Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

MBSR Mindfulness training Leiden

Dinsdag 14 maart 2023 om 19:30 tot dinsdag 09 mei 2023 om 22:00

Middelstegracht 89K, 2312 TT Leiden, Nederland

Over dit evenement

Heb je last van stress en een hoofd vol drukke gedachten?
Voel je je gespannen en gehaast?
Slaap je slecht of maak je je zorgen over de toekomst?
Doe jij enorm je best en ben je streng voor jezelf?

Wil je…
Beter omgaan met stress en de uitdagingen van het leven
Minder piekeren
Beter slapen en energieker zijn
Meer concentratie hebben
Leven met meer gemak en vreugde

Dan is een mindfulness training iets voor jou!
De mbsr mindfulness training is een cursus van acht weken waarin je leert om op een meer ontspannen en bewuste manier om te gaan met alle uitdagingen van het leven.

MBSR staat voor mindfulness based stress reduction. De training biedt technieken en oefeningen om de aandacht te trainen. Je wordt meer bewust in het dagelijks leven. Je laat je minder meeslepen door stressvolle gedachten. Je leert je valkuilen herkennen en je grenzen beter voelen. Mindfulness zorgt ervoor dat je op een andere en frisse manier naar het leven en jezelf kijkt en klachten zoals stress, angst, vermoeidheid en piekeren verminderen.

Waarom mindfulness?
Het trainen van je aandacht en het leren toegang vinden tot jouw innerlijke rust en wijsheid is het grootste kado dat je jezelf kunt geven!
Dat wat je zoekt en nodig hebt is namelijk al van jou, je hoeft alleen te leren hoe je met dat deel van jezelf contact kunt maken!

Wanneer je opmerkzaam bent verval je niet automatisch in stressvolle gedachten, pijnlijke gewoontes of ingewikkelde gevoelens. Door aandacht ontstaat er een keuze. Je kunt op een niet-oordelende, voelende manier aanwezig zijn bij de ervaring zoals deze is, ook als deze moeilijk is. In plaats van stress en strijd komt er ruimte voor een bewuste keuze; Hoe wil ik omgaan met deze uitdaging?

Wat leer je?
Om bovenstaande te kunnen toepassen is het nodig de aandacht te trainen. Doe je dit niet en leef je op de automatische piloot dan word je makkelijk meegesleept door gedachten die vaak gaan over toekomst of verleden. Je maalt over dingen die gebeurd zijn, piekert over de toekomst en reageert op een onbewuste, vaak stress gestuurde manier op dingen die gebeuren in het nu. Je gedrag wordt bepaald door onbewuste conditioneringen en vastgeroeste patronen in denken, doen en voelen.

Mindfulness laat een frisse wind waaien door dit alles. Net zoals je in de sportschool je spierkracht kunt trainen kun je doormiddel van meditatieoefeningen je aandacht trainen.
Je leert hoe je stresssignalen eerder kunt herkennen en hoe je er beter mee kunt omgaan. Je wordt je bewuster van je grenzen en leert deze beter bewaken. Door de mindfulness oefeningen word je je bewuster van je lichaam en de signalen die het je geeft, je leeft niet meer alleen vanuit je hoofd maar ook vanuit je hart. Je leert een gezonde balans te vinden tussen actie en rust, taakgericht bezig zijn en ontspannen, tijd voor anderen én tijd voor jezelf. Hierdoor ervaar je meer kwaliteit en plezier in het leven.

Hoe is de mindfulness training opgebouwd?
De training kent acht wekelijkse trainingsavonden en een stiltedag in de natuur. Thuis doe je, liefst dagelijks, oefeningen met behulp van een werkboek en audiobestanden met geleide meditaties en eenvoudige yogaoefeningen. Terwijl je de aandacht traint komen de volgende thema’s aan bod;

Automatische patronen leren kennen, mindfulness verkennen
Obstakels onderzoeken, werken met de adem
Versterken van lichaamsbewustzijn en voelen van grenzen
Hoe werkt stress?
Een gezonde response op stress ipv automatische reactie
Omgaan met (negatieve, zelf bekritiserende) gedachten
Mindful communicatie en het verbeteren van relaties
Mindfulness in je dagelijks leven integreren

Gecertificeerd trainer
Als mindfulness trainer ben ik, Ellen van Iersel, een warm en betrokken persoon die nieuwsgierig en open in het leven staat. Mijn trainerschap berust op mijn eigen ervaring met vele vipassana meditatieretraites oa onder leiding van Christopher Titmuss, bestuderen van het boeddhisme en een gedegen opleiding tot mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness Amsterdam. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereeniging VMBN catergorie 1 waardoor mijn training door de zorgverzekering vergoed kan worden.
Naast de mindfulness training organiseer en begeleid ik stilteweekenden en 5 a 7-daagse meditatie retraites en wandelretraites.

Stiltedag in de natuur
Een bijzonder onderdeel van de training van Live Mindfully is de stiltedag in de natuur. De stiltedag vindt plaats in de tweede helft van de training en geeft jou de gelegenheid wat je tot zover geleerd hebt op een dieper niveau te ervaren. Natuur is voor mij een onmisbaar element in een gezond en bewust leven, ik neem je dus graag mee naar het prachtige natuurgebied de Amsterdamse Waterleidingduinen. (30 min met de auto vanuit Leiden) We brengen de dag in stilte door, maken een mooie wandeling, stoppen voor een geleide meditatie en lunchen in het gras. Het is een dag om te verstillen en diepe connectie te ervaren met jezelf en de natuur om je heen.

De kracht van samen
Ik bied deze training bewust enkel in groepsverband aan. Ik werk met een kleine groep van circa 8 deelnemers zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Samen creëren we een veilige en geborgen setting om te werken en te leren. Tijdens de trainingsavond begeleid ik oefeningen en meditaties, deze bespreken we na en we wisselen ervaringen uit. Het werken in een groep is enorm ondersteunend omdat je zult merken dat jij niet de enige bent die worstelt met bepaalde thema’s of patronen. Met humor en begrip samen reflecteren stimuleert en inspireert. Juist omdat stress en een vol taakgericht leven het gevoel versterken overal alleen voor te staan, raad ik het sterk aan deze training te doen in een live setting samen met anderen.

Werkt mindfulness?
De inzichten en technieken van de mbsr mindfulness training vinden hun oorsprong in de boeddhistische principes van inzichtmeditatie (vipassana). Dr. Jon Kabat-Zinn van de Universiteit van Massachusetts, ontwikkelde de mbsr training en sloeg daarmee een brug tussen oude boeddhistische wijsheid en ons hectische dagelijkse leven.

In de afgelopen decennia is mindfulness uitvoerig wetenschappelijk onderzocht en keer op keer wordt aangetoond dat het gunstige effecten heeft op zowel geestelijke als fysieke gezondheid. Het is aangetoond werkzaam voor zowel mensen met specifieke klachten zoals burn-out, vermoeidheid, depressie en chronische pijn, als voor ‘gezonde’ mensen die bewuster en met meer aandacht en vreugde willen leven.
Piekeren, angst, stress en neerslachtigheid nemen af, concentratie en vitaliteit verbeteren en de kwaliteit van leven neemt toe.


Kom mindfulness ervaren!
Leer de ups en downs van het leven te navigeren met moed, humor en wijsheid. Wanneer je negativiteit loslaat, je geest kalmeert en je lichaam ontspant, zullen geluk en tevredenheid in je leven gaan stromen.

Maak nu een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Bel mij of stuur een appje naar 06-83826145

Tijd en data
De trainingen vinden plaats op dinsdag avond van 19.30u tot 21.45u

Trainingsdata
14, 21, 28 maart, 4, 11, 18, 25 april, 9 mei.
Stilte dag in de natuur zondag 23 april

Dinsdag 14 maart 2023 om 19:30 tot dinsdag 09 mei 2023 om 22:00

Middelstegracht 89K, 2312 TT Leiden, Nederland

Over de organisatie

Live Mindfully biedt de 8- weekse mbsr Mindfulness training in Leiden. En organiseert regelmatig een stilteweekend. Train je aandacht en kom tot rust

Live Mindfully

MBSR Mindfulness training Leiden

Dit vind je misschien ook interessant

Zaterdag, 20 apr. om 14:00
Klank-meditatie-mantrazingen witte kerkje Oudorp (Alkmaar) 20/4/2024
Inge Berkhout Stembevrijding ~ Volg JOUW beweging
Mantra zingen Meditatie Stembevrijding
Zaterdag, 28 sep. om 10:00
Kinky Tantra
Exploring Deeper
Persoonlijke Ontwikkeling Transformatieseksualiteit Tantra
Zaterdag, 14 sep. om 10:00
Exploring Kink Step 1: The Intensive
Exploring Deeper
Persoonlijke Ontwikkeling Schaduwwerk Transformatieseksualiteit
Zondag, 28 apr. om 10:30
Tibetan Healing Festival
Tibetan Healing Festival
Meditatie Creativiteit Ritueel
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl