Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Stilteweekend

Vrijdag 24 maart 2023 om 17:30 tot zondag 26 maart 2023 om 15:00

Sint Nicolaashoeve, Hogendijk 1, 2441 CK Nieuwveen, Nederland

Over dit evenement

Een weekend lang écht tijd nemen voor jezelf en loskomen van het drukke dagelijkse bestaan!
Hierdoor kom je weer in contact met jezelf en neem je tijd om op te laden, zodat je weer met nieuwe energie en inzichten kunt genieten van het leven.

Deelname aan het stilteweekend biedt je de mogelijkheid om afstand te nemen van je dagelijks leven, inzichten op te doen en weer in contact te komen met jezelf. We brengen dit weekend geheel in stilte door, voor velen is dit een nieuwe en intense ervaring waarin je je bewust kunt worden van patronen in gedachten en gedrag. Samenzijn in een groep maar niet hoeven communiceren geeft een gevoel van rust en verbondenheid. De stilte nodigt je uit naar binnen te keren en te luisteren naar jouw innerlijke wijsheid. Je zult ervaren dat de stilte een kado is, een ruimte waarin je echt aandacht kunt hebben voor jezelf, deze aandacht werkt voedend en helend. Je word begeleid door ervaren mindfulness trainer Ellen van Iersel en Wim Hof instructeur Tenzin van Iersel. Door yoga, geleide meditaties, ademsessies en de mogelijkheid tot het ervaren van een ijsbad nemen wij je mee in de stilte en verbind jij je op een diepe manier met de ervaring van dit moment.

Programma
Vrijdag
Je bent welkom op de Sint Nicolaashoeve vanaf 17.30u. Om 18.00u serveren we het avondeten en is er tijd om kennis te maken met elkaar. Rond 19.00u komen we bijeen in de meditatie zaal en wordt er uitleg gegeven over het weekend, het programma en het zijn in stilte. Als alles voor iedereen helder is gaat de stilte in. We starten met een geleide meditatie gevolgd door een ademsessie en een bodyscan meditatie.

Zaterdag
De dag begint met milde yogaoefeningen en een ademsessie. Na het ontbijt volgen geleide meditatie, loop meditatie en stille meditatie. Tevens zal Ellen een dharma talk geven, een inspirerend praatje berust op inzichten uit het boeddhisme en de mbsr mindfulness training die jou zullen helpen in je proces.
Na lunch, pauze en meditatie is er op zaterdag middag mogelijkheid tot het ervaren van een ijsbad onder begeleiding van Wim Hof instructeur Tenzin van Iersel.
We sluiten de dag af met een meditatie geleid door klankschalen.

Zondag
Vroeg in de ochtend is het mogelijk nogmaals het ijsbad te ervaren. Daarna starten we gezamenlijk met yoga en een ademsessie. Na het ontbijt volgen stille meditatie, loopmeditatie en een geleide metta meditatie. Na de lunch volgt een meditatie met korte begeleiding en geeft Ellen een dharma talk. Hierna verbreken we de stilte en sluiten we het weekend af met een sharing circle. Het programma eindigt rond 15.00u.

Ijsbad en ademsessies
Het deelnemen aan ademsessies en het ervaren van een ijsbad vormen een prachtige aanvulling op de stilte en de meditaties.

Ademsessies
Tijdens een ademsessie breng je je lichaam in een parasympathische staat, de staat waarin niet het taakgerichte deel van het brein maar juist het emotionele deel meer ruimte krijgt. De connectie met je lichaam en adem wordt verdiept, je focus versterkt en je en gedachten verstillen. Dit geeft mogelijkheid tot het verkrijgen van nieuwe inzichten en het ervaren van diepe rust.

Ijsbad
De uitdaging van een ijsbad zit ‘m in rust vinden in het oncomfortabele. De eerste fase van het ijsbad is de mentale voorbereiding en het commitment dat je maakt. In de tweede fase ga je het koude water in, je lichaam ervaart een shock, deze reguleert door deep breathing en aandacht. Na 30 seconde tot een minuut maakt de shock ruimte voor kalmte en ontspanning. Veel mensen ervaren eurforie door het vrijkomen van gelukshormomen. De laatste fase is het bad verlaten en doormiddel van begeleide rustige bewegingen weer opwarmen.
Het ervaren van een ijsbad is een prachtige manier om binnen de setting van het stilteweekend je gedachten te observeren en te zien hoeveel invloed deze hebben op je ervaring.
(net als bij alle onderdelen van het Stilteweekend kies je zelf of je deelneemt aan het ijsbad)

Begeleiding
Ellen van Iersel, is gecertificeerd mindfulness trainer en geeft de 8-weekse MBSR mindfulnesstraining, begeleid naast het stilteweekend 5-daagse stilte retraites en wandelretraites en spirituele reizen naar India.
“Vanuit mijn verbondenheid met het boeddhisme en mijn eigen ervaringen tijdens vipassana meditatie retraites , weet ik hoe helend stilte kan werken. Met het organiseren van de stilteweekenden wil ik anderen een laagdrempelige gelegenheid bieden om deze rust en eenheid in zichzelf te ervaren.”

Tenzin van Iersel, is gecertificeerd mindfulness trainer en WH instructeur en begeleid ijsbad- en ademsessies. Ook heeft hij de basisopleiding tot mindfulness trainer gevolgd, verder werkt hij als personal trainer en coach. “Als jong volwassene zie ik hoeveel beroep er wordt gedaan op mensen in onze huidige maatschappij. Ik verbaas mij er vaak over dat stress, haast en zorgen geaccepteerde factoren zijn. Ik wil leven vanuit plezier en inspiratie en daarbij mijn eigen weg vinden. Meditatie, ademsessies en koudetraining helpen mij goed in contact te zijn met mijzelf, deze kracht deel ik graag met anderen.”

Vrijdag 24 maart 2023 om 17:30 tot zondag 26 maart 2023 om 15:00

Sint Nicolaashoeve, Hogendijk 1, 2441 CK Nieuwveen, Nederland

Over de organisatie

Live Mindfully biedt de 8- weekse mbsr Mindfulness training in Leiden. En organiseert regelmatig een stilteweekend. Train je aandacht en kom tot rust

Live Mindfully

Stilteweekend

Dit vind je misschien ook interessant

Donderdag, 09 mei. om 13:00
Tantra Retreat 'Bewust in verbinding'
Leef!Tantra
Meerdaagse retraites Embodiment
Woensdag, 24 apr. om 14:00
Sensual Spring - Training
Unveiling Intimacy
Meerdaagse retraites
Donderdag, 02 mei. om 10:00
Truffel Spirit Workshop & het nieuwe Ademwerk ®
Anouk Bindels - Hart & Brein
Truffel Ceremonie Ademwerk Meerdaagse retraites
Zaterdag, 20 apr. om 10:30
Biodanza weekend retraite met Alejandro Balbi Toro (engelstalig)
Dans en Leef, biodanza met Geny
Meerdaagse retraites Biodanza Dansworkshop
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl