Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Play Utrecht: Via intuïtie naar essentie - Voelen

Tuesday 14 March 2023 van 19:15 tot 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Tweeluik - via intuïtie naar essentie
Vind jouw eigen antwoorden op jouw vragen met behulp van bewegende meditatie, creatief tekenen en visualisatie.

Alle antwoorden zitten in jou. Soms kun je ze niet voelen, omdat je vast zit in gedachtes, gevoelens of patronen. De eerste stap is dan verbinding maken met jezelf, met je eigen kern. Vanuit daar kun je verbinding maken met jouw vraag. Tijdens dit twee-luik gaan we in contact met ons lichaam inzicht verkrijgen op een vraagstuk. Dit doen we door middel van bewegende meditatie, visualisatie en intuïtief tekenen. De bewegende meditatie oefeningen zorgen ervoor dat je gecentreerd en gegrond blijft, waardoor je in contact blijft met je eigen lichaam. Door het tekenen worden overtuigingen, gedachtes en gevoelens concreter. Dit zorgt voor meer perspectief en inzichten.

Dit tweeluik bestaat uit twee delen, die ieder afzonderlijk van elkaar te volgen zijn. De tweede workshop is een verdiepende workshop van de eerste. Tijdens de eerste workshop maak je verbinding met je lichaam en het vraagstuk en tijdens de tweede workshop diep je dit vraagstuk verder uit. Bewegende meditatie zal tijdens beide workshops een belangrijk onderdeel zijn. Als je weinig ervaring hebt met meditatie, of veel in je hoofd zit, is het aan te raden om allereerst de eerste workshop te volgen. Als je bekend bent met gronding, centreren en het voelen van thema’s en vraagstukken in je lichaam, biedt de tweede workshop meer verdieping. Uiteraard kun je dan ook nog steeds de eerste workshop volgen. Je eerste ingeving is daarbij vaak de juiste.


Deel 1: Via intuïtie naar essentie - Het voelen van de essentie van jouw vraag:

In het eerste deel van dit tweeluik ligt de focus op het contact maken met je lichaam, door middel van verschillende ademhalingsoefeningen en bewegende meditatie oefeningen. Het doel van deze workshop is om in een zelfgekozen thema (zoals bijvoorbeeld “werk" of “liefde”) een vraag neer te zetten, waarna je deze energie van de vraag mee neemt in de oefeningen van de workshop. Het gaat dus nog niet zozeer over het beantwoorden van de vraag, maar wel over het voelen van het vraagstuk en de bijbehorende emoties.

Tijdens de workshop is er ruimte om de ervaringen met elkaar te delen.

Aan het einde van de workshop heb je kennis gemaakt met verschillende manieren om zelf contact te maken met je lichaam, die je ook kunt gebruiken in je dagelijks leven. Ook heb je kennisgemaakt met de energie van je vraagstuk en de bijbehorende emoties kunnen voelen en benoemen die samenhangen met jouw vraagstuk. Het doorvoelen van de emoties is de kern van het kunnen beantwoorden van jouw eigen vragen.


Deel 2: Via intuïtie naar essentie - Het visualiseren van de essentie van jouw vraag
Tickets: https://hipsy.nl/event/10669-play-utrecht-via-intuitie-naar-essentie-visualiseren
Op de tweede avond gaan we dieper in op de technieken om hetgeen wat je voelt daadwerkelijk op papier te zetten.
Hierbij zal er ook ruimte worden besteed aan het voelen van het vraagstuk en het formuleren van de vraag, maar zal de nadruk liggen op het voelen van de antwoorden en het doorvragen. Daarbij gaan we vanuit de “higher mind” en vanuit neutraliteit met onszelf in gesprek. De focus van deze workshop ligt op het zelf ontdekken van patronen, kleuren, emotie. Deze workshop gaat over het zelf voelen van de kern van je vraag en deze op papier zetten.

Aan het einde van de workshop heb je kennis gemaakt met de “higher-mind”, een meditatie techniek om vanuit neutraliteit in gesprek te gaan met dat gedeelte van jezelf waarin je vastloopt. Ook heb je een A3 met daarop het door jou doorvoelde vraagstuk, met daarop gedachtes, vragen en gevoelens waarbij ook hun positie, kleur en grootte onderliggende patronen blootleggen. Deze intuïtieve tekening biedt nieuwe inzichten op jouw vraagstuk.


Over Rose:
Ik ben in 2016 begonnen met de zoektocht om mezelf, anderen en de wereld beter te begrijpen.
Ik ben ooit begonnen vanuit de traditionele psychologie, gericht op de geest, nu ben ik bezig met energetische therapie, gebaseerd op chakra’s, aura’s en energieën. Daarnaast ben ik veel bezig met de connectie met het lichaam, door middel van bewegende meditatie. Creativiteit speelt voor mij een belangrijke rol, door intuïtief te tekenen krijg ik nieuwe inzichten die ik kan gebruiken om verder te komen bij een specifiek onderwerp.

In al mijn technieken staat het lichaam centraal. Al mijn interesses komen samen in intuïtieve counseling, waarbij ik vanuit de persoon kijk naar de vragen die opkomen en hoe je vanuit jezelf met je innerlijke stem tot de antwoorden kunt komen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Praktische informatie:

Door: Rose-Mary Hulscher
Voor: Speelse 20'ers en 30'ers

Kosten: €17,- , Of één strip van je PLAY strippenkaart. Er zijn ook tickets en strippenkaarten aan de deur verkrijgbaar als de workshop niet is uitverkocht.

Inloop: 19:00
Zorg dat je er om 19.15 bent zodat we op tijd met de workshop kunnen beginnen. Om 19.30 zit er niemand meer bij de deur voor ontvangst, dus later aansluiten is niet mogelijk.
Workshop: 19:30-22:00
Chill-space: 22:00-22:30

Locatie: Kanaalweg 84A, Utrecht
Gratis parkeren kan op het parkeerterrein naast het gebouw!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Over PLAY:
PLAY organiseert workshops, dans-avonden, feesten, meditaties en festivals voor (jong) bewust Nederland: mensen die willen voelen dat ze leven. Onze events zijn natural high: zonder alcohol of drugs. Be real, come as you are. PLAY zit in Utrecht, Zwolle, Eindhoven en Nijmegen.

PLAY agenda: http://www.playcommunity.nl/

Tuesday 14 March 2023 van 19:15 tot 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over de organisatie

Play Utrecht organiseert workshops, cursussen en reeksen op het gebied van meditatie, dans, lichaamswerk, ademwerk, tantra, masage en nog veel meer.

Reviews

Sophia

Play - Tantracursus voor stellen

Wat een heerlijke cursus om samen te doen. Ik vond de invulling van de avonden heel fijn. Ook lekker dat het een wekelijks ding was, en er zo niet te veel tijd tussen zat. Heel veel geleerd. We zijn helemaal geïnspireerd om vaker samen tantra te doen.

Lees meer

Cedric Gouw

Play Utrecht: Contact Improvisatie dans

Hele leuk ervaring. Begeleiding was heel fijn.

Lees meer

Alfa Gautama (Okker) Hermansyah

Play Utrecht: Improvisatietheater

Spontaan, vrij, je ontdekt jezelf meer door interacties met nieuwe mensen. Frisse blik, voelen in het moment en laat je verrassen door je reactie.

Lees meer

Play Utrecht: Via intuïtie naar essentie - Voelen

Meer evenementen van Play Utrecht

Tuesday, 05 Dec. om 19:15
Play Utrecht: Pakjesavond!
Play Utrecht
Jongeren Gatherings Ritueel
Wednesday, 06 Dec. om 19:30
Play Utrecht - Tantra-cursus: Adventure into Self
Play Utrecht
Tantra Spirituele ontwikkeling Leven vieren
Uitverkocht
Thursday, 07 Dec. om 19:15
Play Heart: De Ladder
Play Utrecht
Relaties Tantra Authentic Relating
Saturday, 09 Dec. om 14:00
Play Utrecht - Mannencirkel
Play Utrecht
Mannencirkels Leven vieren Authentic Relating

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 08 Dec. om 19:30
Voice of Freedom sessions met Leonie Bos
Leonie Bos Music
De stem van binnenuit Stembevrijding Soundhealing
Saturday, 09 Dec. om 13:00
SoulCollage kennismaking
LOFT Retreats
Creativiteit
Sunday, 17 Dec. om 12:00
Soul Revolution Breathwork | Verbonden Ademreis | Noordwijk
Soul Revolution
Ademwerk Innerlijke reis Bewustzijnsontwikkeling
Thursday, 07 Dec. om 20:00
BEWUST op het podium
DERK1
Bewustzijnsontwikkeling Persoonlijk leiderschap Persoonlijke ontwikkeling
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl