouwen workshops Ritueel Vrouwencirkels
Zondag, 28 apr. om 11:00
WHAT ABOUT LOVE? dans-inspiratie dag
Annelies SacredRebel 5Ritmes
5 Ritmes Ritueel Dansmeditatie
Zaterdag, 27 apr. om 19:00
Vuurloop ritueel
Vuurloop ritueel
Vuurloop Ritueel
Zaterdag, 04 mei. om 10:00
De Stroming - Verdiepingsdagen
YourYoniJourney
Vrouwen workshops Sensualiteit Lichaamswerk
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl