Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Het bos in natuurretraite

Vrijdag 17 maart 2023 om 17:00 tot zondag 19 maart 2023 om 16:00

Bungalowpark Sonnevijver, Heidestraat 101, 3621 Lanaken, België

Over dit evenement

Het Bos in, natuurretraite.

Zin in een weekend midden in de natuur? Ben je op zoek naar meer binding met jezelf en de natuur? Het Bos in, natuurretraite is een driedaagse onderdompeling in het wonderschone van de natuur.

Tijdens dit weekend ga je in contact met jezelf de natuur in. Ga je op onderzoek uit. In stilte kom je tot verbinding. ‘Het bos in natuurretraite’ bied je verdieping, bezinning en is een traktatie voor jou als mens. Het Bos in organiseert een natuurretraite in de buitenlucht. Al is er ook een heel fijn huis om warm te worden en te slapen. In deze retraite mag je verwonderen, de schoonheid herontdekken, energie bijtanken en in stilte komen. Weg uit het stadse leven. Zin in?

Wat gaan we doen?
We gaan vooral veel de natuur in en zijn zoveel mogelijk buiten. We gaan o.a. een bosbad houden (zintuigelijke stiltebeleving en onderdompeling in het bos), we gaan plantaardig eten, we doen in de ochtend meditatie en yoga, we gaan vuur maken, we klimmen in bomen en zoeken de stilte. We houden ieder dagdeel een sharing cirkel om te delen wat er leeft en gezegd moet worden, we gaan (voor wie wil) het natuurwater in en we gaan (vanuit jouw intentie voor het weekend) opstellingen en stillevens maken in de natuur.

In het programma is genoeg ruimte voor reflectie, contemplatie, bezinning, alleen zijn en samen zijn. Joost is tevens ook (natuur)coach. Je kunt hem gedurende de retraite ook persoonlijk benaderen en consulteren.

Hetbosin.nu
Het bos in is de natuurpraktijk van Joost van Pagée. Het is zijn missie om anderen te begeleiden om zichzelf (net als hijzelf) terug te vinden in de natuur en de natuur terug te vinden in jezelf. Om te (her)verbinden met dat waar we allemaal onderdeel van zijn. Om jezelf diep aan te kijken en de stap te durven maken. Terug naar zelfliefde, zelfacceptatie en de verbinding met het grotere geheel. Joost geeft natuur coaching, blote voeten coaching en training, organiseert bosbaden, bos/ natuurbezinningsdagen en natuurretraites. Joost is opgeleid maatschappelijk werker, NLP coach, cultureel ondernemer en natuurcoach.

Praktische gegevens
Datum: vrijdag 17 - zaterdag 18 en zondag 19 maart 2023
Waar: Rekem, nabij prinselijke natuurdomein Pietersheim, Belgisch Limburg

Ontvangst:
Vrijdag 17.00- 18.00 uur
Einde:
Zondag 16.00 uur

Aantal plaatsen: 4
Verblijf: Ons Natuurhuisje, Sunpark Sonnevijver, Heidestraat 101, E75.
Kosten: € 400,- inclusief 2 overnachtingen, eten en drinken.
Aanmelden: joost@hetbosin.nu (0647680393)

Over ‘Ons Natuurhuisje’
‘Ons Natuurhuisje’ staat op het park Sonnevijver in Rekem (Belgisch Limburg). In een natuurrijke omgeving. Liefhebbers van fietsen, mountainbiken, wandelen, vissen, varen en zwemmen kunnen eindeloos hun hart ophalen. En wil je genieten van een goed boek dan zoek je een fijne plek in de boomrijke tuin. De natuur is overal om je heen. Om te beginnen met nationaal park Hoge Kempen.

‘Ons Natuurhuisje’ biedt ruimte voor 4 personen. Omdat het aan de rand van het park ligt is het er erg rustig. Er is grote tuin met terras en door de aanwezigheid van bomen is het schaduwrijk en daardoor in de zomer aangenaam. Laat je verwonderen door de eekhoorns en vogels die je om je heen kan zien en horen.
‘Ons Natuurhuisje’ biedt ruimte voor 4 personen. Omdat het aan de rand van het park ligt is het er zeer rustig. Er is grote tuin met terras en door de aanwezigheid van bomen is het schaduwrijk en daardoor in de zomer aangenaam. Laat je verwonderen door de eekhoorns en vogels die je overal om je heen kan zien en horen.

Vrijdag 17 maart 2023 om 17:00 tot zondag 19 maart 2023 om 16:00

Bungalowpark Sonnevijver, Heidestraat 101, 3621 Lanaken, België

Over de organisatie

'Het Bos in' is de natuurpraktijk van Joost van Pagée. Hij geeft 1 op 1 coaching en organiseert bosbad sessies en natuurdagen voor groepen.

Het bos in - natuurcoaching en bosbeleving

Reviews

Karin Hout

Lentebosbad - May the trees be with you

Een gewone zondagochtend was bijzonder door het bosbad. Bijzonder fijn om te verstillen en vertragen in de prachtige omgeving van het bos, waardoor geluiden, geuren, beelden anders werden waargenomen. Prachtig. Ik heb genoten.

Lees meer

Anoniem

Inverno (winter) bosbad

Een heerlijke manier om het bos werkelijk te ervaren. Met tijd, stilte en aanwijzingen tot stilstand te komen en in mijn lijf te registreren hoe alles voelt, hoe ik reageer op de wijsheid van dit seizoen in het bos en aanwezig te zijn. Te vertragen naar het ritme van de natuur en de eenvoud en kracht te voelen van de bomen. Joost is een fijne en wijze gids die zich afstemt op de groep en de omgeving, die de tijd neemt om je te laten landen en alle ruimte geeft voor jezelf en je eigen proces. Aanrader om ieder seizoen een keer te herhalen.

Lees meer

Kim Hemmes

Inverno (winter) bosbad

Heerlijke beleving! Joost biedt een zachte wijze van vertragen, met veel ruimte en speelsheid, om lekker terug te landen in de/je natuur. Deze vorm van aandacht en respect verdient iedere boom, persoon en seizoen! Dankjewel Joost.

Lees meer

Het bos in natuurretraite

Meer evenementen van Het bos in - natuurcoaching en bosbeleving

Zondag, 02 jun. om 09:00
Zomer bosbad - May the trees be with you
Het bos in - natuurcoaching en bosbeleving
Natuur Bosbad -Shinrin Yoku Mindfulness
Vrijdag, 07 jun. om 10:00
May the trees be with you - natuurverbindingsdagen (De zomer)
Het bos in - natuurcoaching en bosbeleving
Natuur Bosbaden Bewustzijnsontwikkeling
Vrijdag, 06 sep. om 10:00
May the trees be with you - natuurverbindingsdag (de herfst)
Het bos in - natuurcoaching en bosbeleving
Natuur Bosbaden Bewustzijnsontwikkeling
Zondag, 08 sep. om 09:00
Herfstbosbad - May the trees be with you
Het bos in - natuurcoaching en bosbeleving
Bosbad -Shinrin Yoku Natuur Mindfulness

Dit vind je misschien ook interessant

Donderdag, 16 mei. om 18:30
Regenerative evenings - Breathwork & Deep Ecology Journey
Experience Mindfulness
Natuur Sharing Circle Creativiteit
Donderdag, 02 mei. om 10:00
Truffel Spirit Workshop & het nieuwe Ademwerk ®
Anouk Bindels - Hart & Brein
Truffel Ceremonie Ademwerk Meerdaagse retraites
Zaterdag, 15 jun. om 09:30
Health & Body Event 15 juni 2024
Health & Body Event
Mini retraite in de natuur
Zaterdag, 20 apr. om 10:30
Biodanza weekend retraite met Alejandro Balbi Toro (engelstalig)
Dans en Leef, biodanza met Geny
Meerdaagse retraites Biodanza Dansworkshop
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl