Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Zweethut & Cacao - voor sisters

Wednesday 05 July 2023 om 10:00 tot Thursday 06 July 2023 om 11:30

Vlierhof ECO-Community & Holistic Center | B&B | Groups | Workshops | Events, Klever Str. 115, 47533 Kleve, Duitsland

Over dit evenement

Deze Zweethut& Cacao Mini Retreat staat in het teken van zuivering, heling en verbinding. Een Zweethut geeft een diepe reiniging zowel lichamelijk, mentaal, emotioneel als energetisch. Cacao is een echte hartopener. Samen vormt het een mooie en krachtige combinatie.

Kom in een diepe verbinding met jouwzelf, elkaar en moeder aarde. Reis mee met jouw mede-sisters op de windrichtingen en elementen door de seizoenen van het leven. Maak contact met jouw unieke levenskracht, hart, jouw oorsprong en bron.

π—›π—’π—˜ π—©π—˜π—₯π—Ÿπ—’π—’π—£π—§ π—˜π—˜π—‘ 𝗭π—ͺπ—˜π—˜π—§π—›π—¨π—§-π—–π—˜π—₯π—˜π— π—’π—‘π—œπ—˜
Na een kennismaking en openingsritueel bouwen we samen de ceremonieplaats op. Samen dekken we de Zweethut toe met 4 lagen dekens. Voor elke windrichting 1, beginnend bij het oosten. We maken vervolgens de vuurplaats op met hout. De stenen leggen we met een intentie-ritueel op de vuurplaats. Je kan de stenen een boodschap meegeven die je meeneemt in de hut: Wat wil je transformeren of wat wil je verwelkomen?

Na een heerlijke biologische lunch steken we samen onder begeleiding van drum en zang het vuur aan. Het vuur mag twee uur lang de stenen verwarmen, voor ons is dat ook een moment voor rust en naar binnen te keren. Desgewenst kun je ook tobacco ties maken. Na de pauze komen we terug bij het vuur, voor de Cacao Ceremonie. Dan kleden we ons om, worden gesmudged en kruipen op onze knieΓ«n de hut in, de baarmoeder van moeder aarde.

Daar zoekt je je eigen plekje. Lekker op het gras of op je eigen handdoekje neem je plaats. De vuurvrouw brengt de hete stenen naar binnen, de rokerige geur van het vuur meenemend. En als laatste komt het water naar binnen. De hut wordt afgesloten. In haar geborgenheid wennen we langzaam aan haar donkerte, die ons omhult en beschermt. Je zintuigen worden in het donkerte extra geprikkeld: de geur van het gras en de aarde. De geluiden van de vogels en het knetterende vuur op de achtergrond. De adem van je buurman of buurvouw. Alles lijkt net een beetje intenser.

De Zweethut heeft 4 rondes die zijn afgestemd op de 4 windrichtingen & elementen. Karen&Maryam begeleiden deze rondes waarin we o.a. delen, zingen & drummen. Per ronde komen er nieuwe stenen binnen en gieten we water over de stenen. Hierdoor ontstaat er een hete stoom. De hut wordt steeds een beetje warmer. We gaan lekker zweten en geven ruimte aan de reiniging, verbinding en bezieling. Als je de hut verlaat word je symbolisch herboren, uit de schoot van moeder aarde. Je stapt opnieuw het leven in. Na afloop krijgen we nog een heerlijke soep met brood en lekkers en is er ruimte om te delen met wat je hebt ervaren.


INFO
- DATA: 5 & 6 juli 2023
- TIJDEN: Je bent welkom vanaf 9.30 uur om in te checken. We beginnen rond 10 uur met kennismaken en een verbindende openingsceremonie, rond 11:30 uur zondag sluiten we af in ritueel en verbinding.
- INNERLIJKE VERZORGING: heerlijke gezonde vega/vegan maaltijden met biologische producten, veelal uit eigen tuin
- OVERNACHTEN: prijzen zijn inclusief overnachting
- UITWISSELING: 150 euro p.p gedeelde kamer, 165 euro p.p eenpersoonskamer
- MEER INFO: stuur een berichtje of mailtje naar: info@karen-wessels.com of info@maryamjanssen.nl
- GEZONDHEID: Een Zweethut is een intensieve ceremonie. Gebruik je medicatie, of heb je fysieke of mentale klachten, neem dan eerst even contact op voordat je je aanmeldt.

------

OORSPRONG VAN DE ZWEETHUT
Het ritueel is bekend op vele plekken en verschillende vormen. Bijvoorbeeld in Noord Amerika vind je de Inipi, in Zuid America de Temazcal en in SiberiΓ« de Chadir. De oorsprong van de Finse sauna, de Savu sauna is bijna identiek aan de zweethut. Deze Zweethut-Ceremonie heeft invloeden van de Lakota en ook Temazcal tradies, met een westerse interpretatie.

VOORBEREIDING - INTENTIES
We werken graag met intentie, het zet de rituelen en ceremonie kracht bij. Met welke intentie wil jij graag aan deze Zweethut-Ceremonie deelnemen?
1. Wat wil jij verwelkomen in je leven?
2. Op welk gebied wil jij transformeren?
3. Verbind je in gedachten met je intentie & hoe het zou voelen als het zo zijn

GEKLEED OF NAAKT: Er zijn verschillende opvattingen over. De ene opvatting is dat we naakt geboren zijn en de andere is uit respect gekleed blijven. Er is voor ons geen goed/fout hierin. We laten dit graag aan jou over. het belangrijkste is dat jij je veilig en prettig voelt. Als je wel liever gekleed wil, het beste is dan een sarong of omslagdoek mee te nemen. Houdt er dan wel rekening mee dat er ook mensen kunnen zijn die de voorkeur voor naakt hebben.

---

OVER KAREN WESSELS
Mijn eigen innerlijke reis als inspiratiebron. Tijdens mijn eigen innerlijke zoektocht heb ik hele fijne ceremonies ontdekt. Waaronder ook de Zweethut. Ik ben zo enthousiast geraakt dat ik een roeping voelde om anderen hiermee te inspireren. Ik voel een heel diep respect en liefde voor de kracht van deze eeuwenoude ceremonie van heling, reiniging en verbinding. Het vuur, de stenen, de elementen, de windrichtingen, het water, moeder aarde, vader zon, de spirits, de drums, de zang en de mensen. Alles komt samen en geeft een diepe bedding aan alle deelnemers. Om te delen en te helen. Alles is daarin welkom. Ik hou zo van de symboliek, de rituelen en de verbinding met elkaar. Deze ervaring deel ik graag met jou.

OVER MARYAM JANSSEN
Mijn passie is om mensen in verbinding te brengen met hun eigen essentie, met het lichaam als sleutel en wijze raadgever. De weg naar binnen, liefdevol reflecteren om vanuit daar jezelf in de wereld te zetten. Niets is voor mij mooier dan mee te reizen met anderen die weer in de eigen innerlijke kracht gaan staan. De zweethut is een prachtig ritueel die bijdraagt om weer in contact te komen met je eigen essentie, je innerlijke kracht. Ik voel veel dankbaarheid voor mijn eigen ervaringsgerichte reis en ik begeleid je graag in jouw reis van transformatie. Het is tijd om in je eigen licht te gaan staan en te stralen! Doe je met mij mee?

Wednesday 05 July 2023 om 10:00 tot Thursday 06 July 2023 om 11:30

Vlierhof ECO-Community & Holistic Center | B&B | Groups | Workshops | Events, Klever Str. 115, 47533 Kleve, Duitsland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

“Jonge energie op een oude en prachtige locatie”

Vlierhof is een ecologische woongemeenschap en holistisch gezondheidscentrum. We wonen en werken op deze prachtige plek, die we met liefde hoeden.

In samenwerking met

Karen Wessels - Soul Coaching

Reviews

Maureen

De Verbonden Vrouw - Retraite Weekend 19-21 Mei

Dit weekend was zo mega magisch! Wauw, echt ik heb intens veel mogen leren, genieten, ontvangen, groeien en nog zo veel meer. De begeleiding van Maryam en Karen is zo liefdevol en helend. Ik voel me echt gezien en gehoord door ze. Ze weten vanaf het eerste moment een super fijne en veilige energie neer te zetten. Ook Belinda en Karlijn ben ik mega dankbaar voor hun fijne bedding tijdens de sessies. Je voelt gewoon dat het erorm vanuit hun hart komt. Ook het liefdevolle eten en de deelname van Rheatanya was zo bijzonder! Een hele fijne ervaring en super creatief. Al met al echt super mooie mensen die het een veilige, fijne en ontspannen energie maken. De verbinding die ik hier heb mogen ervaren met mezelf en alle andere vrouwen die deelnamen aan dit weekend, is niet in woorden te omschrijven. Ik voel me zo gedragen, geliefd en gezien en gehoord. Ik kan hier voorlopig nog wel even op teren. Ook de locatie is geweldig! Tussen de blokken door lekker aarden met blote voetjes in het gras, een wandeling maken net buiten Vlierhof of gewoon rusten in de tuin, het kan allemaal. Ik kom zeker nog terug bij de Vlierhof Community met al deze mooie mensen! En ook zeker nog bij evenementen van deze mooie vrouwen! Ik voel mij enorm dankbaar en ik heb een hart gevuld met liefde ❀️

Lees meer

Norah Brinkerhof

Zweethut & (Familie)Opstellingen Weekend

Hele mooie en bijzondere plek. Wat een geweldig weekend. Zo fijne begeleiding, voelde me zo gezien en gehoord. Ben jullie enorm dankbaar en kom heel graag nog veel vaker terug. Het liefst komend weekend al! πŸ˜€

Lees meer

Ben Edel

Zweethut & (Familie)Opstellingen Weekend

Wauw, wat een magisch, prachtig en verdiepend weekend in vele opzichten. Met een mooie groep mensen op een redelijk eenvoudige manier patronen en systemen in beeld krijgen, en achterliggend trauma/emoties opschonen. Een fijne balans tussen processen, rust, vreugde en heerlijk eten, op professionele en liefdevolle wijze begeleid. Dankjewel Karen en Maryam ✨✨

Lees meer

1. Choose your tickets
Deelname & Gedeelde kamer

€ 150,80
Including € 0,80 service fee
Deelname & Eigen Kamer

€ 165,80
Including € 0,80 service fee
Lakenpakket

€ 8,30
Including € 0,80 service fee
Deelname & campingticket

€ 135,80
Including € 0,80 service fee
Extra overnachting

€ 40,80
Including € 0,80 service fee
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
Zweethut & Cacao - voor sisters

Meer evenementen van Vlierhof Community

Saturday, 17 Jun. om 14:00
Transformerende ademcirkel
Maryam Janssen
Adem Ademcirkel
Tuesday, 27 Jun. om 14:00
Co-creatieve Community week
Vlierhof Community
Festivals Ecstatic Dance Zweethut
Saturday, 08 Jul. om 14:00
Ecstatic Dance Vlierhof | dj de Nachtpapegaai
Vlierhof Community
Ecstatic Dance Contact Improvisatie
Saturday, 22 Jul. om 14:00
Ecstatic Dance Vlierhof | dj Yarun dee
Vlierhof Community
Ecstatic Dance Meditatie

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 02 Jun. om 19:15
Cacao ceremonie met klankreis en stiltewandeling
Metgezel
Cacao ceremonie Klankreis-Soundbath Innerlijke reis
Wednesday, 05 Jul. om 15:00
Conscious Camping Summerfestival 2023
Ecstatic Dance Gathering Ottermeer
Festivals Ecstatic Dance Cacao ceremonie
Saturday, 03 Jun. om 09:30
Ademcirkel incl. talking stick, cacao & microdose
Coach Bobbie
Ademcirkel Cacao ceremonie
Sunday, 18 Jun. om 09:30
Vrouwenkr8cht
Praktijk imix
Vrouwen workshops Lichaamswerk Familieopstellingen
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl