Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Queer Tantra Drieluik

Friday 22 September 2023 van 18:45 tot 22:15

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Wil jij…

* minder in je hoofd zitten en meer in je lichaam voelen
* vaker en op allerlei manieren mediteren
* écht verbinding met jezelf en anderen maken
* meer ontspanning ervaren in je leven
* genieten van fijne aanraking
* in contact komen met je levensenergie
* en met een groep gelijkgestemden een bijzondere reis maken?

Doe dan mee met deze cursus van drie avonden en ontdek wat tantra voor jouw leven kan betekenen.

Waarom deze cursus?
Na diverse losse queer-avondworkshops die erg welkom bleken en gauw volgeboekt waren, wilden we een verdiepingsmogelijkheid voor deze doelgroep aanbieden. Zo is het idee tot een drieluik ontstaan. Een cursus van meerdere keren met een vaste groep gelijkgestemden kan echt meer bieden dan een losse workshop. Zo ontmoet je mensen om vaker te ontmoeten en kan je nog meer ontdekken hoe tantra je leven kan verrijken en hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen.

Data en tijden
De drie avonden vinden plaats van 18.45 – 22.15 op:
* Vrijdag 22 september – openen in je hart
* Zondag 8 oktober - ontwaken van seksuele levensenergie
* Zondag 12 november - verbinden met spirit

Avond 1: Openen in je hart
Op deze avond maken we kennis met elkaar, landen we in ons lichaam en zorgen we samen voor een veilige sfeer. We richten de aandacht daarna op het hart. Wil jouw hart misschien een stukje openen en wat is er hier dan allemaal te voelen? Je ontdekt hoe tantrameditaties je dichter bij je gevoelens kunnen brengen. Het hart is natuurlijk de plek van liefde en vreugde, maar ook van verdriet, teleurstelling, spijt of vergeving. Al die dingen zijn helemaal welkom en zijn ook een ingang naar je essentie, dat wat je werkelijk bent...

Avond 2: Ontwaken van seksuele levensenergie
Op deze avond richten we ons op het bekken, wat onder andere het gebied van onze (seksuele) levensenergie is. Je gaat ontdekken dat je op allerlei manier met deze levensenergie kunt spelen, zonder aan seks te doen (want dát gaan we namelijk niet doen). Daarvoor gebruiken we o.a. dans, meditatie, inquiry en aanraking (op de kleren). Er vinden geen seksuele handelingen plaats maar toch kun je op een speelse manier nieuwe dingen gaan leren en ervaren die je beleving van seksualiteit gaan verrijken. Sommige onderdelen doe je op jezelf en andere in contact met anderen. Er is echter altijd ruimte voor jouw grenzen, dus je móet helemaal niets.

Avond 3: Verbinden met spirit
Op deze avond gaat het over het verruimen van je bewustzijn en de verbinding met het hogere, het spirituele, het kosmische. Eenmaal in je lijf gezakt en in je hart geopend kan je gaan ervaren dat je onderdeel bent van een groter geheel. Een verbinding waar je altijd en overal toegang tot hebt. In meditatie en oefeningen gaan we ons richten op ons derde oog en kruin. Hierdoor kun je meer in contact komen met je intuïtie en meer gaan vertrouwen op je eigen gevoel en innerlijke wijsheid.

Tussen de bijeenkomsten door moedigen we je aan om, als je dat wilt, met een groepje bij elkaar te komen en een van de oefeningen van de afgelopen bijeenkomst nog een keer te doen.

Stijl
De stijl van Bliss Your Body is speels, aards en licht, maar tegelijkertijd kunnen je ervaringen diep gaan. We wisselen stilte en zachtheid af met activiteit en stevigheid.

Voor wie?
Voor nieuwsgierige mensen van alle leeftijden, alle geaardheden, alle genders en in alle soorten samenstellingen die verlangen naar diepgang in hun leven maar die tegelijkertijd ook met twee voeten op de grond staan. Kom je als koppel, dan is het wel nodig dat je ook open staat voor het doen van oefeningen met andere mensen. Enige ervaring met tantra en/of meditatie is voor deze cursus nodig. Als je momenteel of in het verleden grote psychische problemen hebt (gehad), neem dan eerst even contact op. Heb je andere twijfels of vragen? Neem ook dan contact op!

Waarom een speciaal ‘Queer drieluik’ terwijl Bliss in feite bij alle workshop inclusief wil werken (met soms een uitzondering op leeftijd)?
Het is niet het idee om een nieuw kader te creëren. Toch heerst er op veel plekken heteronormativiteit en om daar écht los van te komen is het mooi en wie weet zelfs nodig om soms de nadruk te leggen op de andere kant. Daarnaast willen we mensen de ervaring bieden om bij een workshop eens een keer tot de meerderheid te behoren. Wie weet is dat voor sommigen ook een fijne eerste stap op het pad van tantra.

Groepsgrootte
± 20 deelnemers

Begeleiding
Marije Klumpes en Bente Erkelens

Prijs
De kosten voor de cursus zijn €179,-

Locatie
Utrecht, Kanaalweg 84a (gratis parkeren)

Contact
Heb je nog vragen of zijn er bijzonderheden waarvan je het idee hebt dat dit belangrijk is voor ons om van tevoren te delen? Stuur dan een mail naar info@gendertotaal.nl (Bente Erkelens)

Friday 22 September 2023 van 18:45 tot 22:15

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over de organisatie

“Tantra brengt meditatie, lichaam, bewust leven, aanraking en mindfulness samen ”

Bliss Your Body combineert westerse neo-tantra met klassieke oosterse tantra en heeft een jonge, nuchtere en dynamische stijl van werken.

Bliss Your Body - School voor Tantra

Reviews

Jessica Di Vito

Queer tantraworkshop 'Volg je eigen stroom' (VOL)

Een hele bijzondere ervaring. Het heeft me geraakt, ontroerd en nog veel meer emoties en indrukken gegeven die ik van te voren niet had kunnen bedenken. Ook een dank aan de begeleiding. Dit werd zeer zorgvuldig en op een prettige manier gedaan, waardoor je de focus goed kon leggen op de oefeningen die we moesten uitvoeren.

Lees meer

Kasper

Queer tantraworkshop 'Volg je eigen stroom' (VOL)

Hele fijne, veilige en krachtige avond. Ik denk dat ik me door het queer thema nog veiliger voelde om met helemaal welkom te voelen met alle klanten van mijzelf. Dank

Lees meer

Mariëlle Van der Lee

Queer tantraworkshop 'Volg je eigen stroom' (VOL)

Het was een heerlijke avond, ik moest gewoon afkicken. Wat een warme verbindingen ontstonden er in de fijne sfeer die Marije en Bente maakten.

Lees meer

Queer Tantra Drieluik

Meer evenementen van Bliss Your Body - School voor Tantra

Monday, 25 Sep. om 20:00
In verbinding met je seksualiteit - avondcursus voor vrouwen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Vrouwen workshops Conscious Sexuality
Friday, 29 Sep. om 19:00
Kennismaking met Tantra bij Bliss Your Body
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Lichaamswerk Meditatie
Friday, 06 Oct. om 18:45
Tantra Drieluik voor stellen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Relaties Meditatie
Sunday, 15 Oct. om 18:45
Tantra Drieluik voor 18-28 jarigen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meditatie Aanraking

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 06 Oct. om 10:00
Play tantra retraite: Gronding
Play Community
Tantra Meerdaagse retraites Leven vieren
Friday, 20 Oct. om 13:00
Tantric Liberation Retreat | 20-22 okt | Lexmy, Denise & Marjolein
Lexmy - Spirit on Fire
Tantra Tempel Persoonlijke ontwikkeling
Friday, 29 Sep. om 19:30
PLAY Utrecht - Drieluik Massage & Aandacht
Play Utrecht
Massage Healing Meditatie
Sunday, 12 Nov. om 14:45
Sensual Play Party: Shiva & Shakti (last time @ Odessa Muiderpoort!)
Healing Movements
Tantra Conscious Sexuality 1-Dags retraite
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl