Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Play Utrecht: Spelen met wat er is (Improvisatietheater)

Maandag 27 februari 2023 van 19:15 tot 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Op deze avond gaan we samen spelen, met dat wat er in je speelt. Op het moment dat je tegenover iemand komt te staan, wat komt er dan in je op? Hoe ga je daarmee om? Wat vind je van de ander (in diens rol)? Kunnen we dat gevoel wat er onder zit vergroten?

Improvisatietheater is (voor mij, Lisa) de meest natuurlijke vorm van theater. Je laat datgene wat er in je zit, weliswaar uitvergroot en gespeeld vanuit een rol, zien. Op het moment dat je je boos voelt omdat de dierenwinkeleigenaar je hond lelijk vindt, gaan we die boosheid vergroten in het spel en voelen wat dat met je doet. Of wanneer je in een opwelling veel vreugde naar boven voelt komen omdat je buurvrouw je een kopje soep komt brengen, dan gaan we lachen! Zo gebruiken we spel om ons eigen gevoel een plek te geven.

Daarnaast leer je met improvisatietheater ook mee te gaan met een ander. Het idee dat je iemands vriendin gaat spelen in je hoofd was vast heel goed, maar als je medespeler aangeeft dat jij haar zoon bent, dan ben je toch echt haar zoon. Meebewegen, accepteren en toestaan dat het impuls van de ander gebruikt wordt voor deze scène. Ja zeggen. We leren tegenwoordig vaak nee te zeggen tegen dingen die we niet willen of die we moeilijk vinden. Bij improvisatietheater is het de kunst om ja te zeggen tegen die dingen, en dan tegen dat gevoel dat het oproept een NOG grotere ja te zeggen en die te laten zien.

Dit gaan we natuurlijk niet in één keer doen en het gaat vast niet de eerste keer vlekkeloos. Maar improvisatietheater is er gelukkig ook niet voor om iets perfect te doen!

Wat gaan we doen

We beginnen de avond met een korte introductie en check-in. Daarna gaan we ‘WUP-en’ (warming-uppen), doen we een paar oefeningen en gaan van daaruit korte scènes spelen. We eindigen de avond samen. Tijdens de hele avond word je door Lisa begeleid en alles wordt stapsgewijs uitgelegd. Aan het einde van de avond heb je een paar scènes gespeeld, een voorproefje van improvisatietheater gekregen én als het goed is heel veel gelachen met een leuke groep mensen. :D

Voor wie?
Of je nou al heel veel ervaring of nog helemaal geen ervaring met theater, improvisatie of spelen hebt, je bent bij deze avond heel erg welkom. We gaan samen opbouwen en je hoeft niets te doen waar je je niet prettig bij voelt. Wel gaan we lekker met elkaar aan de slag, ook de mensen die het spannend vinden hebben vaak na zo’n avond een paar keer gespeeld. Juist gaaf! Hopelijk tot dan!

Over Lisa
Ik vind bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling het allerleukste wat er is. Ik krijg energie van praten over of het ervaren van bijvoorbeeld massages, tantra, seksualiteit of improvisatietheater. Voor mij hebben al deze dingen één ding gemeen: invoelen hoe ik me voel en daarmee mijn intuïtie mogen gebruiken, in contact met een ander.

Ik wil graag andere mensen op een speelse, nuchtere maar ook open en kwetsbare manier laten ervaren om meer in contact te komen met hun lichaam en intuïtie. Voor mij was dit een hele ontdekkingsreis, maar ik ben ook nog steeds niet klaar met ontdekken. Op deze avond ga ik graag met jou op een speelse manier ontdekken wat er is!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Praktische informatie:

Door: Lisa Krus
Voor: Speelse 20'ers en 30'ers

Kosten: €17,- , Of één strip van je PLAY strippenkaart. Er zijn ook tickets en strippenkaarten aan de deur verkrijgbaar als de workshop niet is uitverkocht.

Inloop: 19:00
Zorg dat je er om 19.15 bent zodat we op tijd met de workshop kunnen beginnen. Om 19.30 zit er niemand meer bij de deur voor ontvangst, dus later aansluiten is niet mogelijk.
Workshop: 19:30-22:00
Chill-space: 22:00-22:30

Locatie: Kanaalweg 84A, Utrecht
Gratis parkeren kan op het parkeerterrein naast het gebouw!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Over PLAY:
PLAY organiseert workshops, dans-avonden, feesten, meditaties en festivals voor (jong) bewust Nederland: mensen die willen voelen dat ze leven. Onze events zijn natural high: zonder alcohol of drugs. Be real, come as you are. PLAY zit in Utrecht, Zwolle, Eindhoven en Nijmegen.

PLAY agenda: http://www.playcommunity.nl/

Maandag 27 februari 2023 van 19:15 tot 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over de organisatie

Play Utrecht organiseert workshops, cursussen en reeksen op het gebied van meditatie, dans, lichaamswerk, ademwerk, tantra, masage en nog veel meer.

Reviews

Rosa De Raad

Play Utrecht - Meer dansen = Meer beter!

Altijd leuk :) goeie muziek en fijne sfeer

Lees meer

JP De Kam

Play Utrecht - Mannencirkel

Delen, ervaren, voelen, genieten.

Lees meer

Fabian

Play Heart: Daten zonder woorden

Verrassend, grappig, maar ook een beetje spannend. Ik voelde me enorm thuis in de energie van Simone en Roos en in het veld van de groep waardoor ik een kant van mezelf heb mogen zien die ik eigenlijk nog helemaal niet zo goed kende. Dus ook een beetje gedatet met mezelf. Fantastische avond! Heel dankbaar.

Lees meer

Play Utrecht: Spelen met wat er is (Improvisatietheater)

Meer evenementen van Play Utrecht

Zaterdag, 30 mrt. om 19:30
Play Utrecht - Bloemetjes en bijtjesfeest!
Play Community
Live muziek Vrije Dans Leven vieren
Maandag, 01 apr. om 19:15
Play Utrecht: Fijn Mantra's Zingen!
Play Utrecht
Mantra zingen Kirtan Stembevrijding
Vrijdag, 05 apr. om 19:15
Play Utrecht - Vrouwencirkel
Play Utrecht
Vrouwencirkels Leven vieren
Zondag, 07 apr. om 18:45
Play & Freedive Utrecht: Open Play!ground op zondag (is jarig! ♡)
Freedive Community
Playfulness Authentic Relating Innerlijk Kind

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 03 mei. om 18:45
Conscious Deep Dating
Anna Eden
Authentic Relating Playfulness Dating
Maandag, 22 jul. om 16:00
Play vakantie - Vrijheid Blijheid (Week 1)
Play Community
Playfulness Gatherings Leven vieren
Donderdag, 11 apr. om 18:30
Regenerative evenings - Nature-based Rituals & Co-creations
Experience Mindfulness
Natuur Sharing Circle Creativiteit
Vrijdag, 05 apr. om 19:30
Authentic Dating Amsterdam (ages 21 to 35)
i to i Authentic Relating
Authentic Relating Dating Playfulness
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl