Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Zweethut ceremonie

Friday 05 May 2023 om 18:00 tot Saturday 06 May 2023 om 3:00

Schoor 100, 2490 Balen, België

Over dit evenement

Om te zorgen dat er voor iedereen voldoende ruimte is bewandelen we dit pad zoals het zich aandient, hoe lang een ceremonie zal duren is niet duidelijk. Intuïtief worden de stenen gekozen en intuïtief worden de stenen per ronde uitgenodigd in de zweethut. Afgestemd op het moment en de behoefte van de deelnemers kan de ceremonie meer dan vier rondes duren om een proces goed af te ronden, dit betekent niet dat iedere deelnemer iedere ronde in de zweethut aanwezig moet zijn maar dat mag wel, volg hierin je eigen gevoel! Na iedere ronde is er ruimte om even uit de hut te gaan of om water te drinken wat in de zweethut wordt doorgegeven. Gemiddeld zitten we 3½ tot 4½ uur in de zweethut, dit is een tijdsindicatie en kan altijd nog anders zijn.

De Zweethut Ceremonie

Even een dag voor jezelf!
In een natuurlijke omgeving dalen we af in het moment om inzichten te ontvangen, wat kan je verwachten?:
- Bewustzijn
- Alles wat je kan en mag loslaten
- Inzicht krijgen in patronen en overtuigingen
- Verbinding maken met je hart
- In je kracht gaan staan
- De ruimte om jezelf te openen
- Zelfacceptatie waardoor en transformatie en genezing kan plaatsvinden
- Het doel van je leven vinden
- Een stapje verder op je pad om zichtbaar te zijn
- Een veilige omgeving in de natuur
- Respect voor elkaar en de omgeving
- Een bedding om jezelf veilig te voelen
- Een dag van ruimte, tijd en aandacht voor jezelf
- Een plek waar gelijkgestemde samenkomen
- Een bedding waar iedereen mag zijn zoals hij of zij zich vanbinnen voelt
- Een plek van overgave en vertrouwen
- Liefde en respect voor elkaar om je helemaal welkom te voelen

Wat is een Zweethut Ceremonie?

Een oeroude ceremonie van reiniging, genezing en spirituele bewustwording, op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Om ruimte te geven wat diep van binnen in je leeft zodat het kan transformeren om geleefd te worden.

De zweethut staat symbool voor moeder aarde het vrouwelijke, de baarmoeder. Het vuur staat voor de mannelijke energie, de hete vuurrode stenen worden onze voorouders genoemd. Doordat de mannelijke energie wordt samen gebracht in de baarmoeder vindt er transformatie plaats. Het gezegende water wat op de hete stenen wordt gegoten zal je als een warme deken omringen waardoor je lichaam fysiek gereinigd wordt. Door jezelf over te geven aan het proces en te accepteren wat er is en is geweest vindt er een mentale en emotionele reiniging plaats. Door te benoemen wat er mag zijn vindt er zelfacceptatie plaats. Wanneer er door verwerking ruimte ontstaat ben je spiritueel aan het ontwaken en groeien.

Om de ceremonie vanuit het zijn in het nu goed te laten verlopen worden de ceremonie plek en de deelnemers energetishe gereinigd zodat we in een zuivere energie kunnen beginnen. Smudgen is dan ook een belangrijk aspect tijdens een zweethutceremonie.

Een zweethut is een half ronde koepel vormige hut die is opgebouwd uit wilgentakken en afgedekt met wollen dekens, het is er aarde donker. Wanneer de deelnemers zich geplaatst hebben in een cirkel om de vuurplek worden de grootouders (stenen) uitgenodigd om binnen te komen. Ze worden warm ontvangen en een offer van geurende kruiden worden geschonken aan iedere voorouder, wanneer er voldoende voorouders binnen zijn wordt het water binnen gebracht, hierna wordt de deur gesloten door de vuurman/vrouw. Er worden offers gebracht, gebeden gedaan en liederen gezongen, geef je over aan het moment, je doet deze ceremonie voor jezelf en alleen jij kan dit doen, open je hart voor deze bijzondere ceremonie.

Buiten is de vuurplek, de mannelijke energie waarin de stenen worden verwarmd. Alvorens we dit moment bereiken worden er stenen uitgekozen en in een kring rond de vuurplek gelegd. Wanneer een stapel hout is opgebouwd doen we de stenenceremonie, hier worden stenen door deelnemers gekozen en naast een aantal stenen met een vaste intentie worden er ook intenties meegegeven door de deelnemers. De stenen worden vervolgens op de houtstapel gelegd waarna er tabak wordt geofferd uit dankbaarheid en respect voor onze voorouders. De vuurman/vrouw zal hierna het vuur aansteken en verders hoeden tot de stenen volledig roodgloeiend en wakker zijn, dit is het moment waarop wij worden verzocht om onszelf klaar te maken om de zweethut in te gaan. Tijdens de ceremonie die begint bij het schoonmaken van de ceremonie plek is er ruimte om te zijn en respect te hebben voor ieders proces.

Deze ceremonie is te combineren met ceremonie plant medicijn van zaterdag.

Friday 05 May 2023 om 18:00 tot Saturday 06 May 2023 om 3:00

Schoor 100, 2490 Balen, België

Over de organisatie

“Voelen en ervaren”

Wij geven tantra workshops tantra massage opleiding Zweethut ceremonies tantric dance cacao ceremonie

Zweethut ceremonie

Meer evenementen van Strantra

Monday, 09 Oct. om 19:00
Shibari 9 - 19 - oktober 2 november
Strantra
Shibari
Saturday, 28 Oct. om 12:00
Halloween party
Strantra
Festivals Tantra Trance Dance

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Thursday, 09 Nov. om 10:00
Vrouwen Zweethut Ceremonie met overnachting
Het Verre Oosten
Zweethut Vrouwen workshops Vrouwencirkels
Saturday, 11 Nov. om 10:15
Medicine Healing Sweatlodge
Herken Jezelf
Zweethut Innerlijke reis 1-Dags retraite
Saturday, 14 Oct. om 18:30
"Discover Your Nature" Outdoor Wellness Avond Retreat
BloteVoetenPark
Zweethut Mini retraite in de natuur Ademwerk
Saturday, 07 Oct. om 09:00
Mannen - Vrouwen zweethut ceremonie
Reunite Workshops
Zweethut Authentic Relating Sharing Circle
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl