Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Play Utrecht - Hart-openende cacaoceremonie

Monday 27 March 2023 van 19:15 tot 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Je bent welkom bij een avond waarin de cacao je dieper in contact brengt met de wijsheid van je eigen hart. De zachte maar krachtige spirit van de cacao zorgt voor een vrije doorstroming van verdriet en vreugde door je systeem. Het helpt je om naar binnen te keren, aanwezig te zijn met je gevoelens en te verzachten. De cacao brengt je ook in contact met je creativiteit en nodigt je uit om vanuit je essentie uit te drukken. Het laat je de kracht ervaren van kwetsbaarheid. Het kan weer laten stromen wat vast zat.

Het thema van deze avond is speelsheid, onbevangenheid en creativiteit.

Wat is een ceremonie?
Sandra Ingermann beschrijft een ceremonie als volgt: ‘De activiteit van ceremonie geeft ons een manier om het zaadje van intentie te voeden en te groeien. We focussen ons lichaam, onze geest en spirit, en maken een pad voor de magie die achter de schermen gebeurt, tussen de zichtbare en onzichtbare werelden.’ Ceremonie is een prachtige manier om verandering te navigeren. Het kan ons doen realiseren dat wij zelf de kracht in ons hebben te verbinden met het leven op een nieuwe, vervullende manier.
De pilaren die ik verweef in mijn ceremonies zijn de volgende: Veiligheid: we cultiveren veiligheid in ons eigen systeem en in relatie tot elkaar – Overgave: we cultiveren een open houding, verwelkomen de emoties die opkomen en bewegen mee met wat er in ons leeft – Zelf-expressie: we geven onszelf toestemming om uiting te geven aan onze volledigheid middels geluid en beweging – Zielsessentie: we laten onszelf ondersteunen door het grotere geheel waar we onderdeel van zijn en halen delen van onszelf die we hebben afgewezen terug.
Wat kun je verwachten?
Ik open de avond met een korte deelronde. Ik begin de ceremonie met een openingsinvocatie met mijn stem en drum nadat we onze intentie hebben gezet en in ons lichaam zijn gezakt. Ik begeleid vervolgens een verzachtende visualisatie en ik nodig uit tot beweging. Maar.. verwacht vooral om verrast te worden. Ik speel namelijk in op de energie van de groep zoals die zich in het moment vormgeeft.

Praktische informatie over cacao
Het actieve ingrediënt van cacao is theobromine. Dit staat bekend als ‘Food of the Gods’ en werd gebruikt door bijvoorbeeld de Maya-beschaving. Cacao bevat een grote hoeveelheid magnesium, maar ook de mineralen ijzer, kalium, zink, koper, calcium, selenium, fosfor en mangaan. Het is dus niet alleen energetisch versterkend voor ons hart, maar verhoogt bijvoorbeeld ook de elasticiteit van bloedvaten en ondersteunt daarmee de bloedstroom door het lichaam; het heeft een ontstekingsremmende werking en verlaagt de bloeddruk.
Contra indicaties voor cacao zijn hartklachten, hoge bloeddruk-klachten en SSRI’s.

Ik bereid de cacao met water getrokken in lavendel en kaneel, hennepzaad, nootmuskaat, dadel en cacao uit Peru.


Over Pauline
Ik werk in mijn bedrijf, Laughing Shaman, o.a. samen met plantmedicijnen én bloemen, die mij met beide voeten stevig op de grond zetten, me in diep contact brengen met mijn schaduwkant en schoonheid.
Ik ga dansend en zingend door het leven. Ik dans zowel met het grootste ongemak en rauwe kwetsbaarheid, maar ik dans ook zeker met licht- en speelsheid. Ik sta mezelf toe diep geraakt te worden en laat mezelf genieten van elke zonnestraal. In het proces van vallen en opstaan heb ik het co-creëren van ceremonies ontdekt als grote passie van mij. Het brengt me elke keer in dieper contact met mezelf én de wereld om mij heen. Ik deel deze enorme krachtbron dan ook met alle liefde met anderen, opdat we samen weer gaan stralen, onze creatieve zelfexpressie belichamen en met een open, onbevangen hart de verbinding met elkaar aan kunnen gaan.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Praktisch:

Inloop: 19:00
Zorg dat je er uiterlijk 19.15 bent we boven op tijd kunnen beginnen. Na half 8 is er niemand meer aanwezig bij de deur om je binnen te kunnen laten.
Start workshop: 19:30
Eindtijd: rond 22.00

Tickets zijn te koop via Hipsy of aan de deur.
Kosten: €17,- (inclusief onbeperkt thee & water). Of één strip van je PLAY strippenkaart.
Er is een toeslag van €2 voor de cacao - bij de ticketprijs zit die er al in. Voor de mensen die met hun strippenkaart komen vragen we dit bij de deur te betalen.


Locatie: Playground, Kanaalweg 84A, Utrecht

(Gratis parkeren kan naast het gebouw):
https://goo.gl/maps/kRggcVAyKz9wDL2WA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Over PLAY:
PLAY organiseert workshops, dans-avonden, feesten, meditaties en festivals voor (jong) bewust Nederland: mensen die willen voelen dat ze leven. Onze events zijn natural high: zonder alcohol of drugs. Be real, come as you are. PLAY zit in Utrecht, Zwolle, Eindhoven en Nijmegen.
PLAY agenda: http://www.playcommunity.nl/

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

Play Utrecht organiseert workshops, cursussen en reeksen op het gebied van meditatie, dans, lichaamswerk, ademwerk, tantra, masage en nog veel meer.

Reviews

Rosa De Raad

Play Utrecht: Via intuïtie naar essentie - Voelen

'Via intuïtie naar essentie - voelen' was echt top. Goeie opbouw. Veel ruimte om zelf de diepte te bepalen en te landen. Fijne structuur dat er een stilteruimte in de pauze was. Top gedaan door Roos

Lees meer

Joscelyne Williams

Play Heart: Date Night!

Relaxing & connecting <3 Thank you for the faciliatation!

Lees meer

Casey Hofland

Play Utrecht: Knuffelcafé!

Was superchill, vanaf het moment dat we samen konden liggen en chillen voelde het heel connecting.

Lees meer

1. Choose your tickets
Regulier Ticket

Dit ticket is inclusief de cacao :-)

€ 19,00
Including service fee
Strippenkaartreservering

(Dit is niet vrijblijvend. Als je met een reservering niet op komt dagen, kost dit je alsnog een strip van je strippenkaart). Let op: er komt nog 2 euro toeslag bovenop voor de cacao, deze kun je bij de deur betalen.

Free
Play 5-Strippenkaart

€ 75,00
Including service fee
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
Play Utrecht - Hart-openende cacaoceremonie

Meer evenementen van Play Utrecht

Tuesday, 21 Mar. om 19:15
Play Utrecht: Via intuïtie naar essentie - Visualiseren
Play Utrecht
Creativiteit De stem van binnenuit Bewustzijnsontwikkeling
Tuesday, 28 Mar. om 00:00
Play Utrecht: Knuffelcafé!
Play Utrecht
Knuffelworkshops Playfulness
Wednesday, 29 Mar. om 19:30
Play - Tantracursus voor stellen
Play Utrecht
Tantra Relaties
Friday, 31 Mar. om 19:15
Play Utrecht: Vrouwencirkel
Play Utrecht
Vrouwen Cirkels

Dit vind je misschien ook interessant

Thursday, 06 Apr. om 19:00
Sacred Full Moon Cacao Ceremony & Soundbath
Axé Do Cacau
Cacao ceremonie Ritueel Full Moon
Sunday, 26 Mar. om 13:00
✨Innerlijke Ademreis & Cacao Cirkel
Step.into.the.Fire
Cacao ceremonie Ademcirkel Breathwork
Saturday, 25 Mar. om 20:00
Cacao ceremonie met zangcirkel
Magic of Nature
Cacao ceremonie Mantra zingen
Friday, 24 Mar. om 19:00
Goddess Awakening Cacao ceremony & Ecstatic Dance
Yolentha Ram - Maya Heart Consciousness
Cacao ceremonie Ecstatic Dance Vrouwen Cirkels
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl