Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Play Utrecht - Mannencirkel

Zaterdag 13 mei 2023 van 14:00 tot 17:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Mannencirkel
Heb jij behoefte aan mannen onder elkaar, maar dan net even anders?

Wij, Bart-Jan, Joost, Ron en Stan vinden de mannencirkel iets prachtig moois. Hier kun je ervaren hoe verbindend het is als mannen zich kwetsbaar naar elkaar opstellen.

De sfeer van aanwezigheid en oordeelloosheid geeft een veilige bedding om jezelf te onderzoeken en vorm te geven aan je man-zijn. Je wordt uitgenodigd om authentiek te zijn: je hoeft jezelf hier niet groot te houden en je hoeft jezelf ook niet klein te maken. Je kunt jezelf spiegelen aan andere mannen en gespiegeld worden. Waarbij uiteraard niet alles specifiek over man-zijn hoeft te gaan: als het voor jou speelt, dan is het welkom. Vanuit de gemene deler die we met ons man-zijn meenemen, zal je merken dat er gemakkelijk begrip ontstaat. We zijn bereid elkaar te horen en steunen in ons proces.

Waarom alleen mannen?
Het kan zijn dat je wel gewend bent om je kwetsbaar op te stellen naar vrouwen maar dat je het idee hebt dat dit bij mannen niet kan. Wel dus! Voor mannen die op vrouwen vallen maakt de afwezigheid van vrouwen het daarnaast makkelijker om op jezelf te focussen. Je hoeft namelijk even niet bezig te zijn met aantrekkingskracht naar vrouwen. De subtiele concurrentie die dat stiekem vaak met zich meebrengt wordt vervangen door broederschap. Tot slot is de mannencirkel zeker geen plek om over vrouwen te klagen, maar je kunt wel gemakkelijker hardop nadenken als ze er niet bij zijn.

Wat doen we dan eigenlijk?
Elke mannencirkel heeft een eigen thema en globaal dezelfde opbouw. We beginnen met een oefening om onze aanwezigheid te vergroten. Dat kan een meditatie zijn en/of een bewegingsoefening. Er is een check-in om iedereen de kans te geven te landen. Dan volgt er een oefening die betrekking heeft op het thema. Bijvoorbeeld een reflectie-oefening of een oefening met beweging of contact. Het volgende onderdeel is een cirkel waarin ervaringen uitgewisseld worden. Telkens geldt dat je zelf mag kiezen of je wat deelt en wat je deelt, en dat we luisteren om te begrijpen en niet om elkaar te fixen of veranderen. Na de afsluiting is er tijd om met een theetje en knabbeltje na te praten.

Wie zijn wij?
Vier mannen die zichzelf met veel enthousiasme onderzoeken en voldoening scheppen in het begeleiden van andere mannen in zelfonderzoek. Om de beurt host één van ons de mannencirkel.


Over Play
De Play community bestaat uit jongvolwassenen die over het algemeen op een pad zitten van zelf-exploratie. Het verkennen van hoe ze in het leven staan, hoe ze zelf in elkaar steken, wat er zoal verandert door de processen die we in ons leven meemaken is over het algemeen iets wat mensen bezig houdt. Op de evenementen van Play wordt ruimte geboden voor authenticiteit, vrijheid en verkenning. Welke verlangens leven er? Welke angsten, grenzen en wensen? Vanuit een plek van verwondering en open speelsheid het onderzoek aangaan naar vrijheid is wat we nastreven.

Praktisch informatie
Voor: Bewuste mannen van in de 20 en 30
Door: Bart-Jan Dokter & mannenteam
Kosten: €17,- , Of één strip van je PLAY strippenkaart. (Inclusief thee en lekkers)

Inloop: 13:30
Workshop: 14:00-17:00
Chill-space: 17:00-17:30
Locatie: Playground, Kanaalweg 84A, Utrecht
(Parkeren is naast het gebouw): Geplaatste speld:
https://goo.gl/maps/kRggcVAyKz9wDL2WA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PLAY agenda: https://www.playcommunity.nl/

Over de organisatie

Play Utrecht organiseert workshops, cursussen en reeksen op het gebied van meditatie, dans, lichaamswerk, ademwerk, tantra, masage en nog veel meer.

In samenwerking met

Reviews

Janna

Play Heart: Daten met een vleugje tantra (Women Edition 🖤)

Van tevoren was ik wat gespannen, maar tijdens het event lukte het goed om te ontspannen. Dit kwam door de setting en door de lieve dames die het event hosten. Bedankt voor deze mooie ervaring!

Lees meer

Inge

Play Utrecht: Core Energetica

Mooie en waardevolle introductie in wat lichaamswerk voor je kan doen!

Lees meer

Lars Van Dijk

Play Utrecht: Core Energetica

Fijne open ervaring waarin je echt werd uitgenodigd om naar binnen te gaan en te kijken waar jij behoefte aan hebt. Te luisteren naar je lichaam en er op te vertrouwen en dat het het je geeft wat je nodig hebt. Op zowel fysiek, mentaal als spiritueel vlak. 🙏

Lees meer

Play Utrecht - Mannencirkel

Meer evenementen van Play Utrecht

Zaterdag, 20 apr. om 19:15
Play & Freedive Utrecht: Fijn Mantra's zingen
Freedive Community
Mantra zingen Meditatie Stembevrijding
Maandag, 22 apr. om 19:15
Tantrische Ontdekkingsavond
Play Utrecht
Tantra Aanraking Playfulness
Woensdag, 24 apr. om 19:30
Play Utrecht: Vervolgcursus Tantra (Adventure into Self)
De School voor Verwondering
Tantra Cursus Leven vieren
Donderdag, 25 apr. om 18:00
Het Leukste Play Festival - Voorjaarseditie
Play Community
Festivals Leven vieren Jongeren

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 06 sep. om 10:00
Free Man Festival
Mannenhart
Mannen Workshops Festivals Mannencirkels
Vrijdag, 07 jun. om 19:00
De DansTempel - DJ Faralduin - 7 juni
De DansTempel
Ecstatic Dance Leven vieren Live muziek
Maandag, 12 aug. om 17:00
Play/Freedive vakantie: Lekker leven
Freedive Community
Vakantie Gatherings Leven vieren
Zaterdag, 20 apr. om 13:30
Kleding Give Away
Women of the Tribe
Vrouwencirkels Leven vieren Verbinding
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl