Over dit evenement
De natuur is een onuitputtelijke bron van wijsheid en heeft ons zo veel te bieden, maar wat weten we daar eigenlijk nog van? Deze workshop heeft als doel om jou opnieuw de natuur te laten ontdekken. Er groeien zoveel mooie planten om ons heen, gewassen die vroeger veel gebruikt werden, maar helaas in de vergetelheid zijn geraakt.
Tijdens deze workshop leer je welke eetbare planten er in je directe omgeving groeien, hoe ze een gezonde aanvulling op je voedingspatroon kunnen zijn en hoe je er lekkere gerechten mee kunt maken. Na een welkom met koffie of thee, maken we een uitgebreide wandeling in het mooie Muiderberg onder leiding van Leoniek Bontje (wildplukker, herbalist en auteur van de boeken Wildplukken, Plant als medicijn, Pluk en bewaar, Plant als cosmetica en Meer Wildplukken). Je leert onder andere eetbare gewassen herkennen en waar je op moet letten bij het wildplukken. Ook krijgt je informatie over de voedingswaarden en de medicinale waarden. Na de wandeling gaan we de keuken in en bereiden we onder leiding van Yvet Noordermeer (voedingscoach, gastdocent, mede-auteur van het boek Wildplukken) een heerlijk, gezonde lunch van onze eigen oogst die we gezamelijk opeten. Je zal verstelt staan van de heerlijke nieuwe smaken!
Na deze workshop:
Ben je in staat om uiteenlopende eetbare planten te herkennen
Weet je wat de gezondheidsvoordelen van wilde gewassen zijn
Kun je met je eigen oogst gerechten bereiden
Wil je met ons mee?